• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin kusması normal mi doktorluk durum olabilir mi cuma günü götüreceğim doktora tecrübeli kişiler ne dersiniz?

Konya gelini 42

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2022
110
40
28
30
Beş buçuk aylık oğlum var 7 gün sonra 6 yı dolduracak. Doğduğundan beri her beslenme sonrası kusar bazen sıvı bazen kesik kesik, büyükler normal doyduğu için çıkarıyor diyorlar ama şu son 3 haftadır fazla kusuyor gibi sütüm tam yeterli olmadığı için hem emzirme hem de mama veriyorum beni de emse mamayı da yese full çıkarıyor üzerini hep degistiriyorum ha ni arada eli hep ağzında kusmasına sebep olur mu normal mi

Daha önce reflü filan dediler mi hiç.

Fışkırır tarzda bir kusma yoksa rahat olun. Reflü genelde 6. Ayda geçiyor. Beslerken azıcık dik açılı besleyin. Beslenme sonrası 15 dk dik tutun.

Beş buçuk aylık oğlum var 7 gün sonra 6 yı dolduracak. Doğduğundan beri her beslenme sonrası kusar bazen sıvı bazen kesik kesik, büyükler normal doyduğu için çıkarıyor diyorlar ama şu son 3 haftadır fazla kusuyor gibi sütüm tam yeterli olmadığı için hem emzirme hem de mama veriyorum beni de emse mamayı da yese full çıkarıyor üzerini hep degistiriyorum ha ni arada eli hep ağzında kusmasına sebep olur mu normal mi
Merhaba, benim de bebegim 5 aylik reflusu de var surekli kusuyor, yedikten sonra tüm Dr tavsiyelerini uyguluyorum yine de kusuyor.fiskirir tarzda kusunca Dr yatirmisti iki aylık iken daha sonra tüm tetkikler yapıldı baktılar ki fizyolojik hiçbir sorun yok. Ancak bu ara şelale gibi kusuyor. Çocuğumu unutmuyorum.hirilti vs hiçbir şey yok. Bezini sıkça değiştiriyorum günde 10-15 kez. Sizin bebek düzeldi mi, reflu için de gaviscon infant kullanıyorum.ne yapsam gecmiyor. Dk da 4 önlük değişiyorum elimde peçete dibinde bekliyorum.gunde 4 kez üst değiştiriyorum.Dusunun ki önlükler kaloriferlerin üzerinde dizili duruyor. Bir mucize olsa da bitse kusmasi.
Kilo alması normal çünkü gece gündüz neredeyse oturup bir damla sut içsin diye emziriyorum.mama da veriyorum çünkü ikna olamıyorum doyduguna.

Reflüsü vardır. Bebeğimde de 3. Ayına doğru başladı. Beş aylık şu an. Reflü tedavisine başaldık. Epey düzeldi. Genelde 6. Aydan sonra geçiyor.

Back