• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin kilosu

Yanasefi

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2020
82
36
18
32
Merhaba arkadaşlar benim bi hafta sonra 4 aylık olacak oğlum var. Kuzum erken doğdu 2800 gram sonra sarılık vs olup 2400 e düştü şu an 5 kilo çok mu zayıf sadece anne sütü veriyorum hafta 180 gram aldığı için doktor mama başlatmıyor. Ama içim içimi yiyor. Sizin bebekleriniz 4 aylıkken kaç kiloydu.

Benim bebegimde prematüre. 940 gram doğdu. 4 aylıkken 5 kilo 650 gramdi notlarıma baktım. Anne sütü alıyordu o ay mamaya başlamıştı destek olarak. Eğer kilo alımında sıkıntı olsa doktor zaten mamaya başlatirdi. Çevrenizdeki çocukları veya sağdan soldan konuşanlara kulak asmayın kilosu az doğdu bebislerimiz bi tık zayıf olmaları da normal. 2 3 yaşına kadar yasitlarini yakalarlar her bebek tosuncuk olacak diye bisey yok. Benim bebegim şuan 12 düzeltilmiş 9 aylık ve 8 kilo 🤷‍♀️

Benim bebegimde prematüre. 940 gram doğdu. 4 aylıkken 5 kilo 650 gramdi notlarıma baktım. Anne sütü alıyordu o ay mamaya başlamıştı destek olarak. Eğer kilo alımında sıkıntı olsa doktor zaten mamaya başlatirdi. Çevrenizdeki çocukları veya sağdan soldan konuşanlara kulak asmayın kilosu az doğdu bebislerimiz bi tık zayıf olmaları da normal. 2 3 yaşına kadar yasitlarini yakalarlar her bebek tosuncuk olacak diye bisey yok. Benim bebegim şuan 12 düzeltilmiş 9 aylık ve 8 kilo 🤷‍♀️
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim derdim illa tombik olsunda değil aslında ek gıdaya geçişte diş çıkarırken vs iyice zayıflarsa da hasta olursa diye korkuyorum. Malesef etraf çok acımasız neler yaşadığımızı bilmiyorlar.
Maşallah bebişinize ne kadar güçlüymüş sağlıkla büyütün inşallah

Yok ek gıdaya geçişte veya dış çıkarırken kilo vermiyorlar genelde. Ek gıdaya ilk geçilen ay öncekilere nazaran daha az kilo aliyor benim bebeğim ilk ay yalnızca 250 gram almıştı. Sonra tekrar toparladı. Tabi buda her bebekte aynı olacak diye bi durum değil. Evet bana da bazen söylüyorlar zayıf, resimlerde daha kilolu gözüküyordu filan. Takmıyorum takmadığım gibi de cevaplarını veriyorum her bebek kendine özel.

Tam 4 aylıkken 6200 gramdı ama mama ile besleniyor kızım. Haftada 180 gram gayet iyi. Etrafı takmayın , anneme bile kilosunu en başlarda söyledim zayıf falan dedi , artık söylemiyorum. Keyfi yerinde ise motor gelişimi vs iyi ise keyfinizi bozmayın boş yere

Tam 4 aylıkken 6200 gramdı ama mama ile besleniyor kızım. Haftada 180 gram gayet iyi. Etrafı takmayın , anneme bile kilosunu en başlarda söyledim zayıf falan dedi , artık söylemiyorum. Keyfi yerinde ise motor gelişimi vs iyi ise keyfinizi bozmayın boş yere
Teşekkür ederim kuzunuzu sağlıkla büyütün inşallah. Motor gelişimi çok iyi mutlu da çok şükür
Moral oldu teşekkürler

4 aylıkken kabaca doğum kilosunun 2 katı olmalı diye hatırlıyorum. Persantilinde gidiyor mu? Eğer 4 aydır aynı eğriyi takip ediyorsa endişelenmeyin. 100-200 gram o kadar önemli değil. O ayda aç bebek ağlar, mızmız ve huzursuz olur. Oyunla ilgilenmez. Siz anlarsınız aç mı değil mi.

Back