• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin kilosu ve boyu

Byza123

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2022
21
3
6
31
Kızım 15aylik boyu 75cm kilosu 8kg doktor gelişim geriliği olabilir dedi aklımı aldı 😔

Kızım 15aylik boyu 75cm kilosu 8kg doktor gelişim geriliği olabilir dedi aklımı aldı 😔
Benim oğlum da 14 aylık 75 cm ve 9,5 kg. Ortalamanın altında diyor doktor ama bir şey de yapmıyor. Alt sınırın altında olmalıymış hormonlara falan bakılması için. Ben de bekliyorum öylece😞 eğer 1 2 ay daha bu şekilde giderse başka bir hastaneye götüreceğim

Aaah ahh ne zaman boy kilo geriliği konusu görsem üzülürüm. Aylarım bunu dert etmekle geçti. Bebeğim 1 ay sonra 2 yaşına girecek hala daha ortalamanın altında hem boyu hem kilosu.

Eğer çocuğu doğru, dengeli ve sağlıklı beslediğinizden eminseniz lütfen sayılara takılmayın. Nasıl ki biz yetişkinler tek boy ve kiloda değilsek bebekler de olamaz. Özellikle de anne baba minyonsa o bebekten ortalama bir boy kilo beklenemez. Doktorlar bunu göz ardı ediyor. 1.50 cm 50 kg annenin çocuğuyla 1.70 cm 70 kg annenin çocuğunu aynı boy kiloda olmalı diye Bi persentil tablosu yapmışlar. Nasıl olabilir???
Genetiği reddedemeyiz.
Siz çocuğunuza günlük neler yediriyosunuz Bi gözden geçirin, meyvesi eti sütü vs dengeli veriyosanız gerisi tamamen çocuğun kendi yapısıdır.
Bir de benim yeğenim günde 2-3 kez kaka yapar mesela nasıl kilo alabilir? Veya 2 günde bir kaka yapan bir yaşıtıyla nasıl aynı kiloda olabilir?
Birçok etken var yani lütfen kendinizi ve çocuğunuzu bir yarışa sokmayın stres yapmaktan başka işe yaramaz..

Aynı sorunu yaşıyorum.😞Kaç doktora gittim ama aşırı gerilik olmadığı sürece önemli değil diyorlar.Bebeğim prematüre bebek şu an 10 aylık fakat düzeltilmiş yaşı 8 aylık ve 7 kilo.Ek gıdaya geçtik, zorla yediriyorum neler yapmıyorum ki . Yaklaşık bir kaç aydır kilosu yükselmiyor takıldı kaldı bu kiloda

Yemesi çok güzel ama bir o kadar da hareketli asla oturmuyor (abartmıyorum):)
Ek gıda yiyor ve emiyor mama kullanmadık hiç
Aaah ahh ne zaman boy kilo geriliği konusu görsem üzülürüm. Aylarım bunu dert etmekle geçti. Bebeğim 1 ay sonra 2 yaşına girecek hala daha ortalamanın altında hem boyu hem kilosu.

Eğer çocuğu doğru, dengeli ve sağlıklı beslediğinizden eminseniz lütfen sayılara takılmayın. Nasıl ki biz yetişkinler tek boy ve kiloda değilsek bebekler de olamaz. Özellikle de anne baba minyonsa o bebekten ortalama bir boy kilo beklenemez. Doktorlar bunu göz ardı ediyor. 1.50 cm 50 kg annenin çocuğuyla 1.70 cm 70 kg annenin çocuğunu aynı boy kiloda olmalı diye Bi persentil tablosu yapmışlar. Nasıl olabilir???
Genetiği reddedemeyiz.
Siz çocuğunuza günlük neler yediriyosunuz Bi gözden geçirin, meyvesi eti sütü vs dengeli veriyosanız gerisi tamamen çocuğun kendi yapısıdır.
Bir de benim yeğenim günde 2-3 kez kaka yapar mesela nasıl kilo alabilir? Veya 2 günde bir kaka yapan bir yaşıtıyla nasıl aynı kiloda olabilir?
Birçok etken var yani lütfen kendinizi ve çocuğunuzu bir yarışa sokmayın stres yapmaktan başka işe yaramaz..
Kesinlikle ben de bu düşüncedeyim buraya yazdıktan sonra bir tanıdığımıza(doktor) da yazdım o da bunları söyledi eşim de ben de iri değiliz zaten ve dediğiniz gibi bebeğimin herşeyi yiyor maşallah enginardan iskembe çorbasına kadar yani her çocuğun gelişimi aynı değil genetik en önemli faktör 👍

Back