Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğimin Kilosu Sınırın Altındaymış

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

puccakanka

Canlarım iyiki varsınız
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
7.083
385
363
13temmuzda kızım 1 yaşına giricek geçen ebe kilosuna baktı ve sınırın altında kilosu dedi boyu tam dedi ama biraz kilo alsın dedi,,ama ben bitürlü kilo aldıramıyorum varmı bana tavsiye edicekleriniz,mama tarifleri olur kilo aldıracak besinler olur nolur yardım,kızım çok hareketli 2 yaşında abisi var onunla sürakli oyunda oyun tabi ebe hareketliyse normaldir dedi ama ben normal kiloda olmasını istiyorum,,yoksa öyle kendinde zayıfmış gibi değil,gayet normal bi bebek ama ne biliyim ebe öyle diyince endişelendim üzüldüm

Snein ne hissettigini cok iyi anliyorum. Benim kizimda zayif sinirda degil ama
kilo almasi laizm. Neyse gelelim senin konuna. bence oncelikle iyi bir dokora gotur
herhangi bir rahatsizligi olmadigindan emin ol. Yani bir saglik problemi var ve onun yuzunden
istahi olmayabilir. testlerini yaptir. hersey temizse vitamin kullanabilirisn doktoruna sorarak o ise yariyor biraz
ayrica onun sevdigi seyleri pisirebilirsin. benimki sebze yemez genlede corbaya katarim bende
onuda cok istahla yemiyor ama ben biraz kizinca mecbur kaliyor
insallah kisa surede duzelir bebegin

Benim kızımın kilosu da hep alt sınırlarda gezer, boyu da üst sınırlarda.
Öyle olunca epeyce zayıf duruyor görüntü olarak, ama sağlıklı. Önemli olan da o.
Doktorlar bebeğin gelişimini kilodan değil, boydan izliyorlar canım, rahat ol.

Ama iştahı yoksa, yemek yemiyorsa, dengeli beslenemiyorsa doktora götür tabi.
Ben yediği halde zayıf olmasından söz ediyorum.

üzülme , eğer bir rahatsızlığı yoksa kilosu o kadar önemli değil .benim kızım da yaşına göre boyu üst sınırda kilosu ise sınırın biraz altında.ama doktor gelişimini normal buluyor .yemesi fena değil , çok iştahlı bir çocuk olmasa da gerekli besinleri, vitaminleri alıyor .

Konu içeriği nedeniyle "Çocuk büyütürken/Beslenme" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açalım.

Benim de 11 aylık kızım var. 7 kilo henüz, Dr umuz boyu normal fakat kilosu alt sınırlarda dedi. Kan tahlili istedi. Demir eksikliği çıktı kızımda. Bu çocuğa bişey yediremezsin demiri düşük dedi. Ben de yemiyor zaten dedim. Vitamin ve çinko başladı. Bir de kan damlası, 1,5 yaşına kadar aralıksız kullanalım dedi. Demir eksikliği iştahsızlık yapıyo canım, bence bir baktır sen de. Sağlık sorunu olmasa kiloya takılmam ama, kansızlık da önemli bişey.

yok canım iştahlı bi kız maşallah ama ben kızıma günde 500-600ml bebelec devam sütü aralardada cicibebe veriyorum biberonda ,bizle birlikte sofrada yemeklerden yiyo çok olmasada böyle yani ona özel sebze püreleri çok az yiyo patates püresine bayılıyo ama işte öyle pek sevmiyo diye cicibeye ve bebelaca hayır demiyo.

yok işte benim bebişim görüntü olarakta zayıf durmuyo,sağlıklı tabi bi sorunu yok şükür sadece kilosunun böyle olması canımı sıkıyo.
benim kızımda 11.5 aylık 7.900gr,, benim ilk oğlumdada kan damlası kullandı 14 aylıkken bıraktırdım,kızımada kullanmamı söyledi ebe,, yalnız kansızlıktan değil,kansızlık sorunu yaşamasın diye sanırım bütün bebeklere veriyorlar burda 2-3 aylıkken başlıyorlar 1 yaşına kadar sonra bi problem olmazsa kullanmana gerek kalmıyo,,
şükür öyle hiç bi rahatsızlığı yok zıpır gibi absiyle gün boyu hareket halinde yürümeyede başladı artık durmuyo heryere gidiyo evde abisini kovalıyo hopluyo zıplıyo,tabi bunları ebeye söyledim bana hareketliyse normaldir dedi ama işte biraz alsın kilo dedi oyüzden yardım istedim :97:

benim oğlum da aynı durumda,boyu çok iyi,kilosu düşük.seçer yer,herşeyi yemez,ayrıca da çok az yer.1yaşına 8buçuk kilo girdi,17aylıkken hala 9buçuk kiloydu.doktorumuz pediasure diye bir mama yazdı.muhallebi yoğurt yerine onu veriyorum.vitamin şuruplarının iştah açma özelliği yokmuş,sadece eksik beslenen çocuğun eksiğini tamamlarmış.bir alerji şurubu yazdı,bu şurubun yan etkilerinden biri iştah açmakmış,çok içime sinmediği için hala başlamadım,şimdilik mamayı deniyorum 1ay oldu,biraz kilo aldığını farkediyorum ama kontrole gidince tartılacak

benim kızımda 11.5 aylık 7.900gr,, benim ilk oğlumdada kan damlası kullandı 14 aylıkken bıraktırdım,kızımada kullanmamı söyledi ebe,, yalnız kansızlıktan değil,kansızlık sorunu yaşamasın diye sanırım bütün bebeklere veriyorlar burda 2-3 aylıkken başlıyorlar 1 yaşına kadar sonra bi problem olmazsa kullanmana gerek kalmıyo,,

2-3 aylıkken başlanıyo canım bütün bebeklere, biz de başlamıştık, kızım sürekli öğürüyodu, içmiyodu ben de bir müddet kullanıp bırakmıştım. Doktorumuz ben kendi çocuklarıma da içiremedim, sana kendi kullandığımız markayı yazayım onun tadı kokusu daha güzel dedi. Şimdi onu kullanıyoruz,pekmez de veriyorum bazen kaşıkla, bazen de mamasına katıp, küçük kedim benim ya çok zayıf küçücük.

canım zaten damlayı tek başına verilmesi önerilmiyo mamaya katıp vericektin,mesela ben cicibebede kullanıyorum biberonla hazırladığım mamayı biberonun kapağına azcık kuyuyorum sonra 9damla damlattıktan sonra bebişe içiriyorum sonrada kapatım biberonu veriyorum devamını içiyo bukadar öğürmek falanda olmuyo şükür yani pratik bi yol çünkü tek başına iğrenç bi tadı var damlanın ben iki yavrumada öyle yaptım şuan oğlum 2 yaşında kilosu boyu mükemmel tam yaşına uygun yerlerdeymiş gelişimi mükemmelmiş maşallah ama kızım 13ünde 1 yaşında olucak hayırlısıyla 9kiloydu bakalım 1.yaş aşısı yaptırmaya gidince tartıcakya ebe bakalım orda kaç çıkıcak :97:

işte benim bıdıklarım,,2 foto var küçükkenki halleri kızım 4aylık oğlum 17 aylıkmış maşallah pekte tatlılarmış masumlarmış büyüdükçe gıcıklaşıyorlarmış anladım

Son düzenleme:
Gayet neşeli,sağlıklı görünüyorlar endişe etme...ebe yi de çok ciddiye alma..eski usul düşünüyor sanırım..

benim kuzen 1 yaşını doldurduğunda anca 8 kg mış..şu an 1.70 boylarında ara ara rejim yapmaya çalışan hafif kilo sorunu olan bir hanım :))

damadımız da doğduğunda 49 cm 2.900 gr mış..Şu an 35 yaşında 1.90 boyunda bir adam ;-)

boy kilo meselesi ilerde hiç belli olmaz....

Son düzenleme:
arkadaşlar benimde 1 yaşında 1 yaşında kızımın kilosu 8300

canım ya benimki 14 aylık oldu ve sabah tartıya çıktığımda oda gördü ve çıktı ve kilosu 8.300 bence kafaya takılacak bişey değil artık bunu anladım çok iştahlı herşeyden yiyo ama ,kilosuda böyle ve pekte zayıf görünmüyoo,,boyu uzun bide kızımın ,,artı gün içinde çok fena hareketli hiç durmuyoo,,bunu söylediğimde ebe bana eğer hareketliysee kilosunun böyle olması normal dedi,yediklerini devamlı yakıyoomanken olucak benim kızım diyorum bendee

Benim kızım 13 aylık 8100 gr. yemiyo bişeyyy.Doktor bi koli süt yazdı.Eczaneden alınıyo.Tıbbi besin falan yazıyo üstünde, kilo aldırıyomuş.1ay deniycez. 2900gr. 49 cm doğdu.Gelişimi durduğu için 36+6 haftalık doğdu sayılır.

arkadaşlar benimde 1 yaşında 1 yaşında kızımın kilosu 8300

Beyzoşşş kızını da seni de yerim DD

( Bu arada biz ağustos anneleri olarak tanışıyoruz, görüşüyoruz Beyzoşla )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…