- 20 Ekim 2009
- 7.083
- 385
- 363
- Konu Sahibi puccakanka
-
yok canım iştahlı bi kız maşallah ama ben kızıma günde 500-600ml bebelec devam sütü aralardada cicibebe veriyorum biberonda ,bizle birlikte sofrada yemeklerden yiyo çok olmasada böyle yani ona özel sebze püreleri çok az yiyo patates püresine bayılıyo ama işte öyle pek sevmiyo diye cicibeye ve bebelaca hayır demiyo.Snein ne hissettigini cok iyi anliyorum. Benim kizimda zayif sinirda degil ama
kilo almasi laizm. Neyse gelelim senin konuna. bence oncelikle iyi bir dokora gotur
herhangi bir rahatsizligi olmadigindan emin ol. Yani bir saglik problemi var ve onun yuzunden
istahi olmayabilir. testlerini yaptir. hersey temizse vitamin kullanabilirisn doktoruna sorarak o ise yariyor biraz
ayrica onun sevdigi seyleri pisirebilirsin. benimki sebze yemez genlede corbaya katarim bende
onuda cok istahla yemiyor ama ben biraz kizinca mecbur kaliyor
insallah kisa surede duzelir bebegin
yok işte benim bebişim görüntü olarakta zayıf durmuyo,sağlıklı tabi bi sorunu yok şükür sadece kilosunun böyle olması canımı sıkıyo.Benim kızımın kilosu da hep alt sınırlarda gezer, boyu da üst sınırlarda.
Öyle olunca epeyce zayıf duruyor görüntü olarak, ama sağlıklı. Önemli olan da o.
Doktorlar bebeğin gelişimini kilodan değil, boydan izliyorlar canım, rahat ol.
Ama iştahı yoksa, yemek yemiyorsa, dengeli beslenemiyorsa doktora götür tabi.
Ben yediği halde zayıf olmasından söz ediyorum.
benim kızımda 11.5 aylık 7.900gr,, benim ilk oğlumdada kan damlası kullandı 14 aylıkken bıraktırdım,kızımada kullanmamı söyledi ebe,, yalnız kansızlıktan değil,kansızlık sorunu yaşamasın diye sanırım bütün bebeklere veriyorlar burda 2-3 aylıkken başlıyorlar 1 yaşına kadar sonra bi problem olmazsa kullanmana gerek kalmıyo,,Benim de 11 aylık kızım var. 7 kilo henüz, Dr umuz boyu normal fakat kilosu alt sınırlarda dedi. Kan tahlili istedi. Demir eksikliği çıktı kızımda. Bu çocuğa bişey yediremezsin demiri düşük dedi. Ben de yemiyor zaten dedim. Vitamin ve çinko başladı. Bir de kan damlası, 1,5 yaşına kadar aralıksız kullanalım dedi. Demir eksikliği iştahsızlık yapıyo canım, bence bir baktır sen de. Sağlık sorunu olmasa kiloya takılmam ama, kansızlık da önemli bişey.
şükür öyle hiç bi rahatsızlığı yok zıpır gibi absiyle gün boyu hareket halinde yürümeyede başladı artık durmuyo heryere gidiyo evde abisini kovalıyo hopluyo zıplıyo,tabi bunları ebeye söyledim bana hareketliyse normaldir dedi ama işte biraz alsın kilo dedi oyüzden yardım istedim :97:üzülme , eğer bir rahatsızlığı yoksa kilosu o kadar önemli değil .benim kızım da yaşına göre boyu üst sınırda kilosu ise sınırın biraz altında.ama doktor gelişimini normal buluyor .yemesi fena değil , çok iştahlı bir çocuk olmasa da gerekli besinleri, vitaminleri alıyor .
arkadaşlar benimde 1 yaşında 1 yaşında kızımın kilosu 8300
arkadaşlar benimde 1 yaşında 1 yaşında kızımın kilosu 8300
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?