• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin kilo alımı fazla..

havinia

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2010
374
61
318
Bebeğim 2950 g doğdu. Şu an tam bir aylık ve 4500 kg oldu. Kilo alımı fazla gidiyor. Sürekli emmek istiyor, ağlıyor. Annem doymuyor diyor mama verdirmek istiyor. Günde bir kez mama veriyorum arada. Ama sonrasında yine aranıyor. Böyle giderse şişman bir bebek olacak, bu da sağlıklı değil. Ne yapsam bilemiyorum. Var mı bizim durumda olan? ASM deki hemşire mama verme, 2-3 saatte bir emzir fazla sık emzirme diyor ama nasıl susturacağım nasıl durduracağım bebeği?

Bebeğim 2950 g doğdu. Şu an tam bir aylık ve 4500 kg oldu. Kilo alımı fazla gidiyor. Sürekli emmek istiyor, ağlıyor. Annem doymuyor diyor mama verdirmek istiyor. Günde bir kez mama veriyorum arada. Ama sonrasında yine aranıyor. Böyle giderse şişman bir bebek olacak, bu da sağlıklı değil. Ne yapsam bilemiyorum. Var mı bizim durumda olan? ASM deki hemşire mama verme, 2-3 saatte bir emzir fazla sık emzirme diyor ama nasıl susturacağım nasıl durduracağım bebeği?
Mncelikle maşallah 🧿🧿🧿🧿
1 ayda 4.5 kilo olmuş bebeğe sütün yetmemesi diye bir şey olamaz, bu sadece arsız bir bebek. Dünyayla bütün bağı meme olduğu için hayatla bağlantıda kalmaya çalışıyor sadece. Sessiz bir ortamdaysanız yani bebeği ayrı bir odada tutuyorsanı bulunduğunuz yere alın hatta müzük tv falan açın, sesler ona daha iyi hissettirecektir. Belki emme sayısı da bir tık düşer. Emzik deneyebilirsiniz ama kesinlikle mama vermeyin sorun açlık sorunu değil.

Kilolu bebek konusunda endişe etmeyin, kilo alımı ay ay düşecek hareketleri arttıkça, hızla da büyüyeceği için 7 aydan sonra tombul bir bebeğiniz olma ihtimali çok az. Sağlıklı kilo alan bir bebeğiniz var sütünüz de yarıyor çok şanslısınız, allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Bebek istediği zaman emzirin, bence bu kadar küçük bebeği saate bağlamak gereksiz, sizi özlediği için de emmek istiyordur.

Merhaba. Benim oğlumda 3400 doğdu. Ama 3100 e düştü sarılık oldu sütüm gelmemiş ilk 2 gün hemşire hatası mama verdirmediler her neyse sonra mamaya başladık. Meme reddi oluyor diye hep memede tutuyordum. Hep ağlıyordu uyumuyordu sürekli mama içiyordu. 1 ayda 4650 oldu. Ama bence üzülmeyin şuan 27 aylık kilo alsın diye uğraşıyorum yürümeye başladı o tombik oğlan gitti. Zamanla az kilo alıyorlar ve hareketlenince boy da uzayınca zayıf duruyorlar sonra. Mama vermeyin ama emzirin dilediği kadar anne sütü obez yapmaz ki.

Canım benim bebeğim kolikti. Aç olmadığı halde aranıyordu. Ve memede sakinlesiyordu hatta ilk zamanlar sakinlesmeyince mama da veriyorduk. . oral donemdeler. Agiz yoluyla sakinlesiyor . Agiz yoluyla dunyayo taniyor.kilo alımı fazlaydi ve doktor bırak diyince bıraktım. Bir eksisi de olmadi. Mamayi bırak. Bir kere bile verme. Bugünler geçecek emin ol. Bende supurge sesi ya da arabayla gezme de sakinlestirmisti.

Fazla değil aslında bu aylar bebeklerin 1- 1.5 kilo alması gayet normal benim oğlumda hep öyleydi 6 aydan sonra hareketlenmeye başladıklarında kilo alimlarida yavaşlıyor, benim oğlum tombul tombul bir bebekti, yanakalari yer çekimine yenik duserdi resmen şuan gayet normal kilosu o tombul bebekten eser kalmadi sadece yaşıtlarından 1 tık fazla boy ve kilo olarak bebeğiniz güzel besleniyor sütünüz yetiyor endişe etmek için çok erken

Anne sütüyle alınan kiloda sorun yok diyor doktorlar. İstediği kadar da emzir sınırsız diyorlar

Bazen büyükleri dinlememek gerekiyor sürekli ağlayıp emmek istediği için doymuyor diyorlar annemde aynısını dedi ısrarla mama mama dedi bez sayısına bakın doyup doymadıgınu ordan anlarsınız. Yeni doğmuş bir bebek tek bildiği şey emmek acıkınca da emer gazı olunca da huzursuz olunca da uyumak istediğinde de hep emmek ister anne kucağı ister sürekli emmek istemesi al olduğunu göstermez o yüzden ağlıyor aç galiba deyip mamaya yönelmeyin zaten kilo alımı çok güzel. eğer sadece anne sütü alıyorsa fazla kilo alması sorun değil obezlikten bahsetmeyiz dedi benim doktorum

Çok teşekkür ederim ya gerçekten arkadaşlar içimi rahatlattınız resmen. Mamayı kestim 4 gün oldu. Durmayınca emzik vermeye çalışıyorum onu da arada kabul ediyor beyefendi her zaman almıyor ☺️ bakalım zamanla oturur inşallah emme düzeni. ASM deki hemşiremiz haftalık 200 g civarı almalı, 400 g alıyor ve fazla dedi ben de ondan panikledim.

Çok teşekkür ederim ya gerçekten arkadaşlar içimi rahatlattınız resmen. Mamayı kestim 4 gün oldu. Durmayınca emzik vermeye çalışıyorum onu da arada kabul ediyor beyefendi her zaman almıyor ☺️ bakalım zamanla oturur inşallah emme düzeni. ASM deki hemşiremiz haftalık 200 g civarı almalı, 400 g alıyor ve fazla dedi ben de ondan panikledim.
Ben sakinlessin diye meme(gogus) vermeye devam ettim ac olmasa bile. Orada güvende hissediyor. Memede rahatliyorsa bebis bırak memeni emsin❤️❤️

Oğlum ilk 5 ay 1.5 1.5 aldı kiloyu. 6 aylıkken 9 kiloydu ve sadece emmiyordu. Ebe hep maşallah sütün çok yarıyor demişti sadece. Ağzını mı dikeceksin çocuğun, alt limit var aylık 600gr almıyorsa mama şart ama üst limit yok sayılır. Haftalık 400 gr ayda 1600gr yapar zaten. Ha belki şekerini kontrol etmek gerekir ama emmesini engellemek için tahlil sonucu gerekir. Ebe de işgüzarlık yapmış.

Benim kizimla ayni almis oda 3000 kg dogdu 2850 dustu ilk ay 1450 gram 2. Ay 1250 gram 3. Ay 1 kg almisti sadece emerek ne mamasi allah askina sakın bulasmayın ayrica anne sütü kısıtlanmaz anne sütü obez yapmaz nekadar isterse emsin suan 17 aylik hala emiyor 12.200 gram hicde sisman degil kizim abisi 5 ay emdi premature dogdu 35 haftalik 2750 2300 e dustu dogdu ve mama destegi baslandi sarilik vs olmasin diye 3 aylikken 8 kiloydu siz dusunuj gerisini hep kiloluydu mama yedigi icin korktum obez kalicak diye ilk 2 ay 2.5 kg almisti o bile atti kiloyu hala iri yarı kalıplı ama sisman degil yuvarlaniyordu bebekken resmen buyudukce inceliyorlar anne sutu kısıtlanmaz istedigi kadar emsin kiloyuda takmayin bu gazla gitmeyecek

Sadece anne sütü alıyorsa obezlikten bahsedemeyiz fazla kilo alması sorun değilmiş mama alıyorsa sorun bi doktora

İlk 3 ay böyle fazla kilo alabilir-ki fazla değil normal-. Sonra yavaşlayacak zaten. Gelişimi iyi diye sevinin. Emme dürtüsü fazla bir bebek demek ki. Benim bebeğim de saat başı emerdi. 2600 gr doğdu, ilk 3 ay 1,5 er kilo aldı. Sonra ay bazında 500-600 gr civarına düştü. Şimdi 2 yaşında hareket etmektrn kilo alamıyor. Yani durdurmaua çalışmayın. Zaten anne sütü alıyormuş, o obeziteye sebep olmuyormuş.

O günde bir kez verdiğiniz mama gereksiz. Kilo alımı iyiyse doyuyor demekki. Anne obez yapmaz. İstediği sürece emzirin, saat tutmayın. Anne çocuk dostu, emzirme konusunda bilgi sahibi bir doktor bulun.

O hemşire bilgilerini guncellesin

Sütünüzle bu kadar kilo alan bir bebek için günde bir kere bile olsa mama vermek çok gereksiz. Şuan o karnının acıktığını bile anlamıyordur, sürekli emmek kendini güvende hissetmesini sağlıyor. Ayrıca ilk aylar kilo alımı fazla olsa da büyüdükçe azalır. Benim kızım 2100 grdan 3500 gr olmuştu ilk ay. Sonra ikinci ay 1200 gr üçüncü ay 1000 gr aldı büyüdükçe azalarak devam etti kilo alımı

Mama vermeniz çok gereksiz olmuş.
Sütünüz yeterli sadece memede durmak istiyor e sütünüz de var emdikçe geliyor kilo alıyor. Anne sütüyle alınan kiloların bir zararı yok eriyor gidiyor büyüdükçe. Kimseyi dinlemeyin. Mama yok. Bol bol meme :)

Benim oğlum da 24 günlük. İlk günler sarılık olduğu için uyandırıp emziremiyordum göğüslerim de yara olmuştu emmekte zorlanıyordu. 3 gün mama takviyesinde bulundum kaşıkla. Sonra o ara dinlendim ve toparladım emzirmeye başladım. Mamayı kestim. Çok şükür şimdi saat başı neredeyse emiyor. Yalnız bir sıkıntısı varsa meme arıyor. Mesela gazı varsa veya çiş yaptıysa huzursuzlanınca meme arıyor. İhtiyaçlarını giderince sakinliyor.

Back