• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin Kalp Atışı Durdu ve Kürtajla Aldılar😔

Melek Gurel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2019
73
46
38
Hanımlar merhaba.
Ben 9 haftalık hamileyim. 3 gün önce rutin doktor kontrolüne gittim fakat doktor kesenin bozuk olduğunu ve bebeğin kalbinin durduğunu söyledi. 6.haftada kalp atışlarını duymuştum 9+4 te kalp atışı yoktu. 😔 Doktor missed abortus teşhisi koydu, beni zehirlediğini ve aynı gün içinde kürtaj olmam gerektiğini söyledi. Ben üzüntüden o gün değil ertesi gün kürtaj olmak için geldim.2 gün önce kürtajla bebeğimi aldılar çok üzgünüm sürekli aklımda.Benimle aynı durumu yaşayan anne adayları var mı? Kürtaj dan ne kadar zaman sonra hamile kaldınız? Bu süreci nasıl atlattınız? Devlet hastanesi sebebi öğrenmek için patolojiye yolluyor mu? 😔😔😔

Hanımlar merhaba.
Ben 9 haftalık hamileyim. 3 gün önce rutin doktor kontrolüne gittim fakat doktor kesenin bozuk olduğunu ve bebeğin kalbinin durduğunu söyledi. 6.haftada kalp atışlarını duymuştum 9+4 te kalp atışı yoktu. 😔 Doktor missed abortus teşhisi koydu, beni zehirlediğini ve aynı gün içinde kürtaj olmam gerektiğini söyledi. Ben üzüntüden o gün değil ertesi gün kürtaj olmak için geldim.2 gün önce kürtajla bebeğimi aldılar çok üzgünüm sürekli aklımda.Benimle aynı durumu yaşayan anne adayları var mı? Kürtaj dan ne kadar zaman sonra hamile kaldınız? Bu süreci nasıl atlattınız? Devlet hastanesi sebebi öğrenmek için patolojiye yolluyor mu? 😔😔😔
Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda tekrar sağlıklıca nasip etsin🙏 Ben iki defa kürtaj olmak zorunda kaldım birinde 8. Haftada kalbi durdu diğeri 5. Haftada gelişmesi durdu şimdi hamileyim evet devlet patolojiye gönderiyor ama genelde bütün gönderdikleri temiz çıkıyormuş sebebine gelince bir çok neden olabilir kan pıhtılaşması kalp durmasına sebep olurmuş ya da genetik nedenden ötürü ya da sağlıksız bebekler düşermiş gelişmezmiş benim duyduklarım bunlar doktorum bana kan sulandırıcı iğne verdi iki düştükten sonra şimdilik bi sıkıntı yok bakalım sağlıkla devam eder inşallah Rabbim size de nasip eder umarım🙏 Benim ilk düşükten üç ay sonra tekrar hamile kaldım ama doktorlar genelde 6 ay korunmayı öneriyor hakkınızda hayırlısı olsun 🤲

Sizede çok geçmiş olsun, çok sevindim adınıza tebrik ederim🙏 Rabbim sağ salim kavuştursun yavrunuza inşallah. Peki şu an kaç haftalık hamilesiniz?

Gecmis olsun allah bir daha gostermesin. Eger imkaniniz varsa tibbi genetige gonderseydiniz. Erken donem kalp durmalari bebek saglikli olmadigi icin olurmus veya senin kaninda pihtilasma sorunu varsa da olabilir. Ben de iki kez kurtaj oldum. Son gebeligimde de bebegim Cok saglikli idi ama dogum icin gun sayarken kaybettim onu. Boylesi Cok daha kotu oldu. Onceki kayiplarimla asla kiyaslayamiylrum bile.

Hanımlar merhaba.
Canım bende 2 ay önce 7 Ekim de kürtaj oldum kalp atısı durdugu icin 6 5 günlükken kalp atısı durmuş 8 haftalık olması gerekirken doktora gittiğim de öldü haberini aldım 2 ay agladım aklımdan hic cıkmadı suan yeniden hamileyim 😍 1 ay korun dedi doktor ve bu ay hamile oldugumu ögrendim

Canım bende 2 ay önce 7 Ekim de kürtaj oldum kalp atısı durdugu icin 6 5 günlükken kalp atısı durmuş 8 haftalık olması gerekirken doktora gittiğim de öldü haberini aldım 2 ay agladım aklımdan hic cıkmadı suan yeniden hamileyim 😍 1 ay korun dedi doktor ve bu ay hamile oldugumu ögrendim

Ahh canım çok sevindim tebrik ederim👏Allahım minik meleğini korusun inşallah sağ salim kavuşursun. Yaşadığımızı hiçbir zaman unutmıyıcaz biliyorum ama tekrar anneliği tatmak hafifletir Allah kimseyi aratmasın inşalllahh 🙏❤️

Çok zor biliyorum cnm kolay kolay geçmiyor ama hafifliyor acısı..bende iki ay korundum hemen hamile kaldım..herşey yoluna girer inşllah..

Ahh canım çok sevindim tebrik ederim👏Allahım minik meleğini korusun inşallah sağ salim kavuşursun. Yaşadığımızı hiçbir zaman unutmıyıcaz biliyorum ama tekrar anneliği tatmak hafifletir Allah kimseyi aratmasın inşalllahh 🙏
Evet unutamayız canımızdan Can gitti sonucta üzülme rabbim in Bi bildiği var ki bunları yasıyoruz sende yeniden anne olacaksın insaallah kürtaj dan sonra daha cabuk hamile kalınıyor suan da kafanı dinle kendini topla müjdeli haberi yeniden alıp saglıklı sıhhatli kucağına alırsın dua edeceğim sana anne olmak isteyen herkese Allahım aratmasın :) ben suan korkuyorum hcg ilk 5.98 sonra 30.78 cıktı yarın tekrar yapacağım artıs olana kadar Dr arkadasım var hamilelik dedi ama artıs olmasını bekliyorum acıkcası doktora gitmeye de korkuyorum

Hanımlar merhaba.
Tam ayni seyleri yasadim ama daha oncede bir kayipla. Haftamizda ayniydi. Patoloji dogru sonuc vermiyor malesef ilk dusugumden biliyorum. Ikinci dusukten sonra genetik inceleme yapıldı ve bende kan pihtilasmasi cikti. Iki hamilelikte de kalp atislarini duydum sonrasinda kaybettim. Bir dahaki hamileligin suresi aslinda size bagli cunku biyolojik ve psikolojil olarak hazır hissetmeniz gerekli. Allah kolaylik versin sizi cok iyi anlıyorum😔

Evet unutamayız canımızdan Can gitti sonucta üzülme rabbim in Bi bildiği var ki bunları yasıyoruz sende yeniden anne olacaksın insaallah kürtaj dan sonra daha cabuk hamile kalınıyor suan da kafanı dinle kendini topla müjdeli haberi yeniden alıp saglıklı sıhhatli kucağına alırsın dua edeceğim sana anne olmak isteyen herkese Allahım aratmasın :) ben suan korkuyorum hcg ilk 5.98 sonra 30.78 cıktı yarın tekrar yapacağım artıs olana kadar Dr arkadasım var hamilelik dedi ama artıs olmasını bekliyorum acıkcası doktora gitmeye de korkuyorum

Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için 🙏
Bende sana dua edeceğim inşallah hiçbir problem yaşamazsın, korkma kalbini temiz tut inşallah dilediğin gibi olur herşey ❤️

Tam ayni seyleri yasadim ama daha oncede bir kayipla. Haftamizda ayniydi. Patoloji dogru sonuc vermiyor malesef ilk dusugumden biliyorum. Ikinci dusukten sonra genetik inceleme yapıldı ve bende kan pihtilasmasi cikti. Iki hamilelikte de kalp atislarini duydum sonrasinda kaybettim. Bir dahaki hamileligin suresi aslinda size bagli cunku biyolojik ve psikolojil olarak hazır hissetmeniz gerekli. Allah kolaylik versin sizi cok iyi anlıyorum😔

Kelimelerle Anlatılmaz denilir ya hani tam olarak o durum işte. Öncelikle kaybın için çok üzüldüm Allahım inşallah sağlık ve sıhhatle sana bir evlat versin 🙏 O minik kalbi duyduktan sonra bunları yaşamak çok üzücü. Benimde canımdan can gitti ağlaya ağlaya kürtaja girdim ayıldım hala ağlıyordum 😔 Allah kimseye yaşatmasın. Ama minik meleklerim bizimle cennette hep o kundaktaki halleriyle neşe verecekler biliyorum. Allah sabır versin ❤️

Kelimelerle Anlatılmaz denilir ya hani tam olarak o durum işte. Öncelikle kaybın için çok üzüldüm Allahım inşallah sağlık ve sıhhatle sana bir evlat versin 🙏 O minik kalbi duyduktan sonra bunları yaşamak çok üzücü. Benimde canımdan can gitti ağlaya ağlaya kürtaja girdim ayıldım hala ağlıyordum 😔 Allah kimseye yaşatmasın. Ama minik meleklerim bizimle cennette hep o kundaktaki halleriyle neşe verecekler biliyorum. Allah sabır versin ❤
Allah razi olsun. Suan bebegim var 16 aylik oldu cok şükür. Yâzdiklarinizi okuyunca o günlere gittim tekrar. Cok yıpratıcı süreçten gectik. Allah sizede hayirla ve sağlıkla bir bebis nasib etsin en guzel zamanda❤

Öncelikle çok geçmiş olsun ..
Temmuz ayın da kürtaj oldum. 13 haftalık hamile idim. Hemde tek yumurta ikizlerine :) İmkansız oldugunu biliyordum doktorum tüm risklerinden bahsetmişti tek kese tek plesenta idi 100 hamilelikten sadece 1 i yani ona rağmen öyle alışmıştım ki . Bir gün kontrole gittim hiç birşey yok. 4 gün sonra perinatoloji ( yüksek riskli gebelik ) uzmanına gittim. İkisininde kalbinin durduğunu söyledi. Öyle bir şuursuzluk yaşadım ki, ' kalpleri durmuş ama yaşıyorlar dimi hocam ' demiştim :)
Kabullenemedim günlerce, haftalarca rüyalarımda kürtaja girip çıktım., bebek ağlamaları duydum. İsyan ettim Allahım neden ben diye !
Ama sonra zamanla geçti, aslına acı geçmiyor ama sen alışıyorsun. Ellerini, ayaklarını gördüğüm bebeklerimi benden 10dk içinde aldılar, zamanla alışıyorsun. Ve kabulleniyorsun. Vücut sağlıksız olan hiçbir gebeliği kabul etmiyor.

Sonra doktorum 3 ay korun dedi bana, korunduk. Psikolojm düzelmeden yaz'a kadar istemiyorum dedim.
Geçen ay eşimle münasebetimden 15-16 saat sonra ' ella' içmeme rağmen hamile kaldığımı öğrendim :) ben istemedim ama Rabbim bana bunu bahşetti :dua:

Sabret, hiç unutulmuyor emin ol, ama dediğim gibi alışıyorsun.
kaybettiğin bebeğin başka bir vücut bulup gene gelecek sana:KK200:

Allah razi olsun. Suan bebegim var 16 aylik oldu cok şükür. Yâzdiklarinizi okuyunca o günlere gittim tekrar. Cok yıpratıcı süreçten gectik. Allah sizede hayirla ve sağlıkla bir bebis nasib etsin en guzel zamanda❤
Allah bağışlasın inşallah güzel ömür geçirmeyi nasip etsin ❤️ Amin teşekkür ederim inşallah ❤️

Temmuz ayın da kürtaj oldum. 13 haftalık hamile idim. Hemde tek yumurta ikizlerine :) İmkansız oldugunu biliyordum doktorum tüm risklerinden bahsetmişti tek kese tek plesenta idi 100 hamilelikten sadece 1 i yani ona rağmen öyle alışmıştım ki . Bir gün kontrole gittim hiç birşey yok. 4 gün sonra perinatoloji ( yüksek riskli gebelik ) uzmanına gittim. İkisininde kalbinin durduğunu söyledi. Öyle bir şuursuzluk yaşadım ki, ' kalpleri durmuş ama yaşıyorlar dimi hocam ' demiştim :)
Kabullenemedim günlerce, haftalarca rüyalarımda kürtaja girip çıktım., bebek ağlamaları duydum. İsyan ettim Allahım neden ben diye !
Ama sonra zamanla geçti, aslına acı geçmiyor ama sen alışıyorsun. Ellerini, ayaklarını gördüğüm bebeklerimi benden 10dk içinde aldılar, zamanla alışıyorsun. Ve kabulleniyorsun. Vücut sağlıksız olan hiçbir gebeliği kabul etmiyor.

Sonra doktorum 3 ay korun dedi bana, korunduk. Psikolojm düzelmeden yaz'a kadar istemiyorum dedim.
Geçen ay eşimle münasebetimden 15-16 saat sonra ' ella' içmeme rağmen hamile kaldığımı öğrendim :) ben istemedim ama Rabbim bana bunu bahşetti :dua:

Cok duygulandirdi yazdiklariniz😔 bebeginiz Allah a emanet olsun❤

Hanımlar merhaba.
Allah yardımcın olsun canım bende iki kez kürtaj oldum hala gebeliğim yok kürtajdan sonra 1 ay dinlenip gebe kalabilirsin ancak sebebini ve tedavisini bulmadan olma derim ben .

Öncelikle başınız sağ olsun Allah kimseye yaşatmasın çok zor bir durum beni çok iyi anlıyorsunuz yazdıklarınızdan o kadar belli ki. Hatta bu konuya yazan herkes birbirinin iç sesi diyebilirim ❤️ Yazdıklarınızı okuyunca umut oluyor, yüreğimize sanki bir su serpiliyor Allahım sizi sağ salim bebeğinize kavuştursun inşallah seneye belki de bu konunun altına bebişlerimizin fotoğrafını atarız? ❤️❤️❤️❤️❤️

Allah yardımcın olsun canım bende iki kez kürtaj oldum hala gebeliğim yok kürtajdan sonra 1 ay dinlenip gebe kalabilirsin ancak sebebini ve tedavisini bulmadan olma derim ben .
Merhaba, Patoloji raporum hazırlanmış tabii ki önce sebebini öğrenmek isterim ki bir daha aynı şeyleri yaşamak istemem 😔 Sizede çok geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın 🌷 İnşallah en kısa zamanda müjdeli haberlerinizi alırız ❤️

Back