- 15 Haziran 2016
- 7.705
- 20.412
- 38
Kim bahsediyor?Delik sıkıntı değil doktor eğer gerçekten bir problem olsaydı ben açıkça söylerdim kendiliğinden kapanır bu delik dedi fakat down riskinden felan bahsediyorlar işte
Merhaba. Umarım her şey yolunda gider minnoş için. Neden fetal dna yaptırmak istemediniz mzEl değilseHanımlar merhabalar 29 haftalık hamileyim 22 haftalık detaylı ultrasyon da bebeğimin kalbinde parlaklık olduğunu öğrendik daha sonra fetal dna yada amniyosentez yaptırmak istemedik öyle olunca doktorumuz da çocuk kardiyolojisine muayene için gönderdi orda da bebeğimin kalbinde 2 tane delik vsd olduğunu öğrendik başka down sendromu için bulgu yok ama aynı durumu yaşayan yada yaşamış arkadaşlar var mı bebekleri sağlıklı mı çok üzülüyorum
Doktorlar 2 tane risk faktörü olduğu içinKim bahsediyor?
İnşlh öyle olur daha hiç aldırmayı düşünmedim o yüzden yaptırmadım ama sürekli aklımda kendimi rahatlatmak için istiyorum şimdide yaptırıp kurtulmak içinMerhaba. Umarım her şey yolunda gider minnoş için. Neden fetal dna yaptırmak istemediniz mzEl değilse
Valla vaktiniz var kafanız rahatlaması açısından fetal dna yaptırmanız daha iyi olacak ben yaptırmadıpuma çok pişmanım şuanda belirsizlik içinde bekliyorum zaten hiç bir zaman aldırmayı düşünmedim ama insanın sürekli aklında şimdi doğum için hastanede yatıyorum yüksek ihtimalle haftaya sezeryanla doğum yapacam hayırlısı artıksizinkiyle bende birebir aynı durumu yaşıyorum ikili testte ense kalınlığı, omurga aralıkları, gelişim gayet normal çıkmasına rağmen üçlü testte risk cıktı 18+4 haftalıkken perinatolojide kalpte 1.2 mm parlaklik ve böbreklerde küçük bir genişleme gördü ve bunun üzerine down riski gördüğü için amniyosentez önerdi biz yaptırmadık.cok endiseliyim 2 hafta sonra test yaptırmak dahami iyi olur sizce yoksa fetal dna testi yaptırmalımıyım
çok şükür çok sevindim hayırlısıyla sağlıklı kucağına aldığına darısıda bizim başımıza inşaallahDün suyum geldi ve doğum yaptım bebeğimde down bulguları rastlanmadı şükür kalbindeki delikte küçük bir üfürüm dediler sıkıntı yok dediler o kdr