- 3 Ocak 2018
- 795
- 627
- 34
Kızlar 10. Haftamda tesadüfen kontrolde kalbinin durduğunu öğrendim 7. Haftada kalmış. Başından beri kahverengi akıntılarım vardı bazen pembemsi ama kese etrafında bi şey görülmüyordu olur böyle şeyler falan dediler 7. Haftada kan uyuşmazlığı olduğunu duyduklarında iğne yaptılar iki gün sonra kalbi durmuş zaten üç hafta sonra gittiğimde plasentanın olması gerekenden büyük olduğunu etrafında kabarcık olduğunu parsiyel mol diye bi şeyden şüphelendiklerini söylediler tek bi yumurtayı iki sperm döllüyor ve 69 kromozomlu bi embriyo oluşuyor kalp atışı duyuluyor ama devam etmiyor. Bulunduğum şehirde doktor müdahale etmek istemedi kendi bu tür şeyleri anlaşmalı olduğu bir hastanede yapıyordu alt yapı konusunda yetersiz kalabilir az da olsa kanama riski var dedi Ankara’da şehir hastanesine gittim bu parsiyel olayına da jinekolojik onkoloji bakıyor kanser hücresi gibi çoğalabiliyormuş oradaki doktor da bundan şüphelendi ama raporlu ultrason istedi renkli. Bazen şüphelendiğimiz olmayabiliyor diye. Ultrasonda da parsiyel görülmedi ama küçük kistler oluşmuş neden diye sorduğumda içerde ölü bi şekilde çok durdu dedi çeken doktor. Kürtajı oldum patolojiye gönderiliyor sanırım bunun yanında genetik test istedim ama üç kez böyle bi şey yaşamadan araştırması yapılmıyormuş ilk gebeliklerde hele devlet çok normal sayıyormuş bunu. Ben patoloji dışında ne yapabilirim bu testler hakkında bilgisi olan var mı ilk gebeliğim özel yapıyor mu bunu ? Her şey çok güzel diyordu doktor neden bir anda durdu. Çok üzgünüm