bebeğimin kalbi atmıyor

BayanRuj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.938
50
88
Ankara
2 hafta önce öğrendim hamile olduğumu,kalp atışları duyulmuyor demişti doktor,
bizde daha çok küçük 4 haftalık zaten diyerek üzülmemeye çalıştık,
bugün tekrardan doktor kontrolüne gittik,yine duyamadık bebeğimin kalp atışlarını,
doktor hemen sonlandıralım dedi, yok dedik,başka doktora gittik hemen,
oda aynı şeyleri söyledi, mecburen kabul ettik,pazartesi gününe randevu aldık,kürtaj olacağım,
içimde ne iyi ne kötü hiçbir duygu yok, sanki içim bom boş, kendimi okadar hazırlamıştım ki kalbini duyacağıma,
şu an ne düşüneceğimi bile bilmiyorum,sizce bu halde olmam normal mi???
hamilelik takvimimide hemen kaldırdım, sanki duygularımdan kaçar gibi.
sadece sizlerle paylaşmak istedim kızlar.

canım çok geçmiş olsun ama atma böyle içine, üzüntünü yaşa ağla rahatla. ama sonra da şunu düşün bebeğin sana zarar verecekti fark etmeseydiniz rabbim en hayırlısını verecektir vakti geldiğinde. inşallah kürtajını atlattıktan kısa bi süre sonra hayırlısıyla hamile kalıp tesellini bebeğinde bulursun..

caim benim anladigim kadariyla6 haftalik ne biraz daha bekle 8.haftada duyanda var.....:26::26::26::26::26::26:

tatlım bebeğin kalp atışları zaten 6 ile 8. haftada duyuluyor bende 6 haftalıkken kontrolde duyamadım 8. haftamdayken duydum o doktorlar nasıl böyle bir şey söylemiş anlamadım :S internet falanda araştır bence

kürtaja karar vermek için günlük hcg değer artışı takip ediliyor genelde, eğer değerlerde artış yoksa
kalp atımı da duyulmazsa alınıyor, zaten sağlıklı değilse vucud doğal düşük şeklinde atabillir
ama düşük olmazsa sana zarar verebilir dikkatli ol bence, 6. haftada duyulmasa bile gözlemlenebiliyor
diye hatırlıyorum ben kalp atımı ?? çok geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah ...

bende anlamadim valla daha 6.haftada bi beklenilmsi lazimm..9.haftada bile kalp atisi alinabiliyo:26:

canım benim aşırı kanamam olduğu için doktor transvajinal istedi yani özel ultrason ordada malesef kesem bozulmuş bebeğimin kalp atışları yoktu. alttan bakılınca duyulması kesin gözüyle bakıyor doktorlar. benimde 8 haftalık olması gerekirken 6+6 çıktı ultrasonda. eğer senin karnından bakıldıysa hemen kürtaja karar verme. çünkü bazen karın yağlı olabiliyor veya duyulmaya biliyor. beta hcg değerlerine bakmaları lazım sürekli. artıyorsa zaten gelişiyordur ama düşüyorsa ozaman yapılcak birşey yok. eğer özele gidiyorsan para için yapmış olabilir hemen bir devlete git derim ben özele gittim gittim bana aldırış etmedi ama devlette çıktı neden düştüğü. kan uyuşmazlığı varmış ki ben özeldeki doktora ısrarla dedim kan gruplarımıza baktırayımmı diye oda 2 li testte onada bakarız dedi.ama devlette ilk ona bakıldı çünkü herşeyim normaldi.

ama kesinlikle kanaman vs. ağrı sancı yoksa hemen kürtaj düşünme. bekle derim 1 hafta daha . veya beta hcg yaptır hergün. geçmiş olsun canım inşallah duyarsın

caim benim anladigim kadariyla6 haftalik ne biraz daha bekle 8.haftada duyanda var.....:26::26::26::26::26::26:

bende anlamadim valla daha 6.haftada bi beklenilmsi lazimm..9.haftada bile kalp atisi alinabiliyo:26:

benim kendi hesabıma göre 6 haftalık doktorlar son adet tarihine göre 8 haftalık dedi,alttanda baktılar kalp atışı yok, kesenin etrafında da kan akışı görünmüyor dedi, sana zarar verebilir alalım dediler.( özel hastaneydi)
dün için randevumuz vardı ultrasona girdim son kez ordaki uzman doktorda 6+5 gibi görünüyor,gelişim yok,kalp atışı yok dedi, alınması için rapor yazdı.
sancı verildi,3 saat sancı odasında bekledim, alınırken narkoz verildi hiç hissetmedim ama uyanırken ağlayarak uyandım.
sonra 2 saat çok sancı çektim ağrı kesici iğne yaptılar, en son olarakta kan uyuşmazlığı iğnesi yaptılar ve taburcu ettiler.
alınan parçalarıda tahlile göndermiş doktor, 2 hafta sonra kontrole gidicez bakalım ne diyecek.Allah kimseye yaşatmasın, ilk hamileliğimde bunu yaşamak istemezdim.

Son düzenleme:

gecmis olsun kuzum benim.insalah rabbim tekrar yasatmazzzzzgaliba bos gebelikmissss

gecmis olsun kuzum benim.insalah rabbim tekrar yasatmazzzzzgaliba bos gebelikmissss

sağol canım, boş gebelik böylemi oluyo bilmiyorum ama öyle birşey demediler,sağlık olsun napayım, herşeyde bir hayır vardır,
Allah bizden daha iyi biliyor,bu gece rüyamda ikizlerim olmuş gördüm,inşallah bunun yerine rabbim 2 tane verir.

Arkadaslar yardımcı olursanız sevınırım.gecen sene bu zamanlar boş gebelık düşük yasadım. bu ayda şubatın 2 sinde kahverengi lekelenme gördüm.9 u adet gunumdü ve adet olmadım.bugun doktora gıttım düşük tehlıkesi olabılır dedi.kese çok küçük.bana vıtamın verdı kafam allak pullak benım durumumu yasayanlar varmı?budamı düşük olacak kı ben öle düşünüyorum ınancım kalmadı artık....

Son düzenleme:
çok gecmış olsun. bu tür gebelıklerın arkası çabuk gelır derler. hayırlısıyla ınş çok bekletmez mınığınız sızı

cünkü 8 .haftada bile kalp atisi alinamamis bide bulundugu haftadan kücükmüs büyük ihtimal bos gebelikmiss.....birincisi böyle olupta sonra kuzucuklarina kavusanlar cok..inslalah ikizin olur ikincisindeee

canım geçmiş olsun inancını kaybetme,yat dinlen ve stres yapma,vitaminlerini kullan, bol bol su iç, inşallah bebeğin seninle kalır.

çok gecmış olsun. bu tür gebelıklerın arkası çabuk gelır derler. hayırlısıyla ınş çok bekletmez mınığınız sızı

sağol canım, herkes öyle diyor, bakalım 3 ay bekledikten sonra tekrar deneyebilirsiniz dedi doktor.

cünkü 8 .haftada bile kalp atisi alinamamis bide bulundugu haftadan kücükmüs büyük ihtimal bos gebelikmiss.....birincisi böyle olupta sonra kuzucuklarina kavusanlar cok..inslalah ikizin olur ikincisindeee

sağol canım moral veriyorsunuz.

Çok geçmiş olsun... Sana zararı olmadan atlatırsın inşallah... Allah büyük, demek böyle olması gerekiyordu. Üzülmemeye çalış ama içinede atma, neler neler var...

Aynı şeyleri bende yaşadım tatlım 3 farklı doktor gezdim ama ne kadar beklersem bekleyeyim sonuç hep aynıydı
Normal ultrasyonla da alttanda bakıldı renkli dopplerde çekildi ama hep aynı 8 haftalık bebek 6 haftalık gibi görünüyordu
Daha kesede bebeğin duruşundan anlıyor doktor Allah sabır versin

evet canım daha baktıkları an anlıyorlar,ilk gittiğimizde anlamış ama üzülmeyelim diye söylememiş, haftaya kontrole gelin mutlaka demişti,gittik gene yok, başka doktora gittik onlarda aynısını söyledi,kısmet böyleymiş.

Çok geçmiş olsun... Sana zararı olmadan atlatırsın inşallah... Allah büyük, demek böyle olması gerekiyordu. Üzülmemeye çalış ama içinede atma, neler neler var...

sağol canım,çok şükür iyiyim, üzülmüyor gibi duruyorum ama rüyamda hep bebek görüyorum nedense.
Allah bundan sonrakileri bana bağışlasın.

sağol canım,çok şükür iyiyim, üzülmüyor gibi duruyorum ama rüyamda hep bebek görüyorum nedense.
Allah bundan sonrakileri bana bağışlasın.

hep böyle elinden geldigince pozitif ol bayanrujummm bende yawrularimi kaybettigimde hep bebek görürdümm..etkileniyoruz cünküü....inslalah bizimde yüzümüz gülerrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…