Çocuk Hastalıkları Bebegimin kakasinda ki beyaz parcalar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

SAfsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2015
1.562
1.440
Herkese merhaba
Kizim daha 2 aylik bugune kadar sasmadi 24 saatde bir kaka yapti
Ama bugun 3. Kaka yapisi ve ishal gibi kivamli icindede beyz puturlu parcalar var
Pirtlatirken bile kacirdi az once ilk kes boyle oldu
Mamayla besleniyor dogdugundan beri SMA veriyoruz
Nedeni hakkinda bilgisi olan var mi
Acile gotursem mi

-simdi dikkat ettimde her mama yemesinden sonra yapiyor bunu
Normalde mamadan sonra faZlasini kusardi bugun hic kusmadi ama bu cikti ortaya bir iliskisi olabilrmi acaba
Ve kaka yok denicek kadar az o puturler var genelde

Son düzenleme:
Ama biz sadece mama veriyoruZ anne sutu almiyor ki
Benim kızımında kalasında beyaz parçalar vardı dr anne sütünden demişti. Mamayı bilemicem alerjik bir durum olabilir telefonlada olsa doktorunuza sorun. Acillik birsey olduğunu sanmıyorum ama neticede bir bebek sorumluluk almak ve sizi yanlış yönlendirmek istemem.

Benim bebeğim hem anne sütü hemde aptamil mama içiyor kakasında bende pirinç tanesi kadar pütürlü beyaz şeyler gördüm bence normal hiç endişelenmedim açıkcası

Özel değilse neden 2aylik bebege doğduğundan beri mama veriyorsunuz anne sütü yerine?

Özel değilse neden 2aylik bebege doğduğundan beri mama veriyorsunuz anne sütü yerine?
Mecburi sezeryan oldum sutum 4 gun sonra gelmeye basladi o yizden mamaya basladik
50 gunluk olana kadarda ciktigi kadar sut sagip arada verdim
Fakat bebegim 50 gunluklen feci bir sanciyla hastanelik oldum safra kesesi tasi varmis 1 haftaya yakin yatisda kaldm yemek yemeden serumla beslendim o ara az gelen sutumde bitti zaten
Durum bu

Benim bebeğim hem anne sütü hemde aptamil mama içiyor kakasında bende pirinç tanesi kadar pütürlü beyaz şeyler gördüm bence normal hiç endişelenmedim açıkcası
Belki gunde 1 kez yapsa bende korkmazdim ama pirtlarken bile kaka kciriyor o yuzden telas ettim

Sanirim ishal su an 5. Kakayida yapti:KK43:
Acile gitsem bakarlar mi simdi
Bence götür bayram tatili sonuçta yarın sabah açılacak olsa hastaneler sorun değil derim ama erken gitmekte fayda var. Son bezine ıslak mendil vs gibi bişey deydirmeden yanına al kabul ederlerde burdan tüpe geçiş yaparsın etmezler ise zaten ishal diyorsun orda yapar belki. Son yaptığı tuvalet saatini de söyle.

Sık beslendiyse olabilir dindirilmemis mamadir ya alerji ya da sık beslenmeyle alakali oluyor canm

Belki gunde 1 kez yapsa bende korkmazdim ama pirtlarken bile kaka kciriyor o yuzden telas ettim
Canım meraba konu açtığını görünce yazıyım dedim.malum bizim forumda kimsecikler kalmadı:KK43: gaz yaparken kaka yapması normal.çünkü bizimkide çoğunlukla öyle yapıyo.ben hiç mama vermedim.şuan sadece anne sütü alıyo.bizimkininde artık kakasının içinde tanecikler var.ama beyaz değil.zaten 1 ay sonra iyice koyulaşcak artık.bence bi problem yoktur.ama için rahat etmiycekse götür bi doktora.

Bide 24 saattde bir yapıyo demişsin canım abartmıyorum gün içinde sadece çiş yaptığı bezini almıyorum o derece sık kaka yapıyo.hemen hemen her bezi kakalı.ama işte anne sütüyle mamada böyle farklar oluyomu bilmiyorum.çünkü ben ilk çocuğumada hiç mama vermedim.onun için bilemedim.bide zaten kakası hep ishal gibi cıvık yani bizşmkinin nasıl fark ettin ishal olduğunu.

Canım meraba konu açtığını görünce yazıyım dedim.malum bizim forumda kimsecikler kalmadı:KK43: gaz yaparken kaka yapması normal.çünkü bizimkide çoğunlukla öyle yapıyo.ben hiç mama vermedim.şuan sadece anne sütü alıyo.bizimkininde artık kakasının içinde tanecikler var.ama beyaz değil.zaten 1 ay sonra iyice koyulaşcak artık.bence bi problem yoktur.ama için rahat etmiycekse götür bi doktora.
Mervecim bebelerden kimse giremiyor forma artik ya
Bizim ilk kez boyle oldu ondan panikledim valla
Bence götür bayram tatili sonuçta yarın sabah açılacak olsa hastaneler sorun değil derim ama erken gitmekte fayda var. Son bezine ıslak mendil vs gibi bişey deydirmeden yanına al kabul ederlerde burdan tüpe geçiş yaparsın etmezler ise zaten ishal diyorsun orda yapar belki. Son yaptığı tuvalet saatini de söyle.
Cok saol canm bu beze islak mendil degdi bekliyim o zaman yaparsa gidiyim yoksa sabahi bekliyim

Sık beslendiyse olabilir dindirilmemis mamadir ya alerji ya da sık beslenmeyle alakali oluyor canm
Surekli ayni markayi veriyorum bir anda alerji olmaz sanitim
2 saatde 60 cc yiyor genelde

Cok saol canm bu beze islak mendil degdi bekliyim o zaman yaparsa gidiyim yoksa sabahi bekliyim

Alerjinin ne zaman baslayacagi belli olmuyor canim yillarca alinan gida bile birden bire tolere edilemeyebilir umarim alerji degildir yine de dr git sor icin rahatlasin

Genel haline de dikkat et tabi. Mesela derisini tutup bırakınca hemen geri toplanması eski haline gelmesi gerek. Tepki halsizlik için bişey diyemiyeceğim 2 aylık bebek neler yapabilirdi hatırlamıyorum ama sonuçta sen annesin anlarsın halsizmi ağrısı mı var vs. Bu arada gazdan bile olabilir ama ozaman da ağlardı çok fazla

Genel haline de dikkat et tabi. Mesela derisini tutup bırakınca hemen geri toplanması eski haline gelmesi gerek. Tepki halsizlik için bişey diyemiyeceğim 2 aylık bebek neler yapabilirdi hatırlamıyorum ama sonuçta sen annesin anlarsın halsizmi ağrısı mı var vs. Bu arada gazdan bile olabilir ama ozaman da ağlardı çok fazla
Gazi yok ona eminim
Normalde kizim kendi akranlarina gore hareketli bir bebek
Ama dun gece sabahladigimiz icin bugun butun gun uyudu ordan anlamiorum
Usutmekden olamaaz dimi esim ona bagliyo kendimi sorumlu hissediyorum

X