• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bebeğimin kakası kanlı geldi...yardımm

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

SUDENAZ222

evli,mutlu,ikiz çocuklu
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2007
6.490
36
358
40
Muğla
merhaba arkadaşlar..ben bir hafta önce 36+1 günlük ikiz bebeklerimi dünyaya getirdim...oğlum 2470gr,kızım 1900 gr doğdular..bugünkü kontrolde oğlum 2230,kızım 1760 gr a düşmüştü...kızımın tam emme refleksi olmadığından meme almadı...biberonuda zorla alıyor...30cc yi 1 saatte içiriyorum...3 günlükken ağır sarılık geçirdiler..ışık tedavisiyle şuan yarıya düştü sarılık değerleri...kızım sürekli uyuyor ,uyandıramıyorum..oğlumdada aşırı gaz problemi var...bugün kakası turuncumsu ve kanlı bir şekilde geldi..çok korktum...bende paranox fitil verdim ama henüz tekrar yapmadı kakasını...gaz içinde biogaia damla vermişti doktor...bugün ilk kez 5 damla verdim ama sancı geçmiyor..ne yapcağımı şaşırdım..özellikle kanlı kaka beni korkutuyor...böyle durum yaşayan varmı?

merhaba arkadaşlar..ben bir hafta önce 36+1 günlük ikiz bebeklerimi dünyaya getirdim...oğlum 2470gr,kızım 1900 gr doğdular..bugünkü kontrolde oğlum 2230,kızım 1760 gr a düşmüştü...kızımın tam emme refleksi olmadığından meme almadı...biberonuda zorla alıyor...30cc yi 1 saatte içiriyorum...3 günlükken ağır sarılık geçirdiler..ışık tedavisiyle şuan yarıya düştü sarılık değerleri...kızım sürekli uyuyor ,uyandıramıyorum..oğlumdada aşırı gaz problemi var...bugün kakası turuncumsu ve kanlı bir şekilde geldi..çok korktum...bende paranox fitil verdim ama henüz tekrar yapmadı kakasını...gaz içinde biogaia damla vermişti doktor...bugün ilk kez 5 damla verdim ama sancı geçmiyor..ne yapcağımı şaşırdım..özellikle kanlı kaka beni korkutuyor...böyle durum yaşayan varmı?

Ayy canim benim panik yapma benim yegenimdede olmustu annedeki ostrojen hormonundanmi ney geciyormus emme esnasinda ama yinede tedbir icin druna bir danis kizini biberonla beslerken biberpnu dilinin ustune getir muhakkak yoksa cok agir emiyorlar vede uyanik olmasina dikkat et bende oglumda ayni seyi yasoyorum kizim malesef og ile besleniyor henuz teyzesi bugun oglumuzu eve verecekler allahin izniyle 21gun sonra evimize geliyor minik kuzum insallah kizimda en kisa zamanda toparlar ve onuda kucagima alirim

canım çok sağoll..bende dikkat ediyorum dil üstüne gelmesine...ister istemez moralim bozuluyorr bugün sütüm bile azalmış...rabbim yarımcımız olsunn...

çok sevindim oğluşun toparlamış demek...inşallah kızında en kısa zamanda gelir yanınıza..peki şuan oğlun kaç kilo oldu?

canım çok sağoll..bende dikkat ediyorum dil üstüne gelmesine...ister istemez moralim bozuluyorr bugün sütüm bile azalmış...rabbim yarımcımız olsunn...

çok sevindim oğluşun toparlamış demek...inşallah kızında en kısa zamanda gelir yanınıza..peki şuan oğlun kaç kilo oldu?

Canim en ufak seye nasil moral bozuluyor son derece haklisin rabbim hepsine saglik versin oglum sali gun 2100gr olmustu bugun cikis yaparken tekrar tartarlar sanirim kizimi 1haftadir kg ogrenemedim ama oglum 1700kadar dustu sonradan toparladi. . Size eoprotin verdilermi

Canim en ufak seye nasil moral bozuluyor son derece haklisin rabbim hepsine saglik versin oglum sali gun 2100gr olmustu bugun cikis yaparken tekrar tartarlar sanirim kizimi 1haftadir kg ogrenemedim ama oglum 1700kadar dustu sonradan toparladi. . Size eoprotin verdilermi

yok canım bilmiyorum öyle bişey verdilermi..sadece doğumdan sonraki 1 gece küvezde geçirdiler damardan baslendiler o kadar...aslında sorun şuki başka bir doktorada gittim..2 kg nun altındaki bebeği nasıl teslim ettiler size dedi..mutlaka küvezde bakılmalıymış...bir hemşirede dediki artık yeni yasaya göre 2kg dan az bebekleri teslim etmek yasakmış ama dün kontrolümde kendi çocuk doktorumuz bebeklerin çok iyi olduğunu kilosunun problem olmadığını söyledi....gerçi gittikçe daha iyi besleniyor,çenesi baya kuvvetlendi ama aklıma tekılmıyo değil yani daha 1760 gr ve benim yanımda..

Back