hımmm,doktor tavsiyesiyse elbette bilirler canım,benden daha iyi bilirler...ben danışmadan kullandın zannettim ,o yüzden söyledim...
günde kaç kez yapıyor ki şu anda kakasını canım?
iyi geldiyse devam et o zaman
bebişlerde oluyor böyle ,benim çocuklarım 1 yaşına dek ya ishaldi ya kabız:)))sindirim sistemi oturana kadar böyle.Geçecektir,Allah şifa versin
15 günlük bebeğin ishal değildir bence ilk zamanlarda bebeği doğru düzgün kaka yapan hiçbir anne yoktur güvenin bana. benim kızım resmen köpük yapardı öyle sulu yapardı ki bazen annemle altını açarken çiş yapıyormuş gibi resmen üstümüze yapardı. abartmıyorum.
ilk 10 gün içinde bizimkine 1 paket bez bitirdik öyle acayip yapardı ama gene de ishal değildi. kaka yapması iyi bir şey gazını da çıkarır doyduğunu da gösterir. kakanın yeşil olması çok yemesinden kaynaklanıyor olabilir, gazdan kaynaklanıyor olabilir sizin sebze yediğinizden kaynaklanıyor olabilir. 10 günlük bebeğe pirinç verdiren doktorun koyduğu ishal teşhisine ben zaten güvenmem.
siz bir de şöyle düşünün. ya kaka yapmasaydı? ben bunları da yaşadım büyük ihtimalle siz de yaşayacaksınız bebeğin birgünü öbür gününü tutmaz. bugün su gibi yapar ertesi gün hiç yapmaz. bebeklerin 2 ayını doldurana kadar kaka problemi olur, çok fazla endişe etmenize gerek yok. ama sürekli yeşil sümüksü ve köpük köpük kaka yapıyor, yaparken de çok bağırıyorsa bir doktora götürün kaka testi yaptırın amip olabilir yahut poposunda çatlak olabilir. bunlardan başka bir problem de kolay kolay olmaz anne sütü alan bebekte.
canım aynen dediğin gibi,benimde üstüm basım batıyobazen.ve bezindende tasıyor coğunlukla.Peki senin bebeğin gunde kaç kez yapıyordu bu sekilde.Yani 5-6 kere olsa cok takmazdım ama 10dan fazla yapıyordu benim kızım dune kadar.Cok su kaybettiğini düşündüm.bu arada neredeyse hiç sebze yemiyorum ben canım.
ilk bebeğinmi duygucumm.ahh biz yeni anneler böyle herşeyi kafamıza takmaktan bebeklerimizin tadına varamıyoruz.benimde kızım 4 aylık ve kakasını 6 günde bir yapıyor.hemde son kakasına kadar rengide yeşildi.anne sütü+aptamil devam sütü içiyor kızım.ve doktor getirmeye bile gerek yok dedi.rengi yediği mamadan dedi.4 günü geçince fitille boşaltın dedi...işte kimi çokkk yapıyo kimi benim kızım gibi hiç yapmıyo :)) aslında herşeyide kafaya takmamak lazım.zamanla herşey düzene giriyor inan hatta sonrada ne kadarda stres yapmışım deyip gülüyorsun bile canım .... bende şuan ek gıda telaşı başladı bana ne kadar zorrr geliyor ileride de bu günlerime gülüp geçeceğim eminim ama elde değil işte ..... :)))) bebeklerimiz sağlıcakla büyütürüz inş.canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?