• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin kakası fışkırır tarzda,gürültülü ve çok sulu..Yardım!!

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
Arkadaşlar,
Bebeğim bugun 15 gunluk oldu.Yaklaşık 4 gundur kakasının tarzı değişti.Çok tazikli,fışkırır tarzda yapıyor.Bazen altını değiştirirken yapıyor ve ben bezi tuttuğumda sadece su gibi geldiğini görüyorum.Bazende bu su köpük köpük geliyor.
Bunu yaşayan varmı aranızda.Rengi şu an sarı ama dun bezindeki yeşilimsiydi.Sıvı kaybetmesinden korkuyorum,zaten cok zayıf,düşük kilolu doğdu..çok sık acıkır oldu,sürekli meme istiyor birde bu ara..

Emziemeye devam et canım...
rengi yeşilse mikrobik bişey olabilir,koku da kötüyse üşütmüştür belki.Ya da sen üşüttüysen sütünden geçmiştir Ona
fazla endişelenme bence,enfeksiyon ihtimali düşük anne sütü alıyor çünkü.
Ama çok sık kaka yaparsa,balgamlıysa dışkısı,kusma ve ateş de olursa mutlaka doktora götür...Su kaybettiğini gözlerinin çökmesinden,derisini kaldırdığında yavaş yavaş eski halini alıyor olmasından anlayabilirsin...
3 günü geçerse ve çok sık kaka yaparsa,kusma ateş olursa mutlaka doktora götür...
ama eğer üşütmeyse ikiniz de ayaklarınızı üşütmeyin
sen nişastalı gıdalar yersen muz,patates gibi o nda sütünden geçer ve iyi gelir.Çok sık emzirmelisin canım.
geçmiş olsun,Allah şifa versin

kızım da yaşadım ben. bazen bu şekilde olabiliyor ilk zamanlardaki kakaları ancak 2-3 gün sürerse mutlaka doktora götür derim ben..

günde 10 kereyi geçmezse ishal değildir bu da kilo verdirmez merak etme. ama 10 kereden fazla olursa doktora götür derim.
benim oğlumda düşük kiloluydu ve kakası suluydu ve sesli yapardı :)) bu ses varolan gazını attığını da gösterir bebişin rahatlar.
muhtemelen renginin yeşil oluşu sen ya da bebiş üşütmüştür ondandır. şikayetleriniz artarsa doktora danışırsın canım. geçmiş olsun.

benim oglumdada oldu su gibi tanzikli cok gurtulu yapiyordu yesildi bide karnini usuttugu icin olmusdu. bebeginin karnini sicak tutmaya calis kucagindayken elini karnina koy bez isit atletinin ustune koy cok sicak olmasin ayklarina su tulugu koy yakmayacak sekilde. bir haftada gecmezse dr gotur. gecmis olsun ha bu arada sik emzir sakin birakma. canim bide kendinde soguk seyler yiyip icme.

tesekkur ederim arkadaslar.Ben daha kötu bişey olur diye korkmustum.ınsallah gecer hemen.Zaten herseyi kafama takıyorum.Delirmezsem iyidir:))

Benim bebeğin kilolu olmasına rağmen(4 kilo doğdu) hep öyle yapıyor kakasını, hem çok gürültülü hemde tam senin dediğin gibi fışkırır tarzda ve sulu. 2 aylık oldu bebeğim ama ben bu konuyu hiç kafama bile takmadım. Doğalı böyle sanıyordum. Doktora gittiğimde sorayım bakalım

canım ben bebeğimi doktora göturdum.ıshal olmuş meğer.Tahlil yapıldı,parazit yada parazit
cıkmadı.Ama cok az mikrop cıktı dıskıda.Doktor ilaç vermedi bakteri olmadığı için.virus nedeniyledir dedi.Ama hala ishal,gecmedi.Görseniz surekli ağlıyor karın ağrısından.canım acıyor o ağladıkça.Ben pirinci haşlayıp suyunu içiriyorum bikaç çay kaşığı.Sanki iyi geldi gibi.Ama hala ishal.19 gunluk bebeğe ishalde ne verebilirim sizce başka??

canım benim,geçmiş olsun....
ama prinç danıştın mı doktora ya:(
onun sindirim sistemi ne ki,ağır gelir,bi de onun sancısını çekmesin çocuk,kıyamam...
anne sütü en güzel ilaç işte...sen bol nişastalı şeyler ye,patates,pirinç...sütten ona geçer...muz ye bol bol canım:(
çok sık emzir bence ama pirinç filan dediğim gibi,ağır gelebilir,su bile vermedim ben bebeklerime ilk 4 ay...

canım ama bunu bana doktor söyledi.Devlet hastanesine de gitmiştim.oradaki başka bir doktor söyledi.Cok az veriyorum zaten.3-4 çay kaşığı anca.zararmı eder dersin ya,ama iyi geldi gibi sanki ???

hımmm,doktor tavsiyesiyse elbette bilirler canım,benden daha iyi bilirler...ben danışmadan kullandın zannettim ,o yüzden söyledim...
günde kaç kez yapıyor ki şu anda kakasını canım?
iyi geldiyse devam et o zaman
bebişlerde oluyor böyle ,benim çocuklarım 1 yaşına dek ya ishaldi ya kabız:)))sindirim sistemi oturana kadar böyle.Geçecektir,Allah şifa versin

15 günlük bebeğin ishal değildir bence ilk zamanlarda bebeği doğru düzgün kaka yapan hiçbir anne yoktur güvenin bana. benim kızım resmen köpük yapardı öyle sulu yapardı ki bazen annemle altını açarken çiş yapıyormuş gibi resmen üstümüze yapardı. abartmıyorum.

ilk 10 gün içinde bizimkine 1 paket bez bitirdik öyle acayip yapardı ama gene de ishal değildi. kaka yapması iyi bir şey gazını da çıkarır doyduğunu da gösterir. kakanın yeşil olması çok yemesinden kaynaklanıyor olabilir, gazdan kaynaklanıyor olabilir sizin sebze yediğinizden kaynaklanıyor olabilir. 10 günlük bebeğe pirinç verdiren doktorun koyduğu ishal teşhisine ben zaten güvenmem.

siz bir de şöyle düşünün. ya kaka yapmasaydı? ben bunları da yaşadım büyük ihtimalle siz de yaşayacaksınız bebeğin birgünü öbür gününü tutmaz. bugün su gibi yapar ertesi gün hiç yapmaz. bebeklerin 2 ayını doldurana kadar kaka problemi olur, çok fazla endişe etmenize gerek yok. ama sürekli yeşil sümüksü ve köpük köpük kaka yapıyor, yaparken de çok bağırıyorsa bir doktora götürün kaka testi yaptırın amip olabilir yahut poposunda çatlak olabilir. bunlardan başka bir problem de kolay kolay olmaz anne sütü alan bebekte.

kolay gelsin

hımmm,doktor tavsiyesiyse elbette bilirler canım,benden daha iyi bilirler...ben danışmadan kullandın zannettim ,o yüzden söyledim...
günde kaç kez yapıyor ki şu anda kakasını canım?
iyi geldiyse devam et o zaman
bebişlerde oluyor böyle ,benim çocuklarım 1 yaşına dek ya ishaldi ya kabız:)))sindirim sistemi oturana kadar böyle.Geçecektir,Allah şifa versin

canım su an sayısı azaldı.Ama 10kereden fazla yapıyordu gunde.Ve surekli ağlıyordu hiç durmadan.düşük kilolu doğduğu içinde endişelendim tabi.cunki doktora gittiğimizde yeterli kilo almamıştı.

15 günlük bebeğin ishal değildir bence ilk zamanlarda bebeği doğru düzgün kaka yapan hiçbir anne yoktur güvenin bana. benim kızım resmen köpük yapardı öyle sulu yapardı ki bazen annemle altını açarken çiş yapıyormuş gibi resmen üstümüze yapardı. abartmıyorum.
ilk 10 gün içinde bizimkine 1 paket bez bitirdik öyle acayip yapardı ama gene de ishal değildi. kaka yapması iyi bir şey gazını da çıkarır doyduğunu da gösterir. kakanın yeşil olması çok yemesinden kaynaklanıyor olabilir, gazdan kaynaklanıyor olabilir sizin sebze yediğinizden kaynaklanıyor olabilir. 10 günlük bebeğe pirinç verdiren doktorun koyduğu ishal teşhisine ben zaten güvenmem.
siz bir de şöyle düşünün. ya kaka yapmasaydı? ben bunları da yaşadım büyük ihtimalle siz de yaşayacaksınız bebeğin birgünü öbür gününü tutmaz. bugün su gibi yapar ertesi gün hiç yapmaz. bebeklerin 2 ayını doldurana kadar kaka problemi olur, çok fazla endişe etmenize gerek yok. ama sürekli yeşil sümüksü ve köpük köpük kaka yapıyor, yaparken de çok bağırıyorsa bir doktora götürün kaka testi yaptırın amip olabilir yahut poposunda çatlak olabilir. bunlardan başka bir problem de kolay kolay olmaz anne sütü alan bebekte.

canım aynen dediğin gibi,benimde üstüm basım batıyobazen.ve bezindende tasıyor coğunlukla.Peki senin bebeğin gunde kaç kez yapıyordu bu sekilde.Yani 5-6 kere olsa cok takmazdım ama 10dan fazla yapıyordu benim kızım dune kadar.Cok su kaybettiğini düşündüm.bu arada neredeyse hiç sebze yemiyorum ben canım.

ilk zamanlar hep öle oluo herşeyi takıosun ama zmn çabuk geççek korkma,tadını çıkar bebeğini kokla bol bol.

cnm bence telaşlanma bebekler öyle kaka yaparbenim oğlan da öyle yapıyordu hala da gürültülü bazen fışkırır gibi yapıyor. bence sen bebeğe direk bişey verme, ona vereceğin şeyi kendin ye ona mutlaka geçer. ishalse eğer ishale iyi gelen şeyleri ye onda da farkı göreceksin
bir de neden sebze yemiyorsun anlamadım ama mutlaka yemen lazım ki sütün de bol olsun hem de bebek onun gıdasını da alsın bebek sadece senin yediklerinden vitamin alıyor çünkü

canım sadece sebze değil yemekte yiyemiyorum doğru dürüst uzuntu ve morasizlikten.Muz falan iyi gelirmi acaba ishale.Patates mi yesem haşlayıp yada.Evt bu arada herseyi takıyorum kafama.Zaten depresyonada cok yatkın biriyimdir:((

ilk bebeğinmi duygucumm.ahh biz yeni anneler böyle herşeyi kafamıza takmaktan bebeklerimizin tadına varamıyoruz.benimde kızım 4 aylık ve kakasını 6 günde bir yapıyor.hemde son kakasına kadar rengide yeşildi.anne sütü+aptamil devam sütü içiyor kızım.ve doktor getirmeye bile gerek yok dedi.rengi yediği mamadan dedi.4 günü geçince fitille boşaltın dedi...işte kimi çokkk yapıyo kimi benim kızım gibi hiç yapmıyo :)) aslında herşeyide kafaya takmamak lazım.zamanla herşey düzene giriyor inan hatta sonrada ne kadarda stres yapmışım deyip gülüyorsun bile canım .... bende şuan ek gıda telaşı başladı bana ne kadar zorrr geliyor ileride de bu günlerime gülüp geçeceğim eminim ama elde değil işte ..... :)))) bebeklerimiz sağlıcakla büyütürüz inş.canım

ilk bebeğinmi duygucumm.ahh biz yeni anneler böyle herşeyi kafamıza takmaktan bebeklerimizin tadına varamıyoruz.benimde kızım 4 aylık ve kakasını 6 günde bir yapıyor.hemde son kakasına kadar rengide yeşildi.anne sütü+aptamil devam sütü içiyor kızım.ve doktor getirmeye bile gerek yok dedi.rengi yediği mamadan dedi.4 günü geçince fitille boşaltın dedi...işte kimi çokkk yapıyo kimi benim kızım gibi hiç yapmıyo :)) aslında herşeyide kafaya takmamak lazım.zamanla herşey düzene giriyor inan hatta sonrada ne kadarda stres yapmışım deyip gülüyorsun bile canım .... bende şuan ek gıda telaşı başladı bana ne kadar zorrr geliyor ileride de bu günlerime gülüp geçeceğim eminim ama elde değil işte ..... :)))) bebeklerimiz sağlıcakla büyütürüz inş.canım

canım ya evet ilk bebeğim ve ben ona acayip bağımlıyım.Basından ayrılıp tuvalete bile gidemiyorum.herseyi takıyorum evet ama sen anlarsın beni:))
bu arada zor olmuyormu canım 4 gunde bir yapması.Kıyamam senin bebişine ben..

Back