• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğimin kaka sorununa bi çare...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kota

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
39
0
96
İzmir
oglum 5gunn sonra 2 ayını dolduracak gazlı bi bebek degil fakat 15 -20 gundur cok zor kaka yapıyor 5 gun bekledim fitil verdim sonra tekrar 5 gun yapamadı yıne fitil verdim sonra 4 gun bekledim fitil vermeden kendi yaptı bugun yıne 4.gun hala yapamadı dun doktora gittik debrant diye bi şurup verdi gunde 3 kez verin dedi bugun verdim 3 kez ama hala yapamadı yavrucak cok aglamıyo sanki bu durumdan cok müzdarip degil gibi ama pırtları cok kotu kokmaya basladı canım benim kıyamıyorum yavruma...acaba ben bagırsakları yumusatcak seyler yesem o bebege gecermi sutumden mesela zeytinyagı ıcsem ogluma faydası olurmu?bu şurubu kullanan varmı kac gunde fayda etmişti?neler yaptınız bu durumla karsılasmısmıydınız?poposuna zeytinyaglı papiks kodum olmadı zeytinyagı içirdim ama zararı olur diye de hergun veremiyorum.aslında yapıca sulu yapıyor kabız da degil de bagırsakları tembel galiba doktorun verdiği ilaç 2-3 hafta kullanılacak hemen fayda etmezmi ne dersiniz arkadaslar nolur basına boyle bi durum gelen varsa yardımcı olsun... simdiden tesekkurle...

oglum 5gunn sonra 2 ayını dolduracak gazlı bi bebek degil fakat 15 -20 gundur cok zor kaka yapıyor 5 gun bekledim fitil verdim sonra tekrar 5 gun yapamadı yıne fitil verdim sonra 4 gun bekledim fitil vermeden kendi yaptı bugun yıne 4.gun hala yapamadı dun doktora gittik debrant diye bi şurup verdi gunde 3 kez verin dedi bugun verdim 3 kez ama hala yapamadı yavrucak cok aglamıyo sanki bu durumdan cok müzdarip degil gibi ama pırtları cok kotu kokmaya basladı canım benim kıyamıyorum yavruma...acaba ben bagırsakları yumusatcak seyler yesem o bebege gecermi sutumden mesela zeytinyagı ıcsem ogluma faydası olurmu?bu şurubu kullanan varmı kac gunde fayda etmişti?neler yaptınız bu durumla karsılasmısmıydınız?poposuna zeytinyaglı papiks kodum olmadı zeytinyagı içirdim ama zararı olur diye de hergun veremiyorum.aslında yapıca sulu yapıyor kabız da degil de bagırsakları tembel galiba doktorun verdiği ilaç 2-3 hafta kullanılacak hemen fayda etmezmi ne dersiniz arkadaslar nolur basına boyle bi durum gelen varsa yardımcı olsun... simdiden tesekkurle...

benim başıma gelmedi ama eltimin bebeği aynen senin tarif ettiğin gibi. nerdeyse haftada bir yapıyor ama doktor normal demiş bazı çocuklarda böyle olabiliyormuş.bence bebeğe ek bişey verme ama sen yediklerinle belki daha sık yapmasını sağlaya bilirsin. kepek ekmeği falan ye istersen kayısı hoşafınıda deneyebilirsin.

tesekkur ederim arkadasım biraz olsun içim rahatladı..dediklerini yapıyorum zaten heralde ancak fayda edicek...

canım geçmiş olsun, benim bebiştede geç kaka yapma problemi var ama seninki biraz daha uzun sürüyormuş ben mamada veriyorum o yüzden oluyor milupanın conformilini deneyeyim dedim sindirimi hızlandıran özel bir mama ama oda cırcır yaptı bizim bebişin daha kötü canı yandı o yüzden kendi haline bıraktım çok ağır ağrısı olunca fitil gönderiyorum yavrucağız o kadar acı çekeceğine 1 tanecik fitilin zararı olmaz herhalde yani inşallah.:emir_bebek::nazar:

canım bide çok fazla ekmek,dışarıdan yemek pide gibi pirinç yoğun gıdalar tüketme bence sıvı alımını artır hazır meyva suyu sakın içme bebişe dokunur gazı artırır

bizdede 2 haftadır kabız sorunumuz var..acı çekdiği her haliyle belliydi..mamadan önce ılık su içiriyorum biberonla...çok iyi geliyor bağırsaklarına deneyin kızlar...birde bende yardımcı oluyorum altını açığpp bacaklarını yukarı bastırarak karnına doğru makatınıda elimle açıyorum zaten hisediyorum sertliği..hafif yumuşatmaya çalışıyorum elimle birkere o şekilde yaptırdım..saolsun kızımda ıkınarak yardım etti:)canım yaaa...birde gene aynı oldu kulak çöpüne zeytinyağ sürüp makat bölgesine gezdirdim...sonrada akşaam doğru yaptı kızım gece öyle bir uyuduki nazar değmedin 9saat uyudu...ama ben uyuyamadım :) alışkanlık:)))

birde 3 günden fazla kaka yapmazsa bence canım 5 gün beklemeden fitili koy yada bi dr git çok uzun bir zaman...

Benim oglum 13 aylık 2.ayindan 4.ayina kadar biz de kabızlık problemi yasadık ne yaptıysak fayda etmedi bitkisel ilaçlar sinameki yagları, zeytinyağı hicbiri gecirmedi, 5-6 gunde bir cok aglayarak fitil ile yaptırıyorduk sonra 4.ayında kendi istegimizle sunnet yaptırdık cocuk cerrahına da kontrol ettirdik kabızlık icin o problem olmadıgını 10 gun boyunca her gun fitil ile kaka yaptırmamızı sonra bir 10 gun de gun asırı fitil ile yaptırmmazı soyledi . boylece cocuk kaka yapmaya alısır her gun dedi. ve problem cozuldu cok sukur. ben de o sure zarfında hatta 8 aya kadar conformiil kullandım ama o hic fayda etmedi. eger sorun gecmezse bir cocuk cerrahına gotur derim ben canım

Gecmiş olsun

kızlar dr lar mümkün mertebe fitili kullanmayın diyorlar tembelliğe alışıyormuş çocuk.. tabi yapacak bişey kalmassa ondan sonra verin .. bende zeytin yağı içirdim günde 1 kere yapar oldu önceden 3-4 yapıyordu. birçok forum sitesi okudum bu konuda genelde kız çocuklarında olması dikkatimi çekti.

yapmıyorsa 5 günde falan çok telaşlanma meilletin 10 günde bir bile yapıyormuş bebekleri..

canım merhabalar aynı sorun benim bebiğimde de var bir aya kadar her şey normaldi fakat ayını tamamladıktan sonra haftada bir yapmaya başladı bnde arada zeytinyağı içiriyorum ama galiba fazla sıvı tüketmediğimden kaynaklanıo olabilir bugün benimkinin 6. cü günü hala bişi yok alışkanlık yapacak diye korkuyorum umarım kısa zamnda (bu rahatsızlık diyeyim artık )geçer

aynı sorun bizimkinde de var canm vitil verdgm ün tüm bagırsagını boşaltıyoo ama vermdgmde 3 4 gün yapmıyo gerçi rahatsz degl gazını ii yapıyoo anlamdm gitti ben de zeytin ya içiriyorum napalım inşş kısa zamnda gecer

Back