• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin kaka sorunu :((

xoxykxuxnaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
16
0
86
İstanbul
herkese merhaba kızım çok gazlı gazını çok rahat çıkartıyor ama kakasını kabız olmamasına rağmen 2-3 günde bir yapıyor bir kaç doktora danıştım.kakasını böyle yapması anne sütü çok yaradığı için diyen var,gazını çok çıkardığı için kakasını 2-3 günde bir yapması normal diyen var. ne yapacağımızı bilemiyoruz. fitilde vermek istemiyoruz ama bir türlü kendisi düzenli yapmıyor.. sizce ne yapmam lazım 3 gün normal bir süremi arkadaşlar. bu arada kızım 45 günlük.

yaa büyüdükçe 2-3 gün yapmaması normal diye biliyorum. mesela benim oğlum 1 yaşında artık. onun 2-3 gün kakasını yapmaması normal ama 45 günlük bebeğin değil gibi geliyo bana. sen yine de başka bi doktora daha götür ve danış, yazık yaaa.

yaa büyüdükçe 2-3 gün yapmaması normal diye biliyorum. mesela benim oğlum 1 yaşında artık. onun 2-3 gün kakasını yapmaması normal ama 45 günlük bebeğin değil gibi geliyo bana. sen yine de başka bi doktora daha götür ve danış, yazık yaaa.

öle şey olur mu asıl 1 yaşındaki bebeğin hergün yapmaması normal değil muhakkak dr götür ama 45 günlük bebeğin yapmaması gayet normal çünkü sadece anne sütü alıyo ve yarıyosaki yapmadığına göre yarıyo çok normal telaş etme zamanla düzeliir benimkide öleydia.sa.s

benim kızımda 45 günlük..bazen günde 2 kez yapıyor.b
azen 1 kez.bazende 1 bir gün ara veriyor..ilk haftalar 2 günde bir yapardı...bende çok endişelenmiştim..zamanla kakası düzene girecektir.yeterki kabız olmasın canım..endişelenme derim..

benim kızımda tam tersi ishal kakasını teste gönderdik ishal dedğim bazen yeşil ama baya sümüksüydü tahliller temiz çıktı allaha şükür ben dr bebeğin küçük 7 8 kere yaparsa o zaman sorun var dedi allaha şükür okadarçok yapmıyo bencede başka bir dr daha danış derim ben yarın dr gidicem kendi dr sorarım normalde nekadar yapmaları gerektiğini

valla arkadaslar benım bebegım aynen ole kak yapamıyodu ve cok sorun yaratıyodu bıze sureklı aglıyordu hıc bı dr bebegımın bagarsaklarındakı sorunu anlayamamıs bır cok dr gıttım 20 taneye yakın hepsı kabız deyıp eve yolluyolardı ama en sonunda benım bebegım 2.5 aylıkken amelıyat oldu bagarsaklarından suan 11 aylık bu aralar gene basladı yapıyo ama az az sızınkılere gelınce bence bır bebegın 2 gunde bır kaka yapması hıcde normal degıl ben hangı dr gıttıysem hepsı bana bı bebegın gunde 4 kez kaka yapması gerekıyor dedıler hala aynı seyı soluyolar. ben bujı denılen bır demır var bebegımın makatına onu sokup ole yaptırıyodum 1 yasına kadar bu bole olucak dedı doktorumuz 3 aydır kendı yapıyodu bu aralar kabızlık basladı ıste bole allah herkese kolaylık versın

herkese merhaba kızım çok gazlı gazını çok rahat çıkartıyor ama kakasını kabız olmamasına rağmen 2-3 günde bir yapıyor bir kaç doktora danıştım.kakasını böyle yapması anne sütü çok yaradığı için diyen var,gazını çok çıkardığı için kakasını 2-3 günde bir yapması normal diyen var. ne yapacağımızı bilemiyoruz. fitilde vermek istemiyoruz ama bir türlü kendisi düzenli yapmıyor.. sizce ne yapmam lazım 3 gün normal bir süremi arkadaşlar. bu arada kızım 45 günlük.

benim kzızım tam 5 gun yapmamıştı anne sütü alan bebeklerde normal + anne sütü alan bebeklerde kabızlık olmazmış canım

allah anasina babasina bagislasin kücük hanimi: bana sorarsan 3 gün normal bir süre bence(dr degilim tabiki) kizin anne sütümü aliyormu? onu belirtmemissin. benim kizimda da ayni sorunlar oldu onun icin ekstra takvim yapmistim bir defasin da 11gün yapmamisti dr götürdüm anne sütü alan bebeklerde bunun normal oldugunu söyledi umarim en kisa zamanda düzelir gecmis olsun canim

arkadaslar benım oğlum ilk 45gun gunde 2-3 kez kaka yapıyordu.mamayı kestıkten sonra 4-5gunde 1 kez yapmaya basladı.. su an 3.ayına yenı gırdı ve haa 5gunde bır yapıyor ama cok yapıyor.. kabız degıl dr normal dedı ve bu yastakı bebek kakası gelınce poposunu sıkarmış aynı anda.. bundan dolayı hemen yapmazmış.. korkulacak bısey yok dedı.. su an anne sutu alıyor gazında prb yok ama kakası hala 5gunde bır dedıgım gıbı.

slm kızlar benim oğlumda 3 aylık olcak 25de kakasını normal yapıyordu ama 2 gündür yapamıyor dr götürmedim sütün yarıyor diyolar götürmeli miyim ? doğrumudur sizce anne sütünün yaradığı

benim bebeğimde 45 günlük ilk zamanlar günde okadar çok yapıyorduki muhakkak altını her açtığımda kaka yapmış oluyordu şu son günlerde yapmaz oldu nedendir bilmeme bende acaba kabızmı ki diye düşünmeye başladım...

benim yiğeniminde sorunu aynı 4 aylık ve haftada bir yapıyor doktora gittik 7 günü geçerse fitil verin dedi :( fitilde vermek istemiyoruz ama yapamıyor

benim bebeğim 2 aylık kakasını 4-5gün sonunda yapıyor kabız değil acaba normal mi ? ilk başlar biz müdahale ettik poposuna zeytin yağı sürdük oğle yaptırdık yada fitil attık fitilde hiç iyi değil alışkanlık yapıyormuş çok korktum bende kendi haline bırektım.doktorada götürdük oda ılık suya oturt dedi ateş ölçerle uyar dedi yaptım pek işe yaramadı ne yapmalıyım bilen var mı sorun hala devam ediyor şimdiden tşkler

benim bebeğim 2 aylık kakasını 4-5gün sonunda yapıyor kabız değil acaba normal mi ? ilk başlar biz müdahale ettik poposuna zeytin yağı sürdük oğle yaptırdık yada fitil attık fitilde hiç iyi değil alışkanlık yapıyormuş çok korktum bende kendi haline bırektım.doktorada götürdük oda ılık suya oturt dedi ateş ölçerle uyar dedi yaptım pek işe yaramadı ne yapmalıyım bilen var mı sorun hala devam ediyor şimdiden tşkler

oglumda o aylarda aynı sorunu yasadık bızım doktorumuz 4. aya kadar bu sekılde olması normal demıstı.
ve fıtıl vermıstı ama 3.gunun sonunda verıyorduk.tabı alısmasından bende korkmustum
ama suan 9 aylık ve kaka sorunumuz kalmadı
bırde o donem bagırsak duzenleyıcı brı surup kullandık bız
doktorunuzla gorusun derım surup hakkında

benim kizim da yapamoiyor dr anne sutunun iyi oldugundan ve bebegin karin kaslari yeni yeni gelistigi icin yapamadigini soyledi.normalmis 10 gunde bir yapan bebekler bile varmis...3 aylik olunca gecer dedi bana...

benim oğluşum suan 5aylık. 4aydan sonra kaka duzeni degişti. 2gunde bir yapıyor tam yapıyor gaz sorunu yok.şişlik yok.sadece anne sütü alıyor.onceden hergun yapardı hatta 2kezn yapardı şimdi 3gun yapmadığı bile oluyor .ama cok bebekken cok sık yapıyordu.

vallahi benimde kızım ilk zamanlar 3 gün çıkmazdı fitil , zeytinyağı denedikten sonra çıkardı ,şimdi katı gıdalara geçtikten sonra yine kabızlık sorunumuz başladı bu seferde rezene çayı ve ıhllamur verdikten sonra rahatça çıkıyor ....Yinede bebeklerimizin bir doktor kontrolunden geçirilmesi gerekiyor.

sevgiler.
:ecrin_bebek:

benim bebeğide 50 günlük ama her açtğımda kakasını yapmış oluyo azda olsa.ama gündde 2 defa bezini dolduracak şekilde kaka yapıyo.ben dr a sorduğumda gayet normal demişti.ben önceleriğ sütümün yaramadığını düşündüm ama kilo alımıda gayet güzel.belki bebekten bebeğe değişiyodur.ayrıca bende bebeğime günde 2 kaşık rezene içiriyorum belki ondandır..

Back