Çocuk Hastalıkları Bebeğimin kafası yamuldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Pembe Bal10cuk

Oğlum 👼🏻♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2018
1.440
3.784
Arkadaşlar 2,5 aylık bebeğim var. Kafasını ilk zamanlar hep sağa çeviriryordu. Naparsam yapayım yine sağa çeviriyordu. Sağ tarafı düzleşti kafası yamuldu. Sol tarafı yusyuvarlak çok güzel. Sağda öyle olsun istiyorum. Nasıl düzeltebilriim? Reflü yatağında yatıyor düz kafa yastığıda kullanamam ama kafa kısmını içe çökükleştirdim düz dursun diye yine döndürüyor.

çare bulan düzelten oldu mu neler tavsiye edersiniz??

Benim kardeşimde hiç öyle bir şeye dikkat edildiğini sanmıyorum şu an 18 yaşında ama kafa yusyuvarlak kocaman. Bence yapıyla alakalı. Babamın da öyle mesela. 🤔

Arkadaşlar 2,5 aylık bebeğim var. Kafasını ilk zamanlar hep sağa çeviriryordu. Naparsam yapayım yine sağa çeviriyordu. Sağ tarafı düzleşti kafası yamuldu. Sol tarafı yusyuvarlak çok güzel. Sağda öyle olsun istiyorum. Nasıl düzeltebilriim? Reflü yatağında yatıyor düz kafa yastığıda kullanamam ama kafa kısmını içe çökükleştirdim düz dursun diye yine döndürüyor.

çare bulan düzelten oldu mu neler tavsiye edersiniz??
Canim kesinlikle diğer tarafa alıştırma gerekiyor bir şekilde sağ tarafına dönmesini engelliycek bir şey koymalisin başına yastık kullanma zaten şuan. Ama düzelmesi için yaklaşık 1 2 ayı gözden çıkarmak gerek. Normalde yatırdığn tarafın alt kısmına yatır bir de eğer aynı noktaya alismissa orda sola dönecektir

Yan yatma yastığı al ,sırt ve karın bölgesinde destek var .Gün içinde 1 saat sol ,1 saat sağ yatır akşam da ,karnını her doyurduğunda şekil değiştir ben öyle yaptım 4aydan sonra kendisi namaz kılar gibi yatmaya başladı ve halaa öyle yatar 😊 kafa top gibi maşallah.Yatış şekli kafa yapısını etkiler ,korkma düzelir ama dikkat etmen lazım .

Ikizlerin erkegi de bi donem parmak emmeye alismisti kafasini hep sola ceviriyodu ne kadar sirtina kafasinin arkasina yastik koysamda o kendini kaydira biliyodu donup emiyodu. eldiven taktim elini emmesin kafasini cevirmesin diye yine fayda etmedi eldiveni emdi. Oyle boyle derken ne kadar saga da yatirdiysam dikkatte ettiysem uzunca sure soluna yattigi icin kafasi yamuk kaldi. Oturmaya falan baslayinca biraz toparlaniyor ama yuzde yuz duzelecegini sanmiyorum. Insallah sen basarabilirsin

Canim kesinlikle diğer tarafa alıştırma gerekiyor bir şekilde sağ tarafına dönmesini engelliycek bir şey koymalisin başına yastık kullanma zaten şuan. Ama düzelmesi için yaklaşık 1 2 ayı gözden çıkarmak gerek. Normalde yatırdığn tarafın alt kısmına yatır bir de eğer aynı noktaya alismissa orda sola dönecektir

yok yastık kullanmıyorum ama reflü yatağının kafa gelen kısmını içinedoğru çukurlaştırdım aynı düz kafa yastıkları gibi. Ama yine çeviriyor. Bir de bikaç gün diğer yana yatırdım kafası sanki bu seferöteki tarafıda yamuluyor gibi geldi. Napcağıkı bilemedim.Doktora götürdüm doktor anakucağına yatır dik konumdadedi ama gündüz hep yatağına yatırıyorum ben

Yan yatma yastığı al ,sırt ve karın bölgesinde destek var .Gün içinde 1 saat sol ,1 saat sağ yatır akşam da ,karnını her doyurduğunda şekil değiştir ben öyle yaptım 4aydan sonra kendisi namaz kılar gibi yatmaya başladı ve halaa öyle yatar 😊 kafa top gibi maşallah.Yatış şekli kafa yapısını etkiler ,korkma düzelir ama dikkat etmen lazım .
Sırt karın desteğini nasıl yapabilirim 🙈

Eklentiler

• 20200420_055143.jpg
    20200420_055143.jpg
    40,7 KB · Görüntüleme: 82
Beş altı aya kadar düzelir merak etmeyin.
Ama altıncı aydan sonra zor.
Şuan kafası yumuşak daha.
Israrla aksi yöne çevirip yatırın.
Gece de kalkıp düzeltin iki saate bir.
Benim ki de tek tarafa yoğun yatıyordu.
Saçından da farketmemisim sonra bir baktım kafası yamuklasiyor.
Hemen diğer tarafa yatırdım düzeldi.
Yatağı yumuşak olmazsa çok kısa sürede düzelir.
Sevmiyorsa sert yatağı yine de çok yumuşak olmasın.
Ama biraz ısrarcı olun.
Sonuçta kafa yapısı hep öyle kalacak hayatı boyunca.

Beş altı aya kadar düzelir merak etmeyin.
Ama altıncı aydan sonra zor.
Şuan kafası yumuşak daha.
Israrla aksi yöne çevirip yatırın.
Gece de kalkıp düzeltin iki saate bir.
Benim ki de tek tarafa yoğun yatıyordu.
Saçından da farketmemisim sonra bir baktım kafası yamuklasiyor.
Hemen diğer tarafa yatırdım düzeldi.
Yatağı yumuşak olmazsa çok kısa sürede düzelir.
Sevmiyorsa sert yatağı yine de çok yumuşak olmasın.
Ama biraz ısrarcı olun.
Sonuçta kafa yapısı hep öyle kalacak hayatı boyunca.

ne kadar sürede düzeldi acaba?
Bu sert reflü yatağından var. Biz kafa kısmını düz kafa yastığı gibi çukurlaştırdık hatta. Ama hala düzelmiyor gibi :/

ne kadar sürede düzeldi acaba?
Bu sert reflü yatağından var. Biz kafa kısmını düz kafa yastığı gibi çukurlaştırdık hatta. Ama hala düzelmiyor gibi :/
Bir iki aya düzeldi.
Cukurlastirmayin düz yerde aksi yöne çoğunlukla ama sürekli çevirerek yatırın.
Tavana bakacak şekilde yatirmayin yani.

Bir iki aya düzeldi.
Cukurlastirmayin düz yerde aksi yöne çoğunlukla ama sürekli çevirerek yatırın.
Tavana bakacak şekilde yatirmayin yani.
Bu seferde diğer taraf yamulmasından korkuyorum 🤭 hep sağa yattı siye sağ yamuldu. Hep sola yatarsa sol olursa dedim🙄 napsam bilemedim ya inş geçer

Bu seferde diğer taraf yamulmasından korkuyorum 🤭 hep sağa yattı siye sağ yamuldu. Hep sola yatarsa sol olursa dedim🙄 napsam bilemedim ya inş geçer
O yüzden ağırlıklı sol tarafa ama iki tarafa da çevirerek yatırin.
Öyle demek istedim.
Ben anlatamadim sanırım.
Ben öyle yaptım düzeldi.:anne:
En ideali yüz üstü yatırmak aslinda ama çoğu bebek hoşlanmıyor bundan.
Yüzüstü olunca mecbur yan yatıyor.
Arada bir farklı yön yatinca kafası düzgün oluyor.
En iyisi Afrika usulü aslında.
Sırtlarında taşıyorlar kafa yapıları çok güzel. :KK70:

X