• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin huyu çok değişti

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
ya kızlar oğlum bu hafta 4 ayı dolduruyor. ama memeyi reddetmeye başladı. gündüzleri uyumuyor. uyusa da en fazla 15 dk sonra uyanıyor. gündüzleri zor emiyo. sağa sola bakıyo emmiyo ağzında geveliyo. durup durup çığlık atıyo. oyle çok gazı da yok ama bu sorunlar için neler önerirsiniz? :uhm:

canım yaa aynı sorunu bende zaman zaman yaşıyorum.dr sordum artık herşeyi ayırt edebildiklerini ve dikkatlerinin dağınık olucaklarını söledi.sessiz bir yerde kimsenin olmadığı bir yerde emzirmeyi dene canım.uykusuna gelincede uzun bi süre uyutma o uyumak istese bile uyutma git yüzünü yıka bi şekilde uykusunu dağıt ve iyice yorulsun.baktınki 4,5 saat geçti aradan işte o zaman emzirmeye başla ve muhtemelen emerken uyuya kalacaktır.bi kaç gün bunları tekrarla.çok zor ve yorucu oluyorr biliyorum ama en azından uykuları daha düzenli oluyor.kolay gelsin canım ...

mrb cnm
benim kızımda 5 aylık oldu 15 inde
bizde 1 aydır aynıyız emerken oyun yapıyo az emiyo emzirmeye çalışıyorum kızıyo
geçen hafta dr kontrolüne gittik ayına ve boyuna göre kilosu iyi dedi ama sadece 450 gr almış Çok üzgünüm çoook
birde bizim evimiz çok sıcak terleyip kilo vermiş olabilirmi diye düşünmeye başladım :uhm:
emzirirkende canım bi yöntem buldum koltuğa yatırıyorum bende yanına oturuyorum üzerine doğru hafif eğiliyorum öyle hem bakınıyo hem emiyo sende bi dene istersen
bol sütlü günler inş

zaten yüzüme bakmaktan emmiyo canım. ben de bakışlarımı kaçırıyorum. sanki o zaman daha çok emio.

benimkide tv seyretmekten emmiyo kapatıyom anca o zaman. Büyüyolar bunlar ha zemuszemus

bazen emerken kocam giriyo odaya. tabi hemen oğlanı öpüyo konuşuyo. ben de kızıyorum çünkü bebişim memeyi bırakıveriyo bi ses duyar duymaz

emerken neden çığlık attığını buldum. gazdan filan değilmiş. sıcak bastığı içinmiş. kafasına üflüyorum saçlarını kuruluyorum susup uyuyor. bi de üstünü ince giydiriyorum. sadece çıtçıtlı badi.

Öncelikle bilin ki geçecek. Bu sadece bir dönem.
Bende yaşadım hemde neler neler.
Hatta nerdeyse bu sorunlardan eşimle boşanıyorduk o derece.
Ama geçti geçiyor.

Bebeğinizi uyutmadan önce yıkayın ve bebe yağıyla güzelce masaj yapın. Bol bol konuşun sarılın sevin okşayın. Rahatlasın yavrucak. Psikolojik destek çok önemli bebeklerde.
Bazen bunlar da işe yaramaz endişelenmeyin ve sabırlı olsun.
Siz ne kadar endişeli olursanız bebeğiniz o derece huysuzlaşır.

sevgiler.

ayy evet ya benim oğlumda huy değiştirmeye başladı. gözünü açar açmaz kucak istiyo artık, öyle evin içinde gezmekte yetmez oldu, dışarı çıkmak, yeni yerler görmek istiyo sanırım. çığlık atıyo durmadan, elleri hep saçımda zatenn

Öncelikle bilin ki geçecek. Bu sadece bir dönem.
Bende yaşadım hemde neler neler.
Hatta nerdeyse bu sorunlardan eşimle boşanıyorduk o derece.
Ama geçti geçiyor.

Bebeğinizi uyutmadan önce yıkayın ve bebe yağıyla güzelce masaj yapın. Bol bol konuşun sarılın sevin okşayın. Rahatlasın yavrucak. Psikolojik destek çok önemli bebeklerde.
Bazen bunlar da işe yaramaz endişelenmeyin ve sabırlı olsun.
Siz ne kadar endişeli olursanız bebeğiniz o derece huysuzlaşır.

sevgiler.

sağol canım benimm

şimdi de memlekete geldik huyu daha da değişti. bu sefer de uykusu bozuldu. geceleri sıkk sık uyanmaya başladı kafamçokkarıştı

benimki daha 20 gunluk,bi gunu digerine uymuyor...bugun 12 saat uyumadi,gazdan galiba, gaz icin neler yapabiliriz,onerisi olan?

ya kızlar oğlum bu hafta 4 ayı dolduruyor. ama memeyi reddetmeye başladı. gündüzleri uyumuyor. uyusa da en fazla 15 dk sonra uyanıyor. gündüzleri zor emiyo. sağa sola bakıyo emmiyo ağzında geveliyo. durup durup çığlık atıyo. oyle çok gazı da yok ama bu sorunlar için neler önerirsiniz? :uhm:

bebeğinin salyası akıyor mu?benim oğlum 3,5 aylıkken ilk dişini çıkarttı,anlattıkların aynı diş çıkarma dönemi gibi,iyi takip et derim.hatta o dönemde dişetlerini kaşımayı beceremediği için diş jeli ile ben kaşıyordum dişetlerini.ama bebekler ve çocuklar sürekli bir dönemden çıkıp bir başka döneme giriyorlar.''bu da geçecek,biliyorum''diye kendine telkin verirsen kendini daha pozitif hissedersin.

benimki daha 20 gunluk,bi gunu digerine uymuyor...bugun 12 saat uyumadi,gazdan galiba, gaz icin neler yapabiliriz,onerisi olan?

benim bebeğimin de çok gaz sancısı olmuştu,bir yakınımdan aldığım öneriden sonra bebekte ben de huzura kavuştuk.yakınıma bu yöntemi bir doktor söylemiş,eskilerden bir doktor belki 30 sene önce. şöyle ki:

bebeği sırüstü yatır,bebeğin karnına (kıyafetinin üstünden de olabilir) saatin tersi yönünde daireler çizerelk 1-2 dk masaj yap.sonra ayaklarını bileklerinden kavra, dizlerini bükerek ayaklarını karnına doğru hafifçe it ve çek (bir kaç kere).bebek gazını atmaya başlayacaktır. ama dikkat et bebeğin karnını çok sıkıştırma,kusar karışmam.

ben bunun çok faydasını gördüm,hiçbir ilaç kullanmama da gerek kalmadı.zaten bir kaç kereden sonra sen de bunu hangi ölçüde yapacağını öğernirsin.

ayrıca bir yerde okumuştum ,bebeğin karnına elma yağıyla masaj yapın diye.benim anlattığım yöntemi elma yağıyla deneyabilirsin.

bebeğinin salyası akıyor mu?benim oğlum 3,5 aylıkken ilk dişini çıkarttı,anlattıkların aynı diş çıkarma dönemi gibi,iyi takip et derim.hatta o dönemde dişetlerini kaşımayı beceremediği için diş jeli ile ben kaşıyordum dişetlerini.ama bebekler ve çocuklar sürekli bir dönemden çıkıp bir başka döneme giriyorlar.''bu da geçecek,biliyorum''diye kendine telkin verirsen kendini daha pozitif hissedersin.

evet canım ya çok akıyo salyası. sürekli inler gibi sesler çıkarıyo. acaba dişleri mi kaşınıyo dediğin gibi. nasıl anlıcam dişini çıkardığını. ilk önce altta çıkar dimi diş.? elimle bakıyım mı? jeli sadece alt dişlerinin çıkacağı yere mi süreyim? bu konuda bilgisizim.

oyy aynı dert bendede var 3 aylık kızım ammemek için elinden geleni yapıyor memeyi görünce basıyor çığlığı ve kilo almıyor iyre vardı geçti ama hala emmiyor ne yapacağımı bilmiyorum gece emiyor zorla gündsüz emmiyor
napacam ben yaaa

Back