• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğimin huyu birden değişiverdi:((((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gelincik53

canım kocam biricik oğlum
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
1.690
1
116
Rize
merhaba.ben 2010 nisan annesiyim oğlum dün 4.ayını doldurdu.1 hafta öncesine kadar biberon mamasını çok iyi içiyordu.10 gün öncesine kadarda ek gıdalara başlamıştım.meyve suyu püresi prinç unu ve çorba tattırıyordum.ama son bikaç gündğr biberon mamasını içmiyor direniyor resmen.iştahsızlık başlasa meyveyi çorbayıda reddeder değilmi onları severek yiyor ama.beslenme uzmanları ile görüştüm farklı tatlar aldığı ve ona daha tatlı geldiği için mamasını reddediyor olabilir dedi.bu durumda ne yapacam kızlar..günde 500 ile 650 ml arası süt içmesi gerekiyor gece sadece uykuda 240 cc içirebiliorum okadar gündüz taş çatlasa zorumuzla 60 cc filan içior.mamasını mı değişsem caba?işe yararmı?bebklerinizin tadını severek içtiği mama varmı kızlar yaa?çok üüzlüorum bu duruma...

hayriyecim....
bu huy değiştirme olayı bizdede var,anlatılmaz yaşanır denecek tarzda bi olay....
inan şuan kan ter içinde uyuttdum ve aç uyudu...bende bunu hep sormak istiyordum kuzey pirinçli mısırlı iyi geceler mamasına bayılıyor,tüm öğün onu yemek istiyor,zaten süt desen onu doyuracak tarzda değil...bende dün kahvaltısı için ayrı,öğle için ayrı ek mamalar aldım ama sevmedi ....
ve gelişimi açısından bende aptamil biberon mamasına başlamak istrym...
yalnız poyraz için sunu söleyebilirm....bence markasını değiştirmekle başlayabilirsin,hero baby kullanıyrm ben çok memnumum yeni basladım denemeye...
birde yeni tatları daha cok beyeniyor olabilirler...

Aynen benim bebeğim de mama içmeyi reddeder oldu bebelac kullanıyorum yarın Aptamil alıp denemek istiyorum 7. aya girdik.

ay kendimi tek zannediyodum tek değilmişim. uzuntuden çıldırcam benim kızımdada iştahsızlık boy gösterdi gun içinde severek yediği içtiği şeyler su, yoğur, meyve suyu. mamadan sanki bıkmış tiksinmiş gibi. azcık azcık içiyor. uykuda veriyorum içsin diye. deli olcam.

aynı sorun bendede var,bende 2010 nisan annesiyim kızım kesinlikle biberon almıyor önceden alıyordu,muhallebi yapıyorum ama sütede ihtiyacı var,ben meyve suyuna daha başlamadım, memeyide reddedıyor zorla veriyorum bu süt içirme işine bi cözüm lütfen...

2-3 gün öncesine kadar emzik emen çocuk şimdi emmiyor. Bir ara kendi kendine bile uyurdu. Şimdi uyurken beni emerek uyuyor.Ben de buna çok şaşırdım.

bende nisan annesiyim bebeğim birden değişti yemesiyle ilgili bi sorun yok zaten sadece anne sütü veriyorum ama kahkahalarla gülen bebbeğim artık daha sakin daha sessiz pazartesi aşı oldu acaba o mu yoksa dişerlimi geliyor anlamadım .4.5 ay diş için erken gibi ama 3 aylık bile çıkaranlar oluyomuş umarım bu halleri çabuk geçer onu böyle sıkıntılı görmek beni çok üzüyor.

aynı sorunu yaşıyorum bende.kızım çok ama çok az mama içiyor.sebze çorbasınıda az yiyor.mamadan tiksinmiş gibi sanki.bende aptamil kullanıyordum bebelac aldım ama durum hiç değişmedi.

sanırım bebeklerin bu dönemlerinde yaşanan bi sorunmuş.geçici kılzar üüzlmeyin benim oğlum düzene girdi yemek konusunda.fakat huysuzluk yine var dişmi başka bişimi anlamadım bende..

Back