• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum endişeliyim !!!

filiz0022

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
166
5
118
38
Hatay
Daha önce 2 düşük ve 1 kürtaj oldum. bebegimin 2,5 aylıkken karnımda kalbi durmustu.. neyseki aradan zaman gecti suan yine hamileyim hersey yolunda 16 haftalık gebeyim..2 li test yapıldı normal cıktı..ve 12 haftalıkken bebegimi ultrasyonda gördük kollarını filan oynatıyor..suan 16 haftalık oldu hiç bisey hissetmiyorum sanki hamile değilmişim gibi..belkide erken ama daha önce yasadıklarımdan psikolojim bozuldu bebegimin iyi olmasına ragmen endişeleniyorum dr gitmek için iyi haber almak için hep sabırsızlanıyorum..tekrardan aynı seyleri yasamak istemiyorum..ve dr um coraspin verdi 9 ay boyunca kullanacam..ya benim gibi yasayıpta saglıklı bir sekilde bebeğini kucagına alan varmı kızlar bebegimi nezman hissedecem ...:emir_bebek:

hem endişelenip sters yapma canım 20. haftadan sonra daha net hissedersin hareketlerini üzstelik her zaman kıpır kıpır olmazki uyuyolar onlarda bende şuanda hissetmiorum ama endişelenmiorum akşama doğru başlıo tepmeye zaten:1: üstelik unutma sterste önemli etken sen rahat ol ki oda rahat olsun annesi:emir_bebek:

Endişlenme canım, bende yanlış hatırlamıyorsam 22. haftadan itibaren hissetmeye başladım. Öncesinde sadece batma gibi birşey oluyordu ama o bebek miydi bilmiyorum. Eşimse ancak 24. haftadan sonra dışarıdan hissetmeye başladı.
Acele etme, 1-2 hafta sonra öyle bir tepinmeye başlayacak ki sana rahat vermeyecek artık. :9:

ahhhh ahhh biz anneler sakin olmayı bir türlü beceremiyoruz demi :) canımm benim bencede endişelenecek hiçbir şey yok ben 23.haftama giriyorum ve 19.haftadan sonra sadece seğirme şeklinde böyle baloncuk patlaması gibi şeyler hissediyordum ama 21.haftaya girdiğimde maşallah içimde koşup oynayan bir bebişim olduğunu farketmeye başladım ama maşallah o kadar yaramazlar ki bir bakıyorsun pıtır pıtır oynuyorlar bir bakıyorsun çıt yok saatlerce doktoruma sordum 20li haftalarda her zaman aynı şekilde hareket etmeyeceklerini söyledi günde 10 hareket iyi bir de bebişler hareket etmeye yeni başladıklarından bunu anlamaları ve düzene koymaları uzun sürermiş yani bir gün çok hareketli bi gün hiç ses yok :) alıştıkça öğrendikçe çoğalırmış geröekten de öyle önceleri ara ara 2-3 saatte bir ancak bir kez hissderdim ve delirirrdim ama şimdi çıplak gözle bile bakılınca bile belli olan güçlü tekmelerimiz var mesela dün akşama kadar hiç durmadı sürekli pıt pıt tekmeledi beni ama bugün hala ses yok sonuçta her bebeğin gelişimi farklı sen gönlünü ferah tut dua et inş. sağsağlim kucaklarımıza alırız Rabbim nasip etsin inş.

ya tabi sabredip beklemek gerekir..ama işte daha önce yasadıklarım endişemi artırıyor..batma filan arada bende de oluyor ama bebekten mi, bilmiyorum...

bende seninle hemen hemen aynı şeyleri yaşadım ve 20li haftalara kadar neden hareket etmiyo diye ağladım.şükürler olsun şimdi herşey yolunda.yersiz endişelere kapılma iyi düşün iyi olsun.hayırla sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah

Daha önce 2 düşük ve 1 kürtaj oldum. bebegimin 2,5 aylıkken karnımda kalbi durmustu.. neyseki aradan zaman gecti suan yine hamileyim hersey yolunda 16 haftalık gebeyim..2 li test yapıldı normal cıktı..ve 12 haftalıkken bebegimi ultrasyonda gördük kollarını filan oynatıyor..suan 16 haftalık oldu hiç bisey hissetmiyorum sanki hamile değilmişim gibi..belkide erken ama daha önce yasadıklarımdan psikolojim bozuldu bebegimin iyi olmasına ragmen endişeleniyorum dr gitmek için iyi haber almak için hep sabırsızlanıyorum..tekrardan aynı seyleri yasamak istemiyorum..ve dr um coraspin verdi 9 ay boyunca kullanacam..ya benim gibi yasayıpta saglıklı bir sekilde bebeğini kucagına alan varmı kızlar bebegimi nezman hissedecem ...:emir_bebek:
bende geçen yıl ilk hamile kaldım ve 12 haftada 2 li tarama için gittiğimde bebeğin kalp atışı yok dediler ve alındı:25: o kadar mutsuzdum ki sanki bi daha hamile kalsam yine düşcek hissi vardı hep...10 ocak 2011 de bebeğimi aldılar..:43: ve bir yıl sonra 10 ocak 2012 de hamile olduğumu öğrendim...mutluydum ama bebeğimle başbaşa kaldığımda hep korkuyordum onu kaybedicem diye...psikolojim bozulmuştu iyice...taki 5.aya gelip bebeğimiz hareketlerini hissedinceye kadar...o hep tekme attıkça ben burdayım anne iyiyim diyormuş gibi anlıyorum çok mutluydum...şimdi 30 haftalık oldu kızım yine kığır kpır teyzesi...
sende endişelneme bol ca dua et rabbim istedikten sonra hiçbirşey olmaz merak etme ...
eğer çok takıntı yapıyorsan da doktoruna endişelerinden psikolojinden bhaset sıksık git doktora canım..mutsuzolma bebeğin hissediyor ona göre...

ben de bebeğimin kalp atışı olmadığı için kürtaj olmak zorunda kalmıştım 10 haftalıkken,kürtajdan 2 ay sonra hamile kaldım yine çok şükür,ama korkum hala devam ediyo ara ara ama 2 haftadır o kadar rahatım ki ne bulantı,ne halsizlik yok,hamile gibi hissetmemek normal tabi bunlar olmayınca,arada bi batma olmasa ve karnım az da olsa şişmiş olmasa unutacam bile,stressiz olmak şart,başka türlü geçmez 9 ay :10:

Bende 20.haftanın sonunda, çözemediğim kasıktaki pıtpıtları,son bi haftadır ise emin olduğum nurtopumun hareketlerini hisseder oldum çok şükür Allah ıma..ama bu sabah net hissedemedim ve morelim bozuk.Kaç gündür aynı zamanlarda hareket ederdi ama bu sabah net algılayamadım:(Kızlar sizce normAL mi?Her gün aynı oranda hareketlerini hissetmek mi gerekiyor?

kızlar endişelenmeyin bebeğinizin her hareketini hissedemsiniz şimdi...o hareket ediyor ama siz hissetmiyorsunuz ve bu çok normal...hem her zaman hareket edemez ki anneleri onların hareketleri cılız henüz daha büyüsünler hlele bi acele etmeyin.

bende geçen yıl ilk hamile kaldım ve 12 haftada 2 li tarama için gittiğimde bebeğin kalp atışı yok dediler ve alındı:25: o kadar mutsuzdum ki sanki bi daha hamile kalsam yine düşcek hissi vardı hep...10 ocak 2011 de bebeğimi aldılar..:43: ve bir yıl sonra 10 ocak 2012 de hamile olduğumu öğrendim...mutluydum ama bebeğimle başbaşa kaldığımda hep korkuyordum onu kaybedicem diye...psikolojim bozulmuştu iyice...taki 5.aya gelip bebeğimiz hareketlerini hissedinceye kadar...o hep tekme attıkça ben burdayım anne iyiyim diyormuş gibi anlıyorum çok mutluydum...şimdi 30 haftalık oldu kızım yine kığır kpır teyzesi...
sende endişelneme bol ca dua et rabbim istedikten sonra hiçbirşey olmaz merak etme ...
eğer çok takıntı yapıyorsan da doktoruna endişelerinden psikolojinden bhaset sıksık git doktora canım..mutsuzolma bebeğin hissediyor ona göre...

Allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. :16:

Bende 20.haftanın sonunda, çözemediğim kasıktaki pıtpıtları,son bi haftadır ise emin olduğum nurtopumun hareketlerini hisseder oldum çok şükür Allah ıma..ama bu sabah net hissedemedim ve morelim bozuk.Kaç gündür aynı zamanlarda hareket ederdi ama bu sabah net algılayamadım:(Kızlar sizce normAL mi?Her gün aynı oranda hareketlerini hissetmek mi gerekiyor?

Normal tabi ki canım. Her gün aynı olacak diye birşey yok, ayrıca uyku düzenlerinin de tam olduğunu düşünmüyorum henüz. İnsan haklı olarak endişeleniyor tabi ki ama belki bi gün önce çok hareket ettiyse yorulmuştur :9:.
Endişelenmeden bekle, 1-2 saat sonra başlar yine pıt pıtlamaya :21:

evet yasadıklarımdan dolayı takıntı yapıyorum dediğim gibi insanın psikolojisi bozuluyor..hergün dua ediyorum ..enazından hareketlerini hissetmeye baslasam anne ben burdayım dese cok mutlu olacam..sen 5. ayda hissetin galiba..ilk gebelikte 4,5 veya 5 ten sonra hissediliyormus..galiba biraz daha beklemem gerekir..canım Allah saglıklı bir sekilde kucagımıza almayı nasip etsin...

yaşadıklarından dolayı çok normal bu şeklilde endişe etmen ama kendini üzmemeye çalış , bebeğin daha çok minik annesi bende 5. ayımda hissettim hiç telaş yapma gayet normal...

Arkadaslar ben de ayni durumdayim 2. Bebegim oglum 12 yasinda aradan cok zaman gecti anlayacaginiz .18+1 deyiz plasenta previa yüzünden cok siddetli kanamalar gecirdim su anda da bir kac haftadir cok minik hareketler hissediyorum. Ama bir iki gündür daha da azaldi dr randevum persembe günü yarin da ebe randevum var bütün gün tek yaptigim bebegimi hissetmeye calismak bu kadar az hareket normal mi? Insan birkac kez kanama. yüzünden korku yasayinca iyice hassaslasiyor:(

kızlar dün doktora gittim bebegimi gördüm gayet saglıklı ve büyümüş...doktoruma bebegimin hareketlerini hissetmediğimi söyledim ilerleyen haftalarda hissedersin dedi enazından bebegimin saglıklı oldugunu gördüm ya bu beni mutlu etti..ve bos yere endişelenmişim..ya ben gebeliğe 60 kilo ile basladım su 4 ay içerisinde 8 kilo aldım cok fazla ama dr sürekli kilona dikkat et diyor ama ben her ay hızla kilo alıyorum buda beni hantalastırıyor ne yapcam ya. un ve sekerli seylerden uzak kalmamıda söyledi ...
buarada bebegimizin cinsiyetini öğrenemedik..pek hareket etmedi diye...pazartesi birdaha gidecez de tatlı ve sekerli seyler bebegi hareketlendirmis diyorlar uygulayacam bakalım artık kısmet:nazar:.

kızlar dün doktora gittim bebegimi gördüm gayet saglıklı ve büyümüş...doktoruma bebegimin hareketlerini hissetmediğimi söyledim ilerleyen haftalarda hissedersin dedi enazından bebegimin saglıklı oldugunu gördüm ya bu beni mutlu etti..ve bos yere endişelenmişim..ya ben gebeliğe 60 kilo ile basladım su 4 ay içerisinde 8 kilo aldım cok fazla ama dr sürekli kilona dikkat et diyor ama ben her ay hızla kilo alıyorum buda beni hantalastırıyor ne yapcam ya. un ve sekerli seylerden uzak kalmamıda söyledi ...
buarada bebegimizin cinsiyetini öğrenemedik..pek hareket etmedi diye...pazartesi birdaha gidecez de tatlı ve sekerli seyler bebegi hareketlendirmis diyorlar uygulayacam bakalım artık kısmet:nazar:.

iyi canım sevindim adına inşallah sağlıklı bir şekilde kucağınada alırsın.kiloya dikkat et ben şimdiye kadar 7.5 kilo aldım ilk 6 ay sadece 3,5 kilo almıştım son haftalarda müthiş hızla alıyorsun kilo.biraz sebze ağırlıklı beslen ve egzersiz yap hafif hafif...

iyi canım sevindim adına inşallah sağlıklı bir şekilde kucağınada alırsın.kiloya dikkat et ben şimdiye kadar 7.5 kilo aldım ilk 6 ay sadece 3,5 kilo almıştım son haftalarda müthiş hızla alıyorsun kilo.biraz sebze ağırlıklı beslen ve egzersiz yap hafif hafif...

canım sen yine iyisin kilo acısından evet son aylarda cok kilo alıyor insan eee ben simdiden böyleysem son ayları düşünemiyorum..arada yürüş filan yapmaya calısıyorum..

ben de hareketlerin gayet net hissederken 4 gün boyunca hiç kıpırtı hissetmedim
artık iyice kormaya başlamıştım, aile hekimliğini aradım
ebemiz çikolata yememi, yada meyve suyu içmemi söylemişti, tatlı yiyince hareketleniyormuş
yedim 2 saat bekledim hala tık yok
ebeye gitttim, kalp atışlarını dinledi, maşallah tıkır tıkır :)
içim rahatladı, eve geldim yarım saate kalmadı başladı kıpırtıları

galiba biz ne kadar stres yaşarsak bebekler de o kadar etkileniyorlar

ben de hareketlerin gayet net hissederken 4 gün boyunca hiç kıpırtı hissetmedim
artık iyice kormaya başlamıştım, aile hekimliğini aradım
ebemiz çikolata yememi, yada meyve suyu içmemi söylemişti, tatlı yiyince hareketleniyormuş
yedim 2 saat bekledim hala tık yok
ebeye gitttim, kalp atışlarını dinledi, maşallah tıkır tıkır :)
içim rahatladı, eve geldim yarım saate kalmadı başladı kıpırtıları

galiba biz ne kadar stres yaşarsak bebekler de o kadar etkileniyorlar

evet canım gereksiz endişelere kapılmamak gerekirmiş...bende bebegimin hareketlerini bugun belirgin bir sekilde hissetmeye basladım..cok değişik bir duygumus insan hem garip oluyor hemde cok mutlu :emir_bebek:

Back
X