• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin hareketleri endişelendiriyor Yardımcı olur musunuz ?

zubeyde1

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2024
68
14
3
25
Merhaba herkese dokuz aylık bir bebeğim var bazı davranışları beni çok korkutuyor sürekli etrafımızda otizm algısı dolandığı için ben çocuk gelişimi okumuştum staja gittiğimde otizmli bir kaynaştırma öğrencimiz vardı oyuncaklarıyla oynamazdı ve sürekli eline aldığı her cismi ağzına vururdu benim kızımında zaten oyuncaklarına bir ilgisi yok oyuncaklarıyla oyalanmaz genelde evdeki farklı Değişik cisimlerle oynamayı daha çok seviyor örneğin kumanda mutfaktaki eşyalar gibi ama ne alırsa genelde çenesine ve ağzına vuruyor bu davranışı gözlemleyen var mı bebeğinde ya da normal midir

Son düzenleme:
Merhaba herkese dokuz aylık bir bebeğim var bazı davranışları beni çok korkutuyor sürekli etrafımızda otizm algısı dolandığı için ben çocuk gelişimi okumuştum staja gittiğimde otizmli bir kaynaştırma öğrencimiz vardı oyuncaklarıyla oynamazdı ve sürekli eline aldığı her cismi ağzına vururdu benim kızımında zaten oyuncaklarına bir ilgisi yok oyuncaklarıyla oyalanma genelde evdeki farklı Değişik cisimlerle oynamayı daha çok seviyor örneğin kumanda mutfaktaki eşyalar gibi ama ne alırsa genelde çenesine ve ağzına vuruyor bu davranışı gözlemleyen var mı bebeğin de ya da normal midir
İçinizin rahat etmesi bence bi uzmana gösterin ama şunu söyleyim artık bu sosyal medyadan, tarayıcılardan her bilgiye hemen ulaşabildiğimiz için artık gerçekten psikolojimiz bozuldu eskiden önemsemeyeceğimiz bi harekette hemen endişeye kapılıyoruz bence normal davranışlardır ama içiniz rahat etsin bi uzmana gösterin derim sağlıkla büyütün🥰🙏🏻

İçinizin rahat etmesi bence bi uzmana gösterin ama şunu söyleyim artık bu sosyal medyadan, tarayıcılardan her bilgiye hemen ulaşabildiğimiz için artık gerçekten psikolojimiz bozuldu eskiden önemsemeyeceğimiz bi harekette hemen endişeye kapılıyoruz bence normal davranışlardır ama içiniz rahat etsin bi uzmana gösterin derim sağlıkla büyütün🥰🙏🏻
Çok teşekkür ederim 🙏🌸o kadar haklısınız ki sosyal medyaya girdiğimizde bile her yerde otizim dolanıyor artık her şeyden korkar olduk en ufak bir şekilde bebeğim televizyon izlese bile vicdanen kötü hissediyorum sosyal medyadaki sayısız otizm postları acaba mı dedirtiyor insana

Çok teşekkür ederim 🙏🌸o kadar haklısınız ki sosyal medyaya girdiğimizde bile her yerde otizim dolanıyor artık her şeyden korkar olduk en ufak bir şekilde bebeğim televizyon izlese bile vicdanen kötü hissediyorum sosyal medyadaki sayısız otizm postları acaba mı dedirtiyor insana
Ben daha bebek sahibi değilim düşünüyoruz sırf bu videolar yüzünden inanın endişe içinde bırakıyo insanı yinede gösterin ama hiç bi sorun olmadığına inanıyorum videolardan görsellerden çok etkileniyoruz sağlıkla kalın🥰💐♥️

Gerçekten çocuk gelişimi okuyan da böyle düşünüyorum diyorsa başka annelere ne denir ki bilemiyorum...
Otizm belirtisi veya değil yorumunu kim yapabilir ki burada, tek bir şeye bakarak da teşhis koymak ne kadar doğru...
Oyuncağa ilgisi olmaması otizm belirtisi mi?
Oral dönem diye bir şey var, ağzına götürmesi vurması otizm mı? Ya da diş çıkartıyor olabilir ağrısı vardır, kaşınıyor olabilir...
Sağlıkla büyüsün yavrunuz, internette temiz içerikli sayfaları takip edip okuyun lütfen

Ben çok ünlü bi doktorun “ben çocuğumu acaba üç yıl otizimli mi ?” diye sorguladım dediği bir söyleşiye tanık oldum. Zira hiçbir anne baba çocuğunun sağlık sorunu olmasını istemez. Evet çocuk gelişimi okudum ve şahit olduğum bi duruma yönelik endişelendim. Söz konusu kendi çocuğum olduğu zaman daha fazla endişeli, temkinli oluyorum. Oral dönemin ne demek olduğunu biliyorum bir bebeğin her şeyi ağzıyla algıladığını da… Bir bebeğin çenesini kızartana kadar bir oyuncağı ağzına vurması bana garip geldi. Evet, tek bir davranışla teşhis mümkün olamaz. Ne ben ne de işinin ehli olmayan birisi bu teşhisi koyamaz da zaten. Benim ilk bebeğim bir bebeğin davranışlarını ne kadar okusam, araştırsam da bilemem her bebek özel çünkü… Buraya yazmamda ki tek amaç belki tecrübeli annelerden şahit olan vardır düşüncesi.

Ben daha bebek sahibi değilim düşünüyoruz sırf bu videolar yüzünden inanın endişe içinde bırakıyo insanı yinede gösterin ama hiç bi sorun olmadığına inanıyorum videolardan görsellerden çok etkileniyoruz sağlıkla kalın🥰💐♥️
Çok teşekkür ediyorum 🌸🙏

9 ay otizm demek için çok erken. Göz teması var mı? Gülümsüyor mu? Sizi yabancılardan ayırt eder mi? Odadan çıktığınızda yanından ayrıldığınızda fark eder mi? İsmine bakar mı? 9 aylık bir bebek oyuncaklara ilgi vs üzerinden değerlendirmek için çok küçük. İlla ki oyuncakları vuracak, ağzına götürecek dünyayı ve nesneleri bu şekilde tanımaya başlıyorlar. Yukardaki sorulara evet diyorsanız korkacak bir şey yok. 18 ay gibi aile hekimleri otizm taraması yapıyor, endişeniz varsa daha öncesinde çocuk psikiyatri uzmanından görüş alın bence.

Back
X