bebeğimin gözyaşı kanalı tıkalı :(

öncelikle geçmiş olsun benim kızımın 2 gözünde de vardı biri masajla açıldı. diğer gözünü de 7 aylıkken küçük bir operasyonla açtılar. Hiç korkulacak birşey değil hem kısa sürüyor hem de aylarca yaşadığın sıkıntı bitiyor. Masajın nasıl yapılacağına dair nette videolar var ben ordan bakıp yapmıştım. İnşallah masajla geçer...
cok teşkkr ederim umarım geçer benmkide ya sizede geçmiş olsun 7aylıkken küçmüş bayagı bnm 9aylık filan dediler yada 1 yasında

benim kızımda da vardı, 2 gözünü de açamıyordu, çapaklanıyordu. 6. aya kadar gözünden yaş gelmedi normalmiş. doktorun verdiği göz damlasını 14 gün kullandık, düzenli olarak gününe tamamlamak gerekiyor, 13 gün kullansak bile etki etmiyor, biz bundan dolayı 2 kez kullandık çünkü birinde 10 gün kullanıp bırakmıştım :KK43: masajlarda günde 3 defa hatta aklına geldikçe dikkatli bir şekilde yap demişti doktorumuz, korkma dikkat et.

benim kızımda da vardı, 2 gözünü de açamıyordu, çapaklanıyordu. 6. aya kadar gözünden yaş gelmedi normalmiş. doktorun verdiği göz damlasını 14 gün kullandık, düzenli olarak gününe tamamlamak gerekiyor, 13 gün kullansak bile etki etmiyor, biz bundan dolayı 2 kez kullandık çünkü birinde 10 gün kullanıp bırakmıştım :KK43: masajlarda günde 3 defa hatta aklına geldikçe dikkatli bir şekilde yap demişti doktorumuz, korkma dikkat et.
teşkkr ederim cnm yazıyı yazdıgım günden beri sert masaj yaapıyorum bnm kiniin gözyası sürekli dısarı akıyordu 1 gözü tıkalı oldugu için hani normal durukende yas gibi süzülüyordu şimdii daha iii cok seviniyorum

arkdaşlar bebeğimin 1tane gözünün gözyası kanalı dogdugundan beri tıkalı doktora götrdüm doktor msj yöntemiyle acılır dedi hala acılmadı eger acılmazsa 9 aylıkken amilyat olucak dedi tel gibi birseyle kanalı acıcaklarmıs cok korkuyorum ..basına böyle birsey gelen yada bu amilyatı olan bebeği olan var mı fikir veririmisiniz?*
Konunuzu gördüm eski ama tecrübemi paylaşmak istedim.yeğenimede hemen ameliyat dediler göz yaşı kanalı tıkalı diye sora başka Dr a götürdük dedi ki günah değil mi bu kadarcık çocuğa anestezi verecekler önce masaj yapın bekleyelim biraz dedi.sora hep masaj yaptık düzeldi ameliyata gerek kalmadı.umarım sizin bebeğinizde şimdiye kadar düzelmiştir.

Konunuzu gördüm eski ama tecrübemi paylaşmak istedim.yeğenimede hemen ameliyat dediler göz yaşı kanalı tıkalı diye sora başka Dr a götürdük dedi ki günah değil mi bu kadarcık çocuğa anestezi verecekler önce masaj yapın bekleyelim biraz dedi.sora hep masaj yaptık düzeldi ameliyata gerek kalmadı.umarım sizin bebeğinizde şimdiye kadar düzelmiştir.
tesekkr ederim cnm düzeldi

Iltahap oldugu müddetce damla kullanman gerekiyor. Benim kizimda da 8 aylik olunca gecti. Sürekli gözü iltahaplaniyordu ve bizde damla kullaniyorduk. Masajla gecti sükür. Sizinde gecer insallah.

Benim dr bebegimde ayni problem var dogdugundan beri.su an 2 bucuk aylik.1aydir sert masaj yapiyorum.ama bir degisiklik yok.merak ettigim sizinki ne kadar sürdü iyilesmesi masaj yaparak.acaba cok mu bastirmiyorum.
Slm canım öncelikle bebeğini sağlıkla büyüt inşallah... Konuyu tesadüf gördüm yazmak istedim. Benim de bebeklerimden birinde aynı sorun vardı(ikiz bu arada) gözünün biri sürekli çapaklı ve akıntılıydı. Sürekli göz doktoruna götürüyorduk hepsi de masajı önerdi ve zamanla geçer dediler.. Hakikaten de geçti zamanla. 3 aylıktan sonra yavaş yavaş kayboldu çapaklanma masajı da çok düzenli yapmamıştım. Senin bebeğininki de geçer merak etme allahin izniyle

Slm canım öncelikle bebeğini sağlıkla büyüt inşallah... Konuyu tesadüf gördüm yazmak istedim. Benim de bebeklerimden birinde aynı sorun vardı(ikiz bu arada) gözünün biri sürekli çapaklı ve akıntılıydı. Sürekli göz doktoruna götürüyorduk hepsi de masajı önerdi ve zamanla geçer dediler.. Hakikaten de geçti zamanla. 3 aylıktan sonra yavaş yavaş kayboldu çapaklanma masajı da çok düzenli yapmamıştım. Senin bebeğininki de geçer merak etme allahin izniyle
Ayy cok teşekkür ederim mesajin için.valla içim rahatladı.demek ki geçme ihtimali yüksek.doktora iki defa götürdüm.damla ve krem verdi.acikcasi bi işe yaramadilar.enfeksiyonu bile azaltmadi.zaten 5 günlük ilaclar.sonra yine azitiyor gözler.ellerimden mikrop kapar diye kulak temizleme cubuklariyla yapmami soyledi doktor.bir de bol bol yikamami.hapsirarak acilacak onunda faydasi var ve masaj dedi.
Ama ne bileyim dogdugu günden beri surekli iki gözde capakli yeşil yeşil.Tabi Allahim baska dert vermesin cok şükür ama sabahlari gozleri capaktan kapanmis acamadigini görünce içim sizliyor.
Size de cok gecmis olsun.saglicakla büyüsün ikiz yavrulariniz:KK33:

X