• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğimin gözündeki yoğun akıntı ve çapaklanma

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aycan3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2010
2
0
36
Kayseri
3 gündür sağ gözünde yoğun akıntı ve çapak var. bazen ılık su ile bazen çaylı suyla sildik. ama sildikten hemen sonra tekrardan sulandı ve ardından yine çapak. göz kapaklarını birbirlerine yapıştırıyor. sağlık ocağına götürdüm bugün. doktor enfeksiyon kapmış dedi. "stafine viskoz göz damlası" yazdı. 3 günde geçer dedi. kullanan var mı? tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Bebeğiniz ne kadar bilmiyorum ama benim bebeğim de 1 haftalıkken yaşadık aynı şeyi.
Damlayı kullanın, enfeksiyon iyileşir hemen.
Fakat benim oğlumda olduğu gibi damlaya rağmen iyileşmezse ya da aynı şey tekrarlarsa gözyaşı kanalı açılmamıştır. Onun için göz pınarına masaj yapmanız gerekir. Göz ile burnun birleştiği noktadan aşağı doğru, serçe parmağınızın ucuyla masaj yapın. Günde 3 kere 10ar kez. Göz pınarı tıkanıklığının esas tedavisi bu masaj. Damla enfeksiyon için, masaj tıkanıklığın açılması için.
Bu masajla da göz pınarı açılmazsa ve enfeksiyon takrarlarsa bir göz doktoruna götürmek gerekiyor.
Benim oğlum altı aylık masajla baya azalmıştı. Şimdi tekrarladı enfeksiyon. Son bir kez damla deneyeceğiz ve tekrar ederse göz doktoruna gideceğiz.

arkadaslar aynı sıkıntıyı bizde bebeğimizde yaşadık hemde daha 3 haftalıkken basladı 2. ayının bitimine kadar sürdü...
antibiyotik damla kullandırttı doktor ama gecmedi...hemde 2 kez kullandık..masajıda yaptım...sonra cocukken duydugum bırsey vardı onu kendi doktorumada sordum..zararı yok bende cocuklarıma uygulamıstım dedi----uygulama şu: cayın demine pamugu batırıp biraz sogutup ılıkken bebeişin gözlerini silmek...her uyandıgında bu yapılırsa 2 gunde gecıyor ve tekrarlamıyor şükür...

gecmiş olsun sizlerede

arkadaslar aynı sıkıntıyı bizde bebeğimizde yaşadık hemde daha 3 haftalıkken basladı 2. ayının bitimine kadar sürdü...
antibiyotik damla kullandırttı doktor ama gecmedi...hemde 2 kez kullandık..masajıda yaptım...sonra cocukken duydugum bırsey vardı onu kendi doktorumada sordum..zararı yok bende cocuklarıma uygulamıstım dedi----uygulama şu: cayın demine pamugu batırıp biraz sogutup ılıkken bebeişin gözlerini silmek...her uyandıgında bu yapılırsa 2 gunde gecıyor ve tekrarlamıyor şükür...

gecmiş olsun sizlerede

Doğru ben de denedim. Enfeksiyonu geçiriyor, çünkü antiseptiktir çay. Fakat tıkanıklık açılmamışsa enfeksiyon iyileştikten bir süre sonra tekrarlıyor. Çünkü fazla göyaşını genize akıtan kanal tıkalı olduğu için oradaki birikim yeniden enfeksiyona yol açıyor. Sizin demek ki açılmış tıkanıklık, tekrarlamamış. Birçok bebekte ilk aylarda kendiliğinden ya da masjla açılıyormuş zaten. Ama benim kuzumun kanalıo hala açılmadı maalesef. bakalım ne olacak.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim. damlayı 2 gündür kullanıyorum. dün iyi gibiydi bugün şu anda yine akıntı ve çapak oluştu. doktor 3 günde geçer demişti!. çayı da denemiştik ama ne olur ne olmaz diye bıraktım onu uygulamaayı. inşallah geçer damlayı 5 gün kadar kullanayım bakalım.

Bebeğiniz ne kadar bilmiyorum ama benim bebeğim de 1 haftalıkken yaşadık aynı şeyi.
Damlayı kullanın, enfeksiyon iyileşir hemen.
Fakat benim oğlumda olduğu gibi damlaya rağmen iyileşmezse ya da aynı şey tekrarlarsa gözyaşı kanalı açılmamıştır. Onun için göz pınarına masaj yapmanız gerekir. Göz ile burnun birleştiği noktadan aşağı doğru, serçe parmağınızın ucuyla masaj yapın. Günde 3 kere 10ar kez. Göz pınarı tıkanıklığının esas tedavisi bu masaj. Damla enfeksiyon için, masaj tıkanıklığın açılması için.
Bu masajla da göz pınarı açılmazsa ve enfeksiyon takrarlarsa bir göz doktoruna götürmek gerekiyor.
Benim oğlum altı aylık masajla baya azalmıştı. Şimdi tekrarladı enfeksiyon. Son bir kez damla deneyeceğiz ve tekrar ederse göz doktoruna gideceğiz.

netıra adlı bır damla yazmıstı doktorumuz.onu kullandık bırkac gunde gectı.nedenı de eger yenı dogansa dogume snasında kaptıgı bır enfeksıyonmus.arkadasın sdedıgı masaj ve teknıklerı ben de uyguladım.

benim kızımda da doğduğundan beri sol gözünde çapaklanma oluyor.doktor göz yaşı kanalının tıkalı olduğunu söyledi.çay pansumanı ve masaj yapıyorum.birde fucithalmic göz damlasını kullanıyoruz.doktor 2,5 yaşına gelene kadar beklememizi ,o zamana kadar %90 kanalların açılacağını söyledi.inşallah bir an önce geçer kızımın gözü.
bu arada sizlere de geçmiş olsun...

benim oğlumda da vardı ve bir yaşına gelene kadar geçmezse kanalın açılması gerektiğini söyledi gittiğimiz tüm dr lar ilaç sadece eziyet oluyor bebeğe biz bir yaşına girdiğimiz günlerde mucize gibi geçti sabırlı olun geçiyor
geçmiş olsun

Merhaba ,
benimde kızımın sol gözünde kanal tıkanıklığı var 1 aylıkken göz dr.na götürdük sürekli masaj yapmam gerektiğini söyledi çayı bize önermedi sıcak su ile pansuman yeterli dedi 6 aylıkken sulanmamız tamamen geçti şuan 1 yaşında ve 6 aydır 2 kere çapaklanma yaptı ikisindede dr.damla özel damla hazırlattı onu kullandık geçti şuan çok zorlanırsa hapşurursa tekrar sulanıyor ama sık değil doktorumuz şuan kanalı açmayı önermiyor ancak masaja devam ediyoruz inanın çok etkisi var.

Back