• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimin Göz Yaşı Kanalı Tıkalı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Beyondparadise

Az İnsan Çok Huzur ;)
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.505
2.035
698
6. gününden itibaren gözde çapaklanma var ilk gittiğimiz doktor masaj önerdi tobroset damla verdi geçmedi tekrar başkasına gittik masajı tavsiye etmedi enfeksiyonu daha derine itiyosun dedi gentagut damla verdi oda geçrimedi

Çaylı pamukla silip pansuman yapıyorum ama nafile özel bir göz hastanesi doktorundan randevu aldın onlarda ticari kaygılarla hemen gözyaşı kanalını açma operasyonu (sondalama) yapmak istiyorlar diye duyum aldın
Antibiyotikli damlalarda merceğe felan zarar veriyor
napsam bilemedim
aranızda bu sorunu yaşayan yada bu operasyonu yaptıran varmı

bebeğim birbuçuk aylık

benim bebeğimde de vardı ve zaman zaman artarak bazen de çok azalarak 6 ay devam etti. Hatta bazen uykudan uyandığında tek gözü çapaklanmadan hiç açılmıyordu. Göz doktorumuz antibiyotik kullanmamızı önermişti ama kendi doktorumuz kesinlikle vermedi. Ne masaj ne ilaç hiç bir şey yapmadık. Sadece gözü bir solüsyonla ( basit bir şeydi bio.. gibi bişeydi adı) temizleyip kuruladık. Temizlemeden sonra ıslak kalmaması da önemliymiş. 6. ayında birden bire geçti çok şükür. Operasyon için de hemen karar vermemek en doğrusu bence de.. geçmiş olsun...

6. gününden itibaren gözde çapaklanma var ilk gittiğimiz doktor masaj önerdi tobroset damla verdi geçmedi tekrar başkasına gittik masajı tavsiye etmedi enfeksiyonu daha derine itiyosun dedi gentagut damla verdi oda geçrimedi

Çaylı pamukla silip pansuman yapıyorum ama nafile özel bir göz hastanesi doktorundan randevu aldın onlarda ticari kaygılarla hemen gözyaşı kanalını açma operasyonu (sondalama) yapmak istiyorlar diye duyum aldın
Antibiyotikli damlalarda merceğe felan zarar veriyor
napsam bilemedim
aranızda bu sorunu yaşayan yada bu operasyonu yaptıran varmı

bebeğim birbuçuk aylık

Canım geçmiş olsun bende tam bu konuyu açak için pcyi açtım yazını gördüm,dün benim yavrumdada oldu doktora götürdük masaj yap dedi birde krem verdi ama ben kremi kullanmadım annem sütümle silmemi söyledi ılık su ile temziledim ardındanda sütümle sildim Allah şükür bugün çapaklanma fazla kalmamış,canım sende sütünle sil geçmiş olsun.

Arkadaşım geçmiş olsun benim kızımda da doğumdan itibaren hep vardı ve hatta çoğu zaman uykudan uyanınca gözünü açamazdı .Bizde götürdük doktora masaj önerdi bir jel verdi ben jeli kullanmadım.Birde kaynamış ılınmış suyla temizlememizi önerdi ...Bence kesinlikle operasyon yaptırma daha çok minik sonradan düzeliyor bizimki 3. aydan sonra geçmişti..geçmiş olsun..

aynı problem kızımda da olmuştu resmen akıyodu bi gözü doktor damla verdi serçe parmağımla gözünün iç kısmına hafif şekilde dairesel hareketlerle bastırarak içindeki çapağı dısarı çıkarmamı söledi bu şekilde geçti inşallah operasyona gerek kalmadan düzelir bebeğin

bir arkadaşımın oğlundada vardı doktoru anne sütü ve masaj demişti
ve faydasını gördü iyileşti
bu söyleyen doktorda burada en iyi çocuk doktorudur
şimdiden geçmiş olsun

aynı sorunu bizde yaşadık bir gözü çok çapaklanıyordu hatta açamıyordu ankaranın konusunda oldukça uzman bir doktoruna götürmüştük mutlaka ameliyat dedi (gözyaşı kanalını açma operasyonu)Allaha şükür şimdi geçti hiçbir sorunumuz yok çapaklanma konusunda....20 aya kadar sürdü aşağı yukarı....

geçmiş olsun sizin ameliyattan sonra mı düzeldi acaba benim oğluşumun gözü beş ay oldu hala geçmedi damlalar biraz azaltıyor ama bırakınca tekrar başlıyor ameliyat nasıl bişey onuda bilmiyorum

benim kızım doğumundan beri çekiyor,
her türlü antibiotik damla,ve göz pomatlarını kullandık,
bunu üsütme yada hastalık çapaklanmasıyla karıştırmamak lazım,
eğer gözyaşı yani lakrimel kanaş tıklıysa buna ilaç iyi gelmiyor,
ilaç iyi gelmişse lakrimel kanal tıkalı değildir,
bize de bir yaş sonrası ameliyat dendi,
bu ticari bir kaygı değil,gereklilik..
fakat en az bir yaş dolmalı diyorlar..

Bu ameliyattan olan varsa ben de tecrübe bekliyorum..

bize de ameliyat dendi ....ilaçlarla düzelir gibi oluyordu ama tekrardan başlıyordu...sağ gözündeki gözyaşı kanalının tıkalı olduğu söylenmişti bize yapılan kontroller sonucunda....bu ameliyat anestezi altında olacağı için biz de biraz daha geçsin belki düzelir belki ameliyata gerek kalmaz diye erteliyorduk...tabi bu ertelemede kendi çocuk doktorumuzun da payı vardı çünkü o gözünün ameliyatlık bir durumu olmadığını söylüyordu...sonra gözü kendiliğinden geçti şimdi kızım ikibuçuk yaşında gözü de tamamen geçti allaha şükür....

oğlum 6,5aylık olana kadar ne çektik şu kanal tıkanıklığından.cocuk resmen pamuk görünce gözünü silcem diye ağlıyodu.dr a defalarca götrdüm.hep gecer dedi.göz dr u da aynını söyledi.oğlum masaj yaptımıyodu pek.ne zamanki havalar ısındı,ben oğlumu hergün yıkamaya başladım ozman gecti.cünkü banyo sonrası bebek yağı ile vucuduna masaj yaptırırken göz pınaarına da masaj yaptım.bi anda gecti.rahatladık.bence panik yapıp operasyon yaptırmayın.cünkü bebeklerin %97sinde 1,5yaşına kadar geciyormuş.ozmaana kadara gecmezse yapılıo bu operasyon.1,5yaşından önce önerilmiyo..gecmiş olsun

Back