bebeğimin gelişimi haftasına göre bir hafta geriden geliyor :((

cerenn85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
105
31
98
şu anda 22+4 haftalık olmam gerekirken usg de bebeğin ölçümleri toplamı 21+3 çıktı.( bundan önceki kontrolümü 20 haftalıkken yaptırmıştım ölçümler hep haftasıyla uyumluydu ta ki bu haftaya kadar..( iki haftada ne oldu da bi hafta geriden geldi anlamadım doktorum bebeğin organları tam bi sıkıntı yok, gelişimsel farklılık olabilir dedi ama içim rahat etmedi bir de üniversite hastanesine gittim oradan eski usg lerimi istediler bir hafta sonraya çağırdılar.araştıracaklar takip edecekler diye düşünüyorum. aklıma takıldı acaba böyle bir problem yaşayan oldu mu sonucu ne olur hiçbirşey düşünemiyorum

Canim hayirlisiyla bebisini kucagina alirsin.

Usg lerdeki bir hafta ileri ya da geri cikmasi cok onemli degil.

Benim oglusumda karnimdayken sat a gore hep geriden geliyordu.
Sonucta bacak boyuna,bas capina senin sat ina gore bakiyorlar ve ona gore kacinci haftada oldugu ortaya cikiyor.

Benim basima geleni paylasayayim. Doktorum usg ye koydu 36.5 haftalik hamileyim. Hamilelikte cikan tansiyondan dolayi hastaneye yatisim yapildi. (gecmiste karnimda bebegim olmustu tansiyondan dolayi cunku). Yattik hastaneye,baska bir doktor geldi usg ye koydu ve su kelimeler cikti agzindan "miadi dolmus" yani dogumum gelmis....

Bir hafta hastanede yattim,dogurmami bekliyorlar resmen...
Kendi doktorum geldi,sivi azligindan daha detayli usg ye koydular. O arada benimle ilgilenen doktor,doktoruma bilgilerimi veriyor... "miadi doldu" cumlesinden sonra doktorum afalliyor cunki o anda bebegimle benim bagli oldugumuz damarlara ve siviya bakiliyor. Doktorum hemen bebegimin kac haftalik olduguna bakiyor ve bebis 37.5 haftalik cikiyor...

Biraz uzun oldu ama olcumler sirasinda olcum yaptiklari yerleri tam ayarlayamadiklarinda boyle sorunlar oluyor. Sonucta bas popo cevresini olcerken nereden nereye isaredikleri cok onemli...

Saglikli bir sekilde bebisini kucagins alman dilegiyle....

kendimi teskin etmeye çalışıyorum yazdıklarınızla fakat en son kontrolüm 20. haftadaydı ve 20. haftaya kadar herşey normaldi yani sat e göre hesaplamdım bile hiç 2 hafta öncesine göre her haftam saydığımla uyuşuyodu. 2 hafta önce 20+4 iken bu hafta 22+4 olmalıydı ama ölçümler 21+3 çıktı ne olduysa iki haftda yani... umarım yazdığınız gibi hatalı ölçümdür ama iki farklı dr da aynı ölçtüler bugün

İcini ferah tut...

Allah in izniyle saglicakla bebisini kucagina alirsin...

canım benim bebeğim de 15 haftalıkken gitmıstım galiba 1 hafta geriden geliyodu. doktor bşy olmaz takma kafana dedi. sonra ben o ara pekmez falan yedim bilmiyorum etkısı oldu mu ama sonraki kontorolde 18 haftalıktı sanırım tamam gununde demıstı.
eşimin kuzeninin de iki hafta önden gidiyodu. hiçbirsy olmadı. Allahın izniyle birsey yoktur inş.

senın buyuttgun kadar bısey yok ki bunda. 2 haftaya kadar gerıden gelebılıyo bazı bebekler ve bu gelişim geriliği anlamına gelmez merak etme. tabı doktorun söylerdı oyle bısey olsaydı. ama baska doktorlara gıdıp baktrcak kdr sıkıntı yapıcak bı durum değıl korkma. dogdugunda normal bı bebekten hc bı farkı olmayacak.benımkıde bellı bı haftaya kdar 1 hafta önde gidiyodu sonra senın gıbı bı gun kontrole gıttıgımde 4 gun gerıden gelıomus. halada gununu yakalayamadım ama doktorum her zmn saglıklı bı bebek oldugunu tum degerlerının normal oldugunu söyluyor o yuzden bende sıkıntı yapmıyorum. bence doktor olumsuz bısey soylemedıkce sende hıc uzulme kötu bısey yok bunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…