Çocuk Hastalıkları bebeğimin gaz sorunu..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

my_angel_87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
291
3
118
bebeğim 36 günlük.1 haftadır aşırı derecede karın ağrısı çekiyor.ayaklarını yukarıya doğru çekiyor yüzü kızrıyor ve sürekli ağlıyor.omuzuma alıp sırtını sıvazlayınca biraz rahatlıyor.kakasını yaparken vede gaz çıkartırken çok ıkınıyor ve yapamıyor yapıncada çok yapıyor ishal gibi.ne yapıcağımı şaşırdım denemediğimiz şey kalmadı.gaviskon kullandım zinco kullandım çörek otu yağı,zaytinyağı,kimyon,asidi gitmiş maden suyu,sıcak ahvlu vs. vs. ama yinede geçmedi.doktor normal dedi ama bu kadarıda normal mi. bilemiuorum.yediklerimede dikkat ediyorum.acaba yanlışmı emziriyorum?bazende sütümü sağıp biberonla veriyorum.ama biberonu nasıl kullanıcağımı bilmiyorum.çok dikince bebeğim tıkanıyor sürekli dik tutmasam bu seferde hava yutuyor bundan mı kaynaklanıyor acab?biberonu nasıl kullanıcağımı bilmiyorum bana yardım ederseniz sevinirim

geçmiş olsun bizde aynı sorunu yaşıyoruz ve bi yol bulamadık.

geçmiş olsun bizde aynı sorunu yaşıyoruz ve bi yol bulamadık.

aynı sorun bizdede var ve kakası yeşil dr mumuz kakasına takılma dedi yeşil kaka yapması bendende kaynaklana bilirmiş günde bir kere yapıyor oda bır gunluyun hepsını cıkrıyor sankı o agladıkca bende dayanamıyorum dün kimyon verdim 2 çay kasıgı rezene milipanın ondan verdim ama kıyamıyorum ya

öncelikle neden biberon kullandığını anlayamadım. bebeklerin tek rahatlama mekanizması emmektir. biberon elbette gaza neden olur hava yuttuğu için.madem anne sütü veriyorsun emzirerek vermen en mantıklısı. muhtemelen senin de bebeğinde kolik var. benim bebeğim 3,5 aylık biz hala çekiyoruz. çok zor ve sabır isteyen bi durum ama bir çözümü de yok ne yazıkki.kendin bol bol kimyon ye. çocuğuna zincoya devam et. çok sancılandığı zaman calpol ver. yazık ağrısı hafiflesin. bizim çocuk doktorumuz söylediği için sana da tavsiye ediyorum. kulaktan dolma değildir yani. biz bunları yapıyoruz ama hala çekiyoruz. umarım seninki çabuk geçer.

İshal gibi demişsin. Öyle yapması normal sadece anne sütü alıyor. Ben de dr sormuştum ishal mi oldu diye dr bana gülmüştü:) İshal değildir cıvık yapması ve çok kaka yapması normal. Senin kendine de dikkat etmen gerekir. Ayaklarını üşütme, yemeklerine kimyon ekle. Bence de biberon verme emzir. Biberon da hava yutar

sıvı kaka sadece anne sütü alan bebeklerde cok normal..biz gecen gün doktor muayenesinde doktor actı baktı kakayı gördü..cooook güzel masallah dedi..sıvı sıvıydı..sadece anne sütü ve bebek 5 aylık düsün..
gaz olayını da cok kafaya takmayın ..yani en azından her bebekte böyle bi sürec oldugunu düsünün..sadece sizinki degil..
biz en iyi cözümü sıcak su torbasını orasına burasına tutup bacak jimnastigi yaptırmakta bulduk..cünkü eşim ve ben gaz ilaçlarına karsıyız..ben gercekten tembellik yaptıgını düsünüyorum o ilaçların ilerde..kullananları takip ediyorum forumdan o zaman iyi olanlar yavas yavas kabızlık problemleri yasamıyo degil ilerde yani..sab simplex i kullanmıstım ama cok caresiz kaldıgımda en fazla 5 damla..ve düzenli degil..yani uyumadıgında 5 damla verdim takip eden 2 3 gün hiç bi sey vermedim mesela..sonra bi daha olursa belki haftaya ..dayanabildigim kadar dayandım..gerci cok da gazlı bi bebek degildi ama davlumbazı acıp onda uyuttugumuz geceler de oldu yani..kolay gelsin.bol sabırlar..4 aylık olunca cok rahatlıyorlar ha gayret..

benim oğlumda öyleydi biz çareyi sıcak su torbasında bulduk bide sürekli kolumuzda sallıyorduk. şimdi 3 aylık artık kendisi gazını çıkarıyor biraz daha rahatız. bende ne kimyon ne rezene ne yediklerime dikkat etmem etki etmedi. şimdide ne bulsam yiyorum oda artık alıştı yediklerime.birde üşütüyorduk biraz kalın giydirdik onunda faydası var kakasının rengi yeşilden sarıya döndü canım

sütün yeterliyse bence biberona hiç gerek yok. ama biberon kullanıcaksanda dr brown marka olanı tercih et, ama gene boş emecek kadar eğik tutma hava yutar. birde sıcak su torbası veya sıcak havlu uygulamsını hemen hemen hergün yap bence iyi geliyor

biberon kullanıyorum çünkü bebeğim emerek tam doymuyor ve ağlıyor emme sürecini daha yoluna koyamadık.bende gece yatarken sağıp veriyorum.dr brown nun biberonunu aldık bizde.kimyon yiyorum ve sıcak havlu koyuyorum..çok zor bir süreç.

Biz de cok cektık gaz dan Yavrum aglaya aglaya mafoluyodu.OM-X die ılac kullandık.Bebegım rahatladı ve bızde.Tavsıye ederım kızlar

benimde bebeğimin 40 ı yeni çıktı.Artık kafayı yemek üzereyim.Bebeğimin gazı çok mahvoluyor yavrucak.Doktor zinco verdi 2 gün iyiydi sonra fayda etmez oldu.Ne yapacağımı şaşırdım ya bir türlü uyutamıyorum emdikten sonra uyuyor 5 dk sonra ağlayarak uyanıyor ıkınıyor kızarıyor.Onu rahatlatmanın bir yolunu bulsam.Kimyonu kaynatıp vermenin iyi geldiğini duydum ama kararsızım kullanan varmı acaba.Birde rezene veren arkadaşlar nasıl kullandılar acaba.Zinco fayda etmiyo bırakayım diyorum.

benim oğlumda çok gaz sancısı çekti çok ıkınıyodu ıkınırken kıpkırmızı oluyodu ve ağlıyodu fön makinasını açıp karnını ve ayaklarını ısıtıyodum o zaman oğluma iyi geliyodu

kızlar 46 günlük bebeğim ciddi gaz problemi yaşadıkama çok şükür şimdi klendisi yapıyor ne yaptık. herşeyi denedik omx metsil nurse havys vs acı elma çörek otu rezene kimyon vs ama paptya nane anason kaynattım hergün 3 5 çaykaşıgı veriyorum günde 3 4 kez çokk işe yaradı şkürrr kendisi yapıyorr artıkk tavsiye ederimmm

kızlar 46 günlük bebeğim ciddi gaz problemi yaşadıkama çok şükür şimdi klendisi yapıyor ne yaptık. herşeyi denedik omx metsil nurse havys vs acı elma çörek otu rezene kimyon vs ama paptya nane anason kaynattım hergün 3 5 çaykaşıgı veriyorum günde 3 4 kez çokk işe yaradı şkürrr kendisi yapıyorr artıkk tavsiye ederimmm

merhaba
arkadasın dedığı gıbı bebegın kolık olabılır cunku benım oğlumda 2 aylık aynı seylerı yasıyoprum sureklı aglıyor gazını cıkarıyordu ama hala gazı vardı bende mılupanın rezene cayını verdım ıkı erkek cocuğu olan arkadasımda yanı sorunu yasadığında rezene ıle gaz sorununu gıderdıler ve sa.. ısımlı damlayıda cok oneren oldu memnun olan coktu bende rezene cayı ıcıyorum ve doğadan mını cay var onu kullanıyorum gazı azaldı gıbı ama 1 sanıye yere koyamıyorum sana canı yanıyormus gıbı aglıyor yanı kolık 4 aylıkken gecer dedı doktor cılek lahana yeme gaz yapıyor allah yardımcımız olsun

bende kımyon yanattım verdım amam mılupanın rezene cayını hem hendım ıcıyorum hemde ona verıyorum cok rahatalatıyor tavsıye ederım baba doktor onerdı

aynıları benim oğlumda da var karın ağrısı için fön makinasını açıp karnını ve ayaklarını ısıtın iyi gelicek isal gibi yapması normal benim oğlumda öyle yapıyo gaz sancısı için ilaç kullanma hiç bi faydası olmuyo tam tersi zararı oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…