• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimin ev tozuna alerjisi var,evde nasıl bir düzen kurmalıyım?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Handan57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2010
8
0
36
İstanbul
Oğlum 9 aylık, son bikaç aydır doktorumuz oğlumun yüzündeki isiliklerden, burnunun sık tıkanmasından ve hafif hırıltısından ev tozu alerjisi teşhisi koydu. Pamuk yatak,pamuk yorgan kullanacaksınız;tüylü herşeyi ve halıları kaldıracaksınız ve nem alma makinesi kullanacaksınız dedi. Halıları kaldırdım, pamuk yatak-yorgan bulamadım ama yaptıracağım. Oysa internette okuduğum kadarıyla pamuk yatak yorgan kullanmayın diyor. Ayrıca halıları kaldırdım fakat çocuk yerlerde sürünüyor, incecik örtü onu tutmuyor,şimdi bir de kış geliyor. Çocuğu hem kendi odasında hem kendi odamda yatırabiliyorum. Onun yatağını pamuk yapsam da kendi yatağım, dolabım... bunlar ne olacak? Bu tarz bir durumla karşılaşanlar varsa nasıl çözdüklerini anlatabilirler mi?İleride durumunun ağırlaşmaması için ne gerekiyorsa yapmak istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim...

öncelikle çok geçmiş olsun.ben 3 yaşında astım bronşit hastası oldum ve sizin anlattığınız her şeyi yaşadım.küçükken aylarca hastanede yatıyordum öksürük krizleri geçiriyordum buna neden olan şey astımdı biliyordum ama bunu ne tetikliyor bir türlü bulamıyordu doktorlar.bir çok şehir doktor gezdik en sonunda ankara hacettepe hastanesinde bayan prof. bana yapılan testler sonucunda öksürük krizlerimin ev tozundan kaynaklandığını tesbit etti.bu alerjiyle yaşamak hem çok kolay hemde çok zor.çok kolay çünkü yerine getirilmesi gerekilen şeyler yapıldığı taktirde çocuğunuz bu alerjik durumla çok rahat sıkıntı çekmeden yaşamayı öğrenir ama titizlik elden bırakılırsada ciddi durumlarda ortaya çıkabilir.neyse çok uzatmadan bana prof.neler tavsiye etmişti onları yazayım.gerçi benim bahsettiğim yıllar 90 lı yıllar ama olsun hastalık aynı dimi.
doktorum bana kesinlikle yün yastık yorgan yatak vs. yasaklamıştı.yastık ve yorganı elyaf alıcaksınız demişti aynen uyguladık.bize pamuk hiç birşeyden bahsetmemişti tabi doktorlar arasında fark olabilir.biz halıları kaldırmamıştık fakat annem yanımda asla temizlik yapmazdı tozlar havaya karıştığı için anında tıkanır nefes alamazdım.sizde halılarınızı temiz tutarsanız bebeğinizin olmadığı zamanlarda evi temizlerseniz iyi olur.birde peluş oyuncaklardan uzak dururdum çünkü onlardada çok fazla toz olur ve beni rahatsız ederdi.nem alma makinasından kastınız oda nemlendirici makinalar sanırım.benim çocukluğumda bu aletler sanırım pek yoktu bu yüzden her tıkandığımda ve nefes alamadığımda kaynamış suyu bir kabın içine koyar buharını solurdum buda bronşları açardı.buhar makinası bebeğinizin uyurken nefes almasını kolaylaştırır.bir tane edinmekte yarar olabilir.sizin yatağınız yün değilse yanınızda yatmasında sıkıntı olmaz sanırım ama yün yatağınız yorganınız varsa ya sizde değiştireceksiniz yada yanınızda yatırmayacaksınız.benim astımım geçti fakat ev tozlarına olan alerjim halen devam ediyor evliyim 1 kızım var ve kızımın yanında asla evimi temizlemiyorum.her temzilik yaptığımda da burnum akıyor gözlerim kızarıyor sulanıyor hapşırıyorum ve nefesim tıkanıyor.yani bu alerjik durum bazen böyle ömür boyu devam edebiliyor.inşallah bebeğiniz en kısa sürede atlatır.biraz uzun oldu kusurabkmayın tecrübelerimi paylaşmak istedim tekrar geçmiş olsun.:nazar:

Son düzenleme:
yazmayı unuttum birde bebeğinizin odasında çok fazla eşya ve bünyesinde toz bulunduracak şeyler olmasın.odası ferah havadar ve mutlaka herzaman temiz olsun.gerçi eminim siz bunlara dikkat etdiyorsunuzdur ben yinede hatırlatmak istedim.tekrar çok çok geçmiş olsun.

benim kızımda da ve bendede aynı sorun var bendende bir tavsiye kuru normal elektirik süpürgesi yerine sulu elektirik süpürgelerinden edinin arnika gibi çok faydasını göreceksiniz hemde birkaç kullanımda ben sırf bu yüzden sağlam süpürgemi kenara kaldırdım...sulusundan aldım.

yazmayı unuttum birde bebeğinizin odasında çok fazla eşya ve bünyesinde toz bulunduracak şeyler olmasın.odası ferah havadar ve mutlaka herzaman temiz olsun.gerçi eminim siz bunlara dikkat etdiyorsunuzdur ben yinede hatırlatmak istedim.tekrar çok çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, umarım onun hayatını kolaylaştırabilirim. Size de çok geçmiş olsun, atlattığınıza sevindim. Şehir hayatı bu alerjileri tetikliyor sanırım, ya da eskiden kimse farkında değildi bu hastalığın...Kaç yaşında hafiflemişti hastalığınız? Bu arada içten paylaşımınız için tekrar teşekkürler

benim kızımda da ve bendede aynı sorun var bendende bir tavsiye kuru normal elektirik süpürgesi yerine sulu elektirik süpürgelerinden edinin arnika gibi çok faydasını göreceksiniz hemde birkaç kullanımda ben sırf bu yüzden sağlam süpürgemi kenara kaldırdım...sulusundan aldım.
merhabalar belli bir model yok değil mi,arnika sulu süpürge demem yeterli mi?

merhaba;çok geçmiş olsun.benimde oğlumun alerjisi var oğlum 2 yaşında ama küçük olduğu için alerji testi yapılamıyormuş en az 4 yaşında olması gerekiyormuş.bizede doktor kesinlikle yün yorgan yastık halı yasakladı sulu süpürge kullanın dedi.peluş oyuncakları kaldırın dedi.hayvan kesinlikle yasak.temizlik yaparken yanınızda olmayacak ancak temizliği bitirdikten bir saat sonra o odaya girebilir dedi.bende gerekli önlemleri aldım bir tek halımı henüz değiştiremedim değiştirene kadar halının üzerine pike yayıyorum.merak ettiğim birr şey var konu sahibine sormak istediğim bebeğiniz daha çok küçük alerji olduğunu test yaparakmı teşhis koydu onu merak ettim.birde ilaç türü bir şeyler kullanıyormusunuz?

çamaşır makinasına atılabilen halılar var. onlardan alın. ben öyle düşünüyorum.

biz de dün doktordaydık. oğlumun cildindeki kızarıklıklar tozdan oluyormuş. bize de herşey pamuklu olacak, toz tutan tüylü şeyler, peluş oyuncak, peluş battaniye olmayacak dedi.

çok geçmiş olsun. :nazar:

merhabalar belli bir model yok değil mi,arnika sulu süpürge demem yeterli mi?

gecmış olsun benım buyuk oglumda astım alerjıydı..
cok şukur 7-8 yaşlarında atlattı ..
eger atlatamasaydı ergenlıgıne kadar surecektı.. dr oyle soylemıştı..
arkadaşımız gıbı bende sulu elektrık supurgesınden almıştım benımkı ıhla....
11 yıl oldu alalı cok memnun kaldım..
bızımde evımız yenı halıfleks doşenmıştı tuy verıyordu..
bır akraba tavsıyesıyle aldım ıyıkıde almışım..
o gunden sonra hayatı degıştı sankı oglumun..
alerjısını tetıkleyen renklı cukulatalı şekerler vs yasaktı..
parfumler tozlar..
bır keresınde hava bıle verılmıştı..
cok şukuır 7-8 yaşlarında atlattık bız..
bır oglumuz daha oldu allah hepımızınkıne bagışlasın bızlere..
başlarda korktuk ya abısı gıbı hasta olursa dıye..
her hasta oldugunda acaba mı dıyorduk..
cok şukur şimdılık bırşey yok..
fakat bu aralar kansızlıgı tedırgın edıyor bızı..
neyse konudan sapmayayım..
cok ıyı bakılırsa ya 7-8 yaş ya da ergenlıge kadar ıyıleşebılır dıye bılıyorum..
ınşaallah atlatırsınız..
kolay olmayacak belkı..
sık sık hastalanacak duzenı oturtana kadar..
bız anneler yılmadan cocuklarımız ıcın herşeyı yaparız ıyıleşecek ınşaallah

benım oglumda 20 aylık 2.5 ay once krese basladı ve 2 kez bronşiolit oldu sonuncusu agırdı hem yüksek ates hem de hava verıldı bı daha olursa alerjı testı yapacaklarını söylediler ama ben cok tedırgınım lojmand aoturuyorum odasına halıfleks yaptırmıstık peluş oyuncak battanıye ne ararsanız var yenıd esüpürge aldım toz torbalı fakat hepa fıltrelı bende nemlednırıcı almayı düşünüyorum halıfleksıde kaldırayım dedım esım abarttıgımı düşünüyor bu seferde yerler tas nası olcak dıyor kafam karıstı napıcam bılmıyorum :44:herkese gecmıs olsun bu arada:34:

bir arkadaş yazmış bencede kuru süpürge yarine su hazneli olanlardan tercih edin.geçmiş olsun.

ihlas marka robot var, ben kendim çok ileri derece alerjik astım astasıydım ve en çok ev akarlarına karşı alerjim vardı.

1- fazla eşya,örtü biblo,tablo gibi şeyler olmayacak

2- slikon yorgan-yastık- temiz çarşaf nevresim sık sık değiştirilip yıkanacak temizlenecek (bu ihlas robotun vakumlama özelliği çok işinize yarayacaktır ki vakumlamak da akarları giderir)

3- halıları değiştireceksiniz, perdeleriniz tülleriniz toz tutmayacak şekil ve kumaşta olucak.

4- yatak odanız, bebek odanız sık sık havalandırılacak fakat sabah erken saatlerde ve gece havalandırmak tozların ve polenlerin yoğun olması sebebi ile doğru değil bu saatlerin dışında havalandırın.

5- kafanıza göre nemlendirme yapmayın,nem ölçer ile ortamın nemi hakkkında ölçüm yapın yeterli değilse nemlendirin.

6-etraftan duyduğunuz bitkisel karışımları bebeğiniz üzerinde asla denemeyin,doktorunuza danışın,alerjik bünye için risk oluşturabilir.

7-devamlı takip eden,sizi ve hastalığınızı tanıyan doktorunuzu edinin,çünkü düzenli ve tanıyan doktor takibi bu tür hastalıklar için önemlidir.

8-psikolojik açıdan hem siz hem bebeğiniz mutlu huzurlu ortamda yaşayın, moral ve düzen önemli faktördür.

9-havlularınızı temiz sık sık yıkayın.

10- gardrobunuzda fazla olan giymediğiniz giysilerinizi,toz barındıracak eşyalarınızı,yünlü yorganlarınızı vedaya davet edin ve dolabınızdan kaldırın, yüklük tarzı oluşumları engelleyin.

11- kokulu olmayan,doğal yüzey temizleyicilerle ya da sade su ile sık sık viledalama işlemi yapın toz barındırmayın.

en önemlisi mutlaka ama mutlaka sizi devamlı düzenli şekilde takip eden hekiminiz olsun ve ona danışarak davranın. Acil şifalar diliyorum.

Back