• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimin elleri hep yumruk

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

qardenya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2021
13
3
1
31
Merhaba. Bebeğim 2.5 aylık elleri hep yumruk şeklinde arada açıyor ama baş parmak içeri meyilli duruyor. El açık olsa bile 4 şeklinde duruyor yani. Boy kilo baş çevresi ayıyla uyumlu. Sosyal gülmesi, nesne ve insan takibi, ses çıkarması, kas gelişimi ayıyla uygun ama ellerinin böyle olması beni çok endişelendiriyor. Nette de hiç iyi şeyler yazmıyor. Aynı durumu yaşayan var mı🥺

Benim bebelerin ikisinin de elleri yumruk. Normal değil miymiş ki?
Uyurken de açmıyor mu?

Eldiiven sürekli takılı mi ???

Benim bebelerin ikisinin de elleri yumruk. Normal değil miymiş ki?
Uyurken de açmıyor mu?
Ara ara açıyor ama 4 gibi duruyor elleri. Takip edelim dedi doktor her ay. Başka bir bulgu görmeyince bir şey demedi ilk gittiğim doktor hidrosefali olabilir dedi şok oldum. 35 cm doğdu 2.5 aylık 39 cm baş çevresi. Neresi büyük anlamadım. Sonraki gittiğim doktor da çok iyi dedi ölçümlerine.

Merak etmeyin 3-4 aydan önce parmağının açılmaması çok normal. Başparmağını kullanmayı çok geç öğreniyorlar

Merak etmeyin 3-4 aydan önce parmağının açılmaması çok normal. Başparmağını kullanmayı çok geç öğreniyorlar
İnşaAllah öyledir ya çok korktum nete bakınca. Bi de bizden daha küçük bebeklerin açtığını gördüm tamamen daha da korktum

Merhaba. Bebeğim 2.5 aylık elleri hep yumruk şeklinde arada açıyor ama baş parmak içeri meyilli duruyor. El açık olsa bile 4 şeklinde duruyor yani. Boy kilo baş çevresi ayıyla uyumlu. Sosyal gülmesi, nesne ve insan takibi, ses çıkarması, kas gelişimi ayıyla uygun ama ellerinin böyle olması beni çok endişelendiriyor. Nette de hiç iyi şeyler yazmıyor. Aynı durumu yaşayan var mı🥺
Oğlumda öyleydi ama ben tırnaklarının çok sert olması ve kesilsede yüzünü bayağı çizdiği için açamadım ve hep buna bağladım. İkizi yüzüne zarar vermediği için onu açmıştım o çok erken ellerini kullanmaya başladı. Oğlum 4. Ayda falan aktif olarak bir şeyleri tutar oldu. Ve senin bebeğin gibi açtığım halde yumruktu. Birazda elleri tombiş olduğu için de kavramakta zorlanıyordu 😅 ama genel anlamda el ile yapılan şeyleri kardeşine göre geç yaptı. Tuşa basma gibi elle ekmek yemek gibi. Şuan normal 16 aylık

Oğlumda öyleydi ama ben tırnaklarının çok sert olması ve kesilsede yüzünü bayağı çizdiği için açamadım ve hep buna bağladım. İkizi yüzüne zarar vermediği için onu açmıştım o çok erken ellerini kullanmaya başladı. Oğlum 4. Ayda falan aktif olarak bir şeyleri tutar oldu. Ve senin bebeğin gibi açtığım halde yumruktu. Birazda elleri tombiş olduğu için de kavramakta zorlanıyordu 😅 ama genel anlamda el ile yapılan şeyleri kardeşine göre geç yaptı. Tuşa basma gibi elle ekmek yemek gibi. Şuan normal 16 aylık
Ben eldiveni çok kullanmadım ya 40ını çıkardı eldivenleri çıkardım. Gerçi ilk zamanlar eldivenler çıkıyor diye çorap giydirmiştim ondan da olmuş olabilir mi ki hani o daha sıkıyor ya. Yaa öyle bile olmuş olsa aradan baya zaman geçti ne bileyim o ihtimal aklıma gelmedi açıkçası. Sizde her şeyin normal olmasına çok sevindim ayrıca 🥰🥰

2,5 aylık iken yumruk olması normal geldi bana. Ama açıkken 4 olması konusunu duymadım. Bence bol bol iletişim kurun, konuşun oynayın gülün. O geliştikçe siz de rahatlayacaksınız inşallah.

2,5 aylık iken yumruk olması normal geldi bana. Ama açıkken 4 olması konusunu duymadım. Bence bol bol iletişim kurun, konuşun oynayın gülün. O geliştikçe siz de rahatlayacaksınız inşallah.
Sık sık iletişim kurmaya çalışıyorum ama tsh yüksekliği de var sürekli uyuyor porsuğum 😀

Kizim 5.5aylik hala ellerini yumruk yapar sağlığı yerinde ise doktorunuz da bunu onayliyorsa hiç kafanıza takmayın

Her ay kontrol edelim dedi şu anlık sıkıntı yok dedi ama içim içimi yiyor 😵‍💫
Ne gibi bir sıkıntı sorun oluyormuş ki öyle olunca benimbolgim yok hiç bu konu ile ilgili. Ben ellerini açsın diye biberonunu tutturmaya çalışırdım mesela şimdi bile bazen emeklemeye çalışırken elleri yumruk şeklinde atmaya çalışıyor ki kızımın nörolojik gelişiminin ayına göre ileride olduğunu söylüyor doktorumuz inşallah sizin bebeğinizde de bir olumsizluk yoktur çok stres yapmayın daha çok küçük ellerini zaten 2. Ayda açmaya başlıyorlar bildiğim kadarı ile

Ne gibi bir sıkıntı sorun oluyormuş ki öyle olunca benimbolgim yok hiç bu konu ile ilgili. Ben ellerini açsın diye biberonunu tutturmaya çalışırdım mesela şimdi bile bazen emeklemeye çalışırken elleri yumruk şeklinde atmaya çalışıyor ki kızımın nörolojik gelişiminin ayına göre ileride olduğunu söylüyor doktorumuz inşallah sizin bebeğinizde de bir olumsizluk yoktur çok stres yapmayın daha çok küçük ellerini zaten 2. Ayda açmaya başlıyorlar bildiğim kadarı ile
Yani normalde iyi karşılanmıyor hele internete gir bi neler yazıyor neler. Ayıyla uyumlu gidiyor o yüzden şu an için bir sıkıntı yok dedi bakalım

Back