çok sağol canım cevap için.aslında biz de yarın 40 günlük oluyoruz,aynı gün doğum yapmışız demek ki:))ben baştan beri mama verdiğim için kilo alımında sıkıntı yok çok şükür,günde 2-3 öğünümüz mamayla oluyor.emse mama vermeyeceğim,şimdi uğraşıyorum işte.benim iki göğüsten toplam 100 geliyor ama şimdi emince iki göğsümü emmiyor ki,daha birini emerken uykuya dalıyor.uyumadan emse içim rahat eder ama yokk...buna da şükür ne yapalım.sen ne kadar mama veriyorsun?Esra Allah yardımcımız olsun, ben de seninle aynı durumdayım, iki üç saatte bir emzir uygulamasından dolayı sütüm çoğalmadı biz de pzt günü kırk günlük olacağız inşaAllah, Birinci ayın sonunda sadece 300 gr almıştı bebiş, o nedenle mama takviyesine başladık, bir hafta sonunda kilo lımı normale dönmüş hamdolsun dr ye sordum sütümün yettiğini nasıl anlarım diye. iki göğsünden de toplam 100 cc süt çıkacak makineyle dedi. ben de sağdım sadece 60 çıktı, mamaya devam ediyorum mecbur, Allah tez zamanda mamadan kurtarsın.
esracım endişe etme..sen başta makinaya alıştığın için ne çıktığını biliyordun görüyordun.o yüzden endişelerin..
ben hiç pompa kullanmadım..gün boyu kaç cc çıktı hiç bilmedim çünkü çok şükür hep emzirdim..
10 günlükken sordum dr a nasıl anlayacağım doyduğunu diye.
bezini kontrol et dedi..10 defa çiş yapıyorsa gayet iyi doyuyordur dedi..tabi onu saymak mümkün değil..bezin doluluğundan tahmin ediyordum..bide kakasını yapmasından
hee bide fazlasını çıkarıyorsa o zaman kesin doyuyordur
MaşaAllah iki göğüsten 100 cc geliyorsa çocuk doyuyordur, dr dedi bana. Hiç mama verme, her ağladığında emzir. Sakın 2 3 saat bekleme. Biz günde 3 kez 60ar cc mama veriyoruz, sürekli de emziriyorum, makineyle de çekiyorum, göğüslerim ilk günlerdeki gibi yara olacak diye korkuyorum, çok tahriş oluyorlar. Allah yardımcımız olsun. İçin rahat olsun inşaAllah bebişin doyuyor. Makine 100 çekiyorsa bebek kim bilir 120 150 çekiyordur.çok sağol canım cevap için.aslında biz de yarın 40 günlük oluyoruz,aynı gün doğum yapmışız demek ki:))ben baştan beri mama verdiğim için kilo alımında sıkıntı yok çok şükür,günde 2-3 öğünümüz mamayla oluyor.emse mama vermeyeceğim,şimdi uğraşıyorum işte.benim iki göğüsten toplam 100 geliyor ama şimdi emince iki göğsümü emmiyor ki,daha birini emerken uykuya dalıyor.uyumadan emse içim rahat eder ama yokk...buna da şükür ne yapalım.sen ne kadar mama veriyorsun?
MaşaAllah iki göğüsten 100 cc geliyorsa çocuk doyuyordur, dr dedi bana. Hiç mama verme, her ağladığında emzir. Sakın 2 3 saat bekleme. Biz günde 3 kez 60ar cc mama veriyoruz, sürekli de emziriyorum, makineyle de çekiyorum, göğüslerim ilk günlerdeki gibi yara olacak diye korkuyorum, çok tahriş oluyorlar. Allah yardımcımız olsun. İçin rahat olsun inşaAllah bebişin doyuyor. Makine 100 çekiyorsa bebek kim bilir 120 150 çekiyordur.
çıkarıyorsa kesin doyuyordur..
endişe etme canım..emdikçede süt üretmeye devam eder,yetmez fazlamı emzirdim diye korkma....
bak ne güzel emzirmeye başlamışsın devamıda gelir ben inanıyorum..
Canım çok üzüldüm göğüslerinin yara olmasına. Ben de ilk başlarda yaşadım, dünyanın en büyük acısı gibi geliyordu. Bağırarak ağlaya ağlaya emziriyordum. Ama ne dualar ettim anlatamam ve de Aziz Mahmud Hüdayi Hz.lerine kurban adadım ve 10 günde geçti. Çok dua et ve herkesten dua iste Rabbim tez şifanı verir inşaAllahinşallah canım çok sağol.ben daha önce sağıyordum,geceleri ağlayarak aç uyandığı için mama vermek zorunda kalıyordum,sağdığımı hemen içiriyorum biriktiremiyorum.tam 1 öğünlük çıkıyordu.ilk başlarda yoktu da çoğaldı sonradan çok şükür.şimdi bilemiyorum inşallah doyuyordur,ikisini de emzirmeye çalışıyorum.birini emzirirken uyuyor,altını açıyorum uyanıyor sonra diğerini emziriyorum.ortalama tek göğsü7-8 dk emiyor.
2-3 günde mahvoldu göğüslerim,süt sağma makinesi tahriş etmişti zaten,şimdi silikon uçla emzirmeme rağmen ağlayarak emziriyorum.böyle bir acı yaşamadım yani öyle söyleyim,inşallah seninki yara olmaz çok feci çünkü.
mrhaba arkadaşlar.daha önce de buna benzer pek çok konu açtım.bebeğim 40 günlük,daha önceki konularımdan da bilirsiniz belki,doğumdan sonra sütüm yetmediği için küvöz maceramız oldu.ardından biberon takviyesiyle 10 günün içinde beni emmeyi tamamen bıraktı.sürekli sağarak verdim sütümü,mama da alıyor biraz.son 3 gündür kızım silikon uçla emmeye başladı tekrar.sorun şu ki biberonla hep belli miktarlarda verdiğim için içim rahat ediyordu,şimdi ne kadar emiyor bilemiyorum.öğün başına 120 cc veriyordum.bu miktarda iki göğsümden çıkıyordu .birinden bazen 70,bazen 80,bazen 50 sağıyordum.şimdi emiyor,en fazla 10 dk içinde uyuyor.yani bir göğüsten 10 dkda ne emerse o.birde uykuya düştü 3 gündür,emip emip uyuyor.acıkınca da uyanmıyor.
biliyorum pompa 50 sağıyorsa bebek daha fazlasını emiyordur mutlaka ama 120 kadar da emiyor mudur,o kadar da olmaz herhalde.e ben nerden bileceğim bu çocuğun doyduğunu??zor tutuyorum kendimi sütü sağmamak için.ben de alışmışım kesin olarak doyduğunu bilmeye,şimdi böyle bilemeden çok zor oluyor.
bebekler uyurken kan şekerleri düşermiş acıktığı için.kan şekeri düştüğü zamanda derin uyuyup zor uyanırmış.bu yüzden mutlaka 2 saatte bir karnı doyurulmalı dedi doktorumuz.banada büyükler bırak uyandırma acıkırsa uynır zaten diypolardı.ama doktorum bunun yanlış olduğunu söyledi.
ya ben de bundan korkuyorum işte,gündüz sorun yok sürekli emziriyorum ama gece ben de uyuyakalıyorum.bir de bazı doktorlar gece uykusuna dokunmayın,daha uzun uyusun diyorlar,gece-gündüz ayrımının oluşması için.1 aydan büyük bebekler 4-5 saate kadar dayanabilir diyenler var.kafam çok karılıyor bu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?