• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimin dişleri

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
mrb kızlar günaydınlar bugün erkenciyiz telaşlıyımda .. dün gece farkettım kı kızımın alt ön dişleri çıkmış elımle kontrol edeyım dedım tırtıklı tırtıklı gelıor sonra baktımkı beyaz beyaz:)) 14unde 7 aylık olcak .erken mı .. yapmam gerekn bırsey var mı :66:

benım oglum 4 aylıkken cıkardı cok zahmetı olmadı allaha sukur kolay cıkardı ama gorumcemın kızı cok zor cıkardı bı krem vardı acısını alıyodu ama ısmını hatırlamıyorum eczaneye sor yardımcı olurlar canım

ya kızlar benimde sormak istediğim bişi var oğlum 7 ay 5 günlük 2 aydır dişetleri kabarık 2 hafta önce de beyazlamaya başladılar ama dün gece jel sürdüm yatarken bişi yoktu bugün öğleden sonra yine sürim dedim çok huysuz die alt tarafta böle bıçak uçu gibi batıyo bişi parmağıma acaba dişi mi patladı ki bakamıyorum çünkü ağzını açamıyorum açtığında ise dilini çıkarıyo..ilk çıkarken böle mi oluyo ki hiç bilmiyorum ben..

ya kızlar benimde sormak istediğim bişi var oğlum 7 ay 5 günlük 2 aydır dişetleri kabarık 2 hafta önce de beyazlamaya başladılar ama dün gece jel sürdüm yatarken bişi yoktu bugün öğleden sonra yine sürim dedim çok huysuz die alt tarafta böle bıçak uçu gibi batıyo bişi parmağıma acaba dişi mi patladı ki bakamıyorum çünkü ağzını açamıyorum açtığında ise dilini çıkarıyo..ilk çıkarken böle mi oluyo ki hiç bilmiyorum ben..

dişleri çok keskin oluyor bebeklerin ve büyük olasılıkla o bıcak gibi olan şeyler bebişinin dişleri.
kızım 6 aylıkken çıkardı ilk dişini ve şuan 11,5 aylık 6 dişimiz var:)))

evt bızımkınınde aynı beyaz ve bıcaklar vardır ya tırtıklı öyle aynı elleyınce hıssedılıor

yaşasıınnn.:):):) bebişim ilk dişini patlattı bügün tam anlamıyla gördüm bembeyaz minicik bir diş...ayy çok sevindim yaa yalnız çok huysuz bugün yemiyo hiçbişi uyumuyo da dişten dolayı mı acaba..tek dişi patlamış yalnız diğeri beyaz ama daha dişetinin altında..nezaman düzelir acaba eğer dişten dolayı ise yememsi sabahtan bu saate kadar 5 çeşit yaptım hiçbirini yemedi sadece bi küçük kase kadar yoğurt yedi okadar sürekli mızmız oynamak oturmak istemiyo hep ağlamaklı..

yaşasıınnn.:):):) bebişim ilk dişini patlattı bügün tam anlamıyla gördüm bembeyaz minicik bir diş...ayy çok sevindim yaa yalnız çok huysuz bugün yemiyo hiçbişi uyumuyo da dişten dolayı mı acaba..tek dişi patlamış yalnız diğeri beyaz ama daha dişetinin altında..nezaman düzelir acaba eğer dişten dolayı ise yememsi sabahtan bu saate kadar 5 çeşit yaptım hiçbirini yemedi sadece bi küçük kase kadar yoğurt yedi okadar sürekli mızmız oynamak oturmak istemiyo hep ağlamaklı..

maşallah darısı diğer dişlerine:))diş çıkarırken bebeklerde huysuzluk,uyayamama, huzursuzluk,ağızda salyların çoğalması ve iştahsızlık görülür.her bebekte bu durum değişir.bebeğinin iştahsızlığı dişinden dolayı büyük ihtimal.çok ısrarcı olma yemek konusunda ne yiyorsa onu ver belli bir zaman sonra eski iştahına döner emin ol.kızımın 6. dişi yolda ve bizde iştahsızlık yaşadık.
büyük insanlar bile diş ağrısına dayanamazken minicik vücutları bu ağrıyı nasıl kaldırsın taibik mızmızlıkları olucak ama hepsi geçici...

13 aylık oluncaya kadar diş çıkarmaması normal aslında. Biz de aylardır diş bekliyoruz. Doktorumuz ha çıktı ha çıkacak derken bugün alttan bir tane patlatmış, elimi dişleyince anl2adım. Alttan 2. diş de beyazlamış, çıkar 1 haftaya. Ben erken diş çıkarmışım. Hatta 16 yaşında 20'lik dişlerim çıktı. Eşim geç çıkardığı için bizimki de nazlana nazlana çkarıyor.

selm kızlar benım oğlumda 6. ayını bıtırıyor bugunlerde cok huysuz sanırım diş cıkarıyor. eşim diş hekımı calgel dıe bı jel getırdı eczanede bulabılısınız o baya rahatlttı bıde sureklı ellerıyle masaj yapıyo özellıkle elınızı soğuk suyla yıkayıp masaj yapın ha bu arada fazla atesleateslenmemesınıne dıkkat edın nacızhane tavsıyelerım

dişler 4. aydan sonra cıkmaya baslayabilir yada 1 yasına kadar cıkmayabilirde bu bebeğe ve anne babasının ne zaman cıkardığına bağlı ben ve eşim 4 aylık cıkarmısık ailelerimize göre..kızımda 4 aylık cıkardı su an 16 aylık 16 dişimiz var

bizim de 1 dişimiz var yaklaşık 3 hafta önce patladı şimdi büyüdü ama ikincisi hala yok..kabarık sadece sizce nezaman çıkar ikincisi genelde beraber çıkar diyolar ama bizimki öle olmadı bekliyoruz bakalım ha bugün ha yarın diye diye 3 hafta oldu :(

Back