bebeğimin dili süt gibi beyaz???

Biricik

üç böcek bir çiçek
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
1.170
6
681
Antalya
arkadaşlar bebeğimin dili süt gibi beyaz sanırım pamukçuk oldu.senağlama karbonatlı suyla silmeye çalıştım ama nafile. başka bildiğiniz bir yöntem var mı?:uhm:

canım onun bir ilaçı var.
doktoruna sor istersen o daha etkili oluyor.
geçmiş olsuna.s.

evet canım kelebek arkadaşımızında dediğin gibi eczanelerde onun bi ilacı satılıyor..ismi aklımda deil.doktorların bi çoğuda karbonatlı su öneriyor..ama ne kadar silersen sil unutmaki bebeğin emdiği sürece dili pamukçuklanır..

canım ablam hemşire benim bebektede oldu.karbonatı ılık suyun içine 1 çaykaşıgından az koy karıştır normal bi yazma yuz örtüsü gibi birşeyi baş parmagının ucuna tak ve dilini sil dedi.sende oyle dene bir de bakalım

en iyisi steril gazlı bezi parmağınıza dolayıp karbonatlı suyla silmek.
mikostatin diye bi ilacı var. ayrıca meme ucuna da nistatin içerikli pomad yada lanolin sürerseniz iyi olur.

canım bu beyazlıgın pamukçuk oldugundan once emin olmalısın,eger pamukçuksa yanaklarındada beyazlık vardır.karbonatlı suyla sıl ve gunde ıkıkez mıkostatin damlat.eger pamukçuk degılse hıçbırsey yapmana gerek yok kendılıgınden gecer.

Bu pamukcuktan baska birsey zaten olamaz. Pamukkcuk bir mantar enfeksiyonudur. Adi gecen urunler de bebege zararli olmasa da ilactir. Oysa ki Turkiye'de de yeni sata sunulan motherlove adli Amerikan markasinin pisik ve pamukcuk pomadi var. Bazi eczanelerde ve bazi internet sitelerinde satista gordum. Sadece organik bitkilerden uretildigine dair Amerikan tarim bakanligi ve Saglik Bakanligi onay etiketlerini tasiyor. Koyu kivamda vazelin gibi. Ancak bebegi irite eden bir tadi ve kokusu yok. parmaginda yumusatip bebegininin diline suruyorsun. Bitki oldugu icin doz asimi da yok. Goreceksin 2-3 surusten sonra gececek... panik olma ama muhakak gider...

Bu arada gogus ucuna da surulen Lanolin icerikli urunlerin dis parazitlere karsi asilanan ve ilaclanan hayvanlar yuzunden insektisit denen tarim atiklari tasidigini biliyor musunuz? Amerika'da hizla terkedilen bu urunler, her zamanki gibi yine bizlere pazarlaniyor. Bile bile lades demeyin arkadaslar. Yakinda duymaya baslarsiniz ve ah ben bunu daha once duymustum neden kullandim diye hayiflanirsiniz. Bu tarim ilac atiklarinin cok ciddi norolojik etkiler yaratabilecegi Amerika'da yapilan bilimsel arastirmalarla kanitlanmis. Doktor yakininiz varsa, ozellikle akademik, girsin Pubmed yayinlarina, lanolin ve diazinon yazsin, cikan bilimsel makaleleri incelesin. Okuduklarina inanamayacaktir!!!

arkadaşlar bebeğimin dili süt gibi beyaz sanırım pamukçuk oldu.senağlama karbonatlı suyla silmeye çalıştım ama nafile. başka bildiğiniz bir yöntem var mı?:uhm:

canım ben 1 ay çektim pamukçukdan çok uyuz bişey....karbonatlı su ile mikostatin diye pamukçuk ilacı var onunla bebeğinin ağzını ve göğüslerini sil çok faydasını görürsün...

UOTE="SEVCAN_84, post: 2485727, member: 23120"]canım ben 1 ay çektim pamukçukdan çok uyuz bişey....karbonatlı su ile mikostatin diye pamukçuk ilacı var onunla bebeğinin ağzını ve göğüslerini sil çok faydasını görürsün...[/QUOTE]
Arkadaşlar slm. benim de 3 aylik bebegim var dilinin üzeri beyaz o pamukçuk mu oluyor karbonatla temizlesem geçer mi ben onların sütten olduğunu sanıyordum

UOTE="SEVCAN_84, post: 2485727, member: 23120"]canım ben 1 ay çektim pamukçukdan çok uyuz bişey....karbonatlı su ile mikostatin diye pamukçuk ilacı var onunla bebeğinin ağzını ve göğüslerini sil çok faydasını görürsün...
Arkadaşlar slm. benim de 3 aylik bebegim var dilinin üzeri beyaz o pamukçuk mu oluyor karbonatla temizlesem geçer mi ben onların sütten olduğunu sanıyordum[/QUOTE]

büyük ihtimal pamukçuktur, süt çocuklarında çok görülüyor, birde ilerleyince hem beyazlık oluyor hemde dilin yüzeyi buruşuk bir hal alıyor. yine de bir doktora yada sağlık ocağındaki ebeye göstermeden karbonat da kullanmayın bence. her emzirmeden sonra ıslak bir temiz bezle temizlemek gerekiyormuş bebeğin ağzını

Arkadaşlar slm. benim de 3 aylik bebegim var dilinin üzeri beyaz o pamukçuk mu oluyor karbonatla temizlesem geçer mi ben onların sütten olduğunu sanıyordum

büyük ihtimal pamukçuktur, süt çocuklarında çok görülüyor, birde ilerleyince hem beyazlık oluyor hemde dilin yüzeyi buruşuk bir hal alıyor. yine de bir doktora yada sağlık ocağındaki ebeye göstermeden karbonat da kullanmayın bence. her emzirmeden sonra ıslak bir temiz bezle temizlemek gerekiyormuş bebeğin ağzını[/QUOTE]
Çok sağol emzirme sonrasi temizleyim o zaman geçer

Back
X