Bebeğimin dili dışarıda sürekli

Manolyam51

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2020
12
0
26
Yardım lütfen 45 günlük bebeğim var ve dili sürekli dışarıda emerkende çok güçlü emmiyor sütüm az olduğu için mama veriyorum ama biberondada güçlük cekiyor içtiği mamamasının yarısı ağzından dışarı akıyor emmeye kalkıştığım gibide dilini sürekli damagina yapıştırıyor zor emziriyorum bide dilini de emer arada sürekli süt boğazında kalır yutarken ne yapsam acaba bilemedim henüz küçük olduğu için hastane doktor gezdirmek istemiyorum belki zamanla geçer diye bekliyorum ama içimde rahat değil hiç 😥😥

Dil bağı olabilir doktorun görmesi şart gidemiyorsanız sağlık ocağına götürün aile hekiminiz değerlendirsin. Sütünüzde tazyik var mı kontrol edin. Burnu tıkalı olabilir serum fizyolojik ile açın

İlk rutin kontrollerinize gittiniz mi? 3 günlükken sonra 1 aylıkken? Kendi doktoru ya da sağlık ocağında aşı olurken de kontrol ediyorlar.

Dil bağı olabilir doktorun görmesi şart gidemiyorsanız sağlık ocağına götürün aile hekiminiz değerlendirsin. Sütünüzde tazyik var mı kontrol edin. Burnu tıkalı olabilir serum fizyolojik ile açın
Burnu tıkalı değil kontrol ediyorum sürekli sütüme baktırmadım hiç dediğinizi uygulicam teşekkürler 🙏

İlk rutin kontrollerinize gittiniz mi? 3 günlükken sonra 1 aylıkken? Kendi doktoru ya da sağlık ocağında aşı olurken de kontrol ediyorlar.
Gittik hepsini yaptım doktor normal dedi herseyi geçti sadece kalça cıkığı için gitmedik daha randevumuz var daha 4 gün var onada sadece kolik bir bebek gaz sorunu çok var ilk kızım da öyleydi 8 aya kadar çektik ama onda hiç böyle birseyle karşılaşmadık sadece hastanede doğum yaptığım zaman doktor gelip kontrol edince süt içerken sürekli boğazında kaldığını dile getirdim gelişmedigi için anne karnında midede üflem var dedi oda zamanla kapanır dedi sorun değil dedi ondan kaynaklımı acaba bilemedim

Dil bağı olabilir mi? İnternetten bakın bi resimlerine. Bebeğinizde var mı az çok görünür.
Aynn onuda değerlendirdim baktım ama gözükmüyor öyle birsey yeğenimdede vardı onunda yeni kesildi zaten ama ben 2 aylık aşıya gidince yinede Bi şile hekimine göstereceğim onlar daha iyi anlar inşallah Bi sorunu yoktur küçük olduğu içindir inşallah ama pek öyle gibi görünmüyor çok üzülüyorum bazen hiç emmek istemiyor bu bir haftadır daha çok yapıyor hatta dün zorladığım için emmeyince ağlama krizine girdi

Dil bağı olabilir hatta dudak bagida emmede güçlük çektirir sen çocuk doktoruna götür zaten gerekli muaneyi yaparlar .. dil dışarda olması oluyor genelde bebeklerde benimde oğlum 1yasinda bazen dili bırakır dışarı kaslarla alakalı ama emmesinde bı problem yapmaması gerek inşallah bıseyi yoktur

Dil bağı olabilir hatta dudak bagida emmede güçlük çektirir sen çocuk doktoruna götür zaten gerekli muaneyi yaparlar .. dil dışarda olması oluyor genelde bebeklerde benimde oğlum 1yasinda bazen dili bırakır dışarı kaslarla alakalı ama emmesinde bı problem yapmaması gerek inşallah bıseyi yoktur
İnşallah bende yarın götüreceğim 2 ayın dolmasını bekleyemem üzülüyorum böyle devam ederse gelişmesi durur artık

Var mı bı problem gösterdiniz mi doktora ?
Yorumunuzu yeni gördüm pek sık telefon kullanamıyorum malum çocuklar olunca evet çok şükür düzeldi ilk başlarda aile hekimligine götürdük var gibi dedi baktık içimiz rahat etmedi çocuk doktoruna götürdük yok dedi herseyi gayet güzel dedi bizde zamana bıraktık küçük diye düzelir sabırla durduk çok şükür şimdi iyi emmesinde hiç bir sorun yok

Benim bebeğim 4 aylık dili sürekli dışarda bi rahatsızlığı yok denildi sizinki geçti mi ?

X