Bebek Beslenmesi bebeğimin derdi neeee?! =(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gorkem06

dumadumadum
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
196
5
96
Ankara
merhaba kızlar,
benim oğluşum 26 haz dogumlu (4,5 aylık). benim şöyle problemim var( bana en iyi sizler yardımcı olursunuz diye düşünüyorum);
şimdiye kadar oğlumu sadece anne sütüyle besledim; su bile vermedim. oğlum ilk günden beri cok gazlıydı, cok zor günler geçirdik ama geceleri uyuyordu sabah 6 ya kadar. yalnız son iki haftadır bebişimi uyutamıyorum. normalde 10 deyince rahatca uyumasına ragmen artık 12yi 1 i buluyor uyuması ve yarım saat- bir saatte bir uyanıyor. kucagıma alınca uyuyor hemen.iki haftadır koltukta kucagımda oğlum uyukluyorum. beşikte hiç uyumasa da kucagımda- ayagımda (bazen yanıma yatırıyorum o da biraz idare ediyor)en azından uyanarak da olsa biraz uykusunu alıyor. şimdi asıl sorum su; sizce sütüm mü yetmiyor? doktorum kilo alımı normal deyip anne sütüne devam diyor. bana çok alıştıgından beni aradıgını söylüyor. gece uyumadan bebek maması vermeyi deniyorum yine de uyanıyor ( cok fazla vermiyorum, daha dogrusu cıkarıyor fazla geldiginden galiba ben de bir öğün miktarından cok daha az verip bırakıyorum zorlamadan.yoksa cok kusuyor). ek gıdalara başlayabilecegimi de sağlıkçı bir akrabam tavsiye etti; alışsın kaşığa ve farklı tatlara dedi.tereddütteyim; öncelikle bu uyku problemi nasıl çözülecek, sebebi bana alışması mı açlığımı? açsa bu ek gıdalara geçsem mi?
kafam cok karısık cok uykusuz ve gerginim
yatagımı ve eşimin yanında uyumayı özledim mafoldumben
lütfen yardııımmmmmm! :sm_confused:

bu arada bebegim günde en fazla 2 kez kaka yapıyor, ve gaz problemi azalmış da olsa devam ediyor

canım bebeklerin uyku temposu sürekli değişir, bu aylardan sonra uyku problemleri olacaktır tabii bu bize göre problem, aslında bebek için normal bi durum, bebeğim uyumuyor diye sorunu var diye düşünme, onlar için normal, güzel emiyorsa doyma problemi olduğunu düşünmüyorum, kilosu normalse beslenme sorunu yoktur bence, illa ek bişeyler vercem diyosan, tabii ki suda vermelisin ama sadece anne sütüyle devam etceksen suya gerek yok.

geçici bir durum mu diyorsun? çünkü çevremdekiler kendine cok alıştırma.ağlasa da beşikten alma, şımarmış bu çocuk deyince cok üzülüyorum sence ağlayınca kucagıma alıp koltukta uyutmaya devam mı edeyim,chess? yoksa defalarca uyansa da beşiğine mi koyayım uyutup?

şımarmış ve bana alışmış oldugunu da öyle sık duyuyorum ki...sebebi de şu olsa gerek; oğlum babası dahil benden başka kimseyi istmeiyor. aglama krizi geçiriyor başkasının kucagında...herkesten korkuyor.babasından tabi ki korkmuyor ama ondayken de illa beni görmek istiyor babası kucagındayken bana arkasını görünce basıyor yaygarayı. odadan bir adım atamıyorum. hemen feryadı basıyor. inanır mısınız gün içinde lavaboya bile koşarak gidiyor, yemegimi yanında yerken bile yüzüne bakmamı istedigi için zar zor yiyorum =( beşiğinin uzagına bir adım atınca aglıyor..var mı aynı sorundan muzdarip acaba ? :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
cnm nasıl zor gunler gecrıdıgını yahmın edebılıyorum benım kızımda oyleydı dogdugundan berı cok gazlıydı bende 5 ay sadece emzırdım ılk 3 ay 3 saatte bır kalkardı 4 aya gecınce daha ıyı uyudu 5 6 saat uyuyodu sonra nolduysa aynen sureklı kalkamaya basladı gecelerı kılo alımıda yavaslayınca bız ek gıdalara gecıs yaptık gece muhallabı vermeye basladım o gunden berı gecelerı mısıl mısıl uyur ama tabı dırek baslamadım oyle muhallebıye gecmedık 4. aydan 5 e gıdeken ara ogun olarak meyve puresı verdım
5. ay bıtınce ogle ogunu olarak corbalara basladık ama kızımın kılo alımı dusuktu oyuzden ...baktım gecelerı olmuyo daha fazla dayanamadım belkı actır dıye gece maması vermeye basladım doktorum da mamadan sonra uyuyosa verebılırsın dedı ıstersen sende doktoruna danısarak gece maması ver eger uyursa acıktıgı ıcındır boyle ce sebebını bulursun yok yıne uyumuyosa baska bı sorunu vardır...

benim bebeğim de hemen hemen dört buçuk aylık.. bebeklerde ayrılık kaygısı altıncı aydan sonra başlıyor diye biliyorum ama sanırım bizimkilerin yaşadıkları şey bu.. ben de kızımla benzer şeyler yaşıyorum.. uyku alışkanlığı değişiyor, gündüzleri daha zor yalnız kalıyor.. gitgide kötü olacak diye ödüm kopuyor, umarım zamanla düzelirler..

canım beniim, seni öyle iyi anlıyorum ki..kızım 1 yaşını da geçti hala bana aşırı düşkün..yürüyemez ve emekleyemezken aynı senin anlattığın gibi, ben odadan çıkar çıkmaz basıyordu yaygarayı..emeklemeye başladığında, bu defa da ağlaya ağlaya peşimden sürünüyordu..2 aydır yürüyor , şimdi de ben mutfağa falan gidince bacağımın dibinden bir an olsun ayrılmıyor, kendi kendine biraz oyalan, oyuncağınla oyna nerede bizim yaramazda :CüvCüv: banyoya girip kapıyı kapattığımda, evde başkası olsa dahi, kapıya vuruyor anne aneee diyerek :))
geceleri de hala 2-3 kez uyanıyor , hala emziriyorum...
sana alışması, şımarık olması vs..laflarına inanmıyorum ben cnm, bu bebeklerin kendi yapısı bence...birçok bizim gibi davranan annenin bebeği , kendi kendine oyalanabiliyordur muhtemelen..
sütün yetmiyor olsa, kilo alamaz ve sürekli ağlar cnm..geçici bir dönemdir ve düzelir umuyorum ki Allah kolaylık versin..

cnm uzulme sen benım kızımda aynıydı ılla ben kızımı yanımda yatırıyorum besıgınde yatmıyo ama ben bunu sorun etmıyorum bu arada kızım 8 aylık oldu 4 5 aylıkken aynı senın bebıs gıbıydı benden baska kımsede durmazdı korkardı sanaırım sende yalnız buyutuyosun bebısı yanında kımse yok oyuzden boyle yabancılaması sureklı sosyal olması lazım benım o donem yazadenk geldıgı ıcın ehrgun dısarı cıkardım yavas yavas alıstı tabıkı yıne benı ıstıyo ama eskısı kadar dııl ama yıne de hala sadece bende uyur sadece benden yemek yer baskasına yaptırmaz sadece yanında baska bı cocuk varsa onları cok sewıyo o zaman baskalarının yedırmesıne yada uyutmasına ızın verır bu bebısler cok ılgınc oluyolar ama emın ol her sey gecıyo zor oluyo ama gecıyo buyudugunde hatırlamıcaksın bıle bunları oyuzden kendını bu kadar yıpratma hem 4.bucuk aylık bebek sımarmayı ne bılsın tabıkı annesını ıster o sut kokusunu ıster meme emmesı azaldıkca sana baglılıgı azalır ama buyzdende sutten kesme:) allah sabır versın cnm

tamam canım, doktoruma tekrar danısayım bir... meyve püresi olayını düşünüyorum zaten. bir kez denedim bayıldı, hatta bir kasıgı yalayıp yutarken elimdeki kaşığı agzına sokmam için aglıyordu =) yalnız acaba sütüm mü sulu diyorum.çünkü doktorum gögsümü sıkınca süt fışkırdıgını söyleyince, bu bir kıstas degil, sütün bol gelir ama besleyiciliği azalınca bebegin su içiyor gibi olur, karnı dolsada doymaz demişti. şimdilerde mamayı vermeye calısınca yemek istiyor ama cok geliyor, kusuyor. belki de sütümün doyuruculugu azalmıstır diye düşünmeden edemiyorum CADIARZU

benimle benzer deneyimler yaşamış annelerin oldugunu bilmek bile kaygımı azaltmaya yetti =( cünkü etrafımdaki herkes bu bebek niye böyle dedikçe kahroluyordum.çok ama çok sagolun kızlar opuyorumnanaktan

vereliniortakyine de önerilerinizi, deneyimlerinizi paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum, ufacık bir detay bile oğluşuma daha iyi yardımcı olmama sebep olacak, biliyorum

benim bebeğimde 27 haziran doğumlu aynen ilk günlerden beri gaz ve kolik problemimiz var ilk günler üstümde uyurdu sonra yanımda şimdi çok şükür yatağında uyuyor yaklaşık 1 aydır uyku düzenimiz berbat vaziyette 1 saati geçerek uyudu mu şükreder oldum 10 dakikada bir uyanması çok var kilo alımı yetersizdi ek gıdaya geçtik meyve suları ve püreleriyle başladık ama hiç sevdiremedik yoğurduda sevdiremedik kilosu iyi gidiyo ama ek gıdayı sevmiyo ne yapacağımı bilmiyorum ilk bu uyanmaları açlıktandır diyodum iştah atakları diye bişey olabiliyomuş ama bu kadar uzun süreceğini sanmıyorum sonra gazdan dedik ama hep vardı değişen bişey yok sonra anladık ki daha doğrusu gördüm ki benim minik prensim diş çıkartmış ama bu durum hala devam ediyo acaba yeni bi diş daha mı çıkacak diyorum yoksa şu 6. aydaki ayrılık sendromunu mu yaşıyoruz hala çözebilmiş değilim bilmece gibi bu çocuklar vallahi kolaylıklar diliyorum

yazdıklarını okurken sonunu bile getirmeden cvp yazıyorum çünkü ben bebeğinin derdini biliyorum ve emin ol sorun bu benim oğlum 15 haziran doğumlu aynı sorunu 4.aydan beri yaşıyordum gaz yada açlık problemi asla yoktu uyutup yatırıyordum uyumuyodu sürekli uyanıyordu hiç dalmıyordu ve artık sağlığından olmaya başlamıştı yanıma almaya başladım eliyle beni kontrol edip koklaya koklaya uyuyordu sonuç itibariyle eşimlede yataklarıda ayırmıştık artık beşiğe yaklaşmıyordu bile oğlum, beni kontrol etmekten koklamaktan da gözleri kapalı ama uyumuyordu, uyku sağlıkltır ve kaybedecekti bir sürü testlerim sonucu anladımki benim kokumu arıyor beni istiyor anladığım gün üzerimdeki badiyi yada atletimi gün boyu hiç çıkarmadım kokumu sindirdim iyice yastığına her akşam sardım o gün giydiğimi şimdi başını koyar koymaz başını çevirip koklaya koklaya uyuyor çok şükür kurtuldum sakın yanına alıştırma cnm bu bir eğitimdir ve her istediklerini yaparsak yandık kontrolü ona verme büyük yazzdım kusura bakma kolay gelsin umarım yardımcı olmuşumdur..

Nakredusa, dişten ben de şüpheleniyorum cünkü cok fazla salya akıtıyor ve eli sürekli agzında. Mirisa, ben şimdiye kadar yastık kullanmadım, artık kullanabilir miyim, vakti geldi mi yani? Bir tehlikesi olmaz şimdiden sonra öyle mi?

neden etrafını bukadar karıştırıyosun o senın evladın senın iç güdün ne diyosa onu yap heralde ilk bebegin ama asla anne sütünü kesme bebekler her an alışır her gıdaya acele etme seni emsin bebeler sadece karnınıdoyurmak için emmez annesinın gögsünde kalmak ve o duygusunu tatmın etmek ister iç güdüsel onu zorlam kormasın beşikte yatcak diye kalıcı hasar bırakırsın bebekte nasıl uyumak istiyosa öyle yatır benımkıde benle uyuyo emıyo süreklı bu günler hep geçıcı unutma en güzel zamanlar bende eşimle pek uyumuyorum ama şikayetçi deyılim bıde çok baglıydık birbirimize etrafımızda kıskanılan bi çifttik ama olsun bebeklere deger bukadar büyütme

bu ilk bebegim evet. etrafımı karıştırmak degil de, tavsiyelerine ihtiyacım var genç annelerin. cünkü cevremdeki annelerin yası benden cok büyük ve hep eski usül cözümler sunyorlar, eleştriyorlar. mesela bebegini alma aglasın yatakta bırak, bunu sen böyle alıştırdın gibi vs.. bir de içgüdülerim artık sorunu çözmeme yardımcı olmuyor ki canım ya... sorun sudur diyorum, birşeyler yapıyorum olmuyor. bebegim yanımda yatsa da sabaha kadar en az 7-8 ke uyanıp aglıyor... uykusunu alamıyor diye cok üzülüyorum...:çok üzgünüm:

benimle benzer deneyimler yaşamış annelerin oldugunu bilmek bile kaygımı azaltmaya yetti =( cünkü etrafımdaki herkes bu bebek niye böyle dedikçe kahroluyordum.çok ama çok sagolun kızlar opuyorumnanaktan

ay senin etrafındakiler haddini bilmiyor bence, çocuklar zaten ilk aylar çok uyur, sonra gitgide uyku süresi azalmaya başlar, benim oğlumda aynen 4-5 ay çok güzel uyudu, sonra az uyuyup sık sık uyanmaya başladı, sonra uyku süresi tekrar uzamaya başladı 2,5 yaşlarına gelince sadece gecede 2 kere uyanıyordu gündüzde yine 2 kere 1 saat uyuyordu sabah akşam, çocuklar birbirinden farklı olabilir tabii
ayrıca çocugu çok şımartmışsın kucağına alma ne demek ya, 4 aylık bebek terbiyemiedilir o heran ama her an senin kokuna ilgine muhtaç, dünyada onun için sadece sen varsın unutma , başka hiçkimsesi yok şuan, bence kesinlikle şımarmışta yok kucağa alışmışta diyenlere kulak asma, ben halimden memnunum e sustur onları
bide her bebeğe olana söylüyorum anneler asla ama ASLA çocuklarının uyku düzenine müdehale edmiyor ben bu hatayı yaptım hep kendimce bi düzen oturtmak istedim ama kesinlikle olmuyor, ne zaman uyancağına ne zaman uyucağına bebek kendi karar veriyor çünkü kendi bioritmi var bizim bioritmimizle onunki tabii ki debir olmıcak
sağlıkla büyüt bebeğini, bence bu anlatıkların bebeğinde bi sorun olduğunu göstermez, onun bunun lafını kafana takma canım

benim oğlumun şelale gibiydi artık salyaları ellerini yumruk yapıp sokuyo hala da öyle bende ikinciden şüpheleniyorum artık böylesi daha iyi oldu gazla birlikte ilk dişide atlattık sizinde öyledir belkide

üzülmene gerek yok canım benim oğlum 5 yaşınad ve oda öyleydi, kilosu falan iyiydi, sen gündüz o uyudukça kestirceksin bu bi süre daha böyle gider, zaten sıkıntılı zamanları yaklaışıyo, diş çıkarma olayı gerçekten çok zor oluyo ve çok uzun süren bi süreç, hem bebekler hem anneler helak oluyo, yani bir iki dişle bitmiyoki her diş çıkarması sıkıntı onun için, pırt diyede çıkmıyo malesef bu dişler, bence sen ne kendini ne bebeğini germe bu normal bi durum, zor ama atlatınca hatırlamıcaksın bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…