Bebeğimin cinsiyeti için eşimin tutumu

terakota

Guru
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2010
106
97
Bir kız bebeğe hamileyim. Öncelikle şunu belirteyim, benim hiç bir şekilde bebeğimin cinsiyeti ile ilgili olumsuz bir düşüncem ya da tutumum yok. Eşim ilk cinsiyetini öğrenmeye gittiğimizde doktor kız dediği zaman hiç sevinemedi ve hastaneden çıkar çıkmaz “bir oğlan doğuramadın” dedi. Benimde bu söz çok ağırıma gitti sokak ortasında ağladım bu konudan dolayı. eve geldik yine bir sevinç belirtisi yok. bu süreçte akrabaları “sağlıklı olsun da” cümlesi kuruyorlar sürekli... Ben bunlara anlam veremedim bir türlü. Sonra eşim alıştı kızım demeye başladı ama ne benimle ne hamileliğimle çok fazla ilgilenmiyor.. her şeyi kendim araştırıp kendim alıyorum. ne iyi geliyorsa bebeğime kendim alıyorum. bana özel bi ilgisi tutumu olmadı.Benden sonra görümcem de hamile kaldı, tüm gözler onun üstüne çevrildi, bugün yemekte “cinsiyeti belli olmuş, oğlu olacakmış” dedi. neşeli neşeli. iyi bol bol çük seversin dedim bende. zoruma gitti benim çocuğumun cinsiyetini öğrendiğim gün beni ağlattığı geldi aklıma, şimdi de kardeşinin çocuğuna sevinmesi moralimi bozdu. erkek olana kadar çocuk denemesi yapacağımızdan bahsetti. bende veren allah, isterse hiç vermez. bu senin istemen benim dememle mi dedim. olsun orası öyle ama dedi... Tüm gün yüzüm düşük dolaştım. benim çocuğum sırf kız diye hamileliğimi önemsememesi, kendini doğacak erkek çocuğu için heveslendirmesi beni mahvetti. bu en güzel zamanlarımı onun tutumu ve kardeşinin peşime hamile kalması yüzünden böyle üzgün geçirdiğim için asla affedemiyorum ailesini de kendini de. üniversite mezunu eğitimli bir insan ama nasıl oluyor da böyle konuşuyor anlamıyorum. Sizce benim nasıl bir tavır sergilemem gerekiyor? inanın çok üzülüyorum. ilk hamileliğim, daha özenli daha hevesli geçsin çok isterdim .. şimdiden doğacak oğlunu düşünmesi beni üzüyor...

Kız babası olmak bambaşka bir aşk.. Ama gel de anlat.. çok şey söylemek istiyorum ama neyse..
Resmen bebeğimin cinsiyeti kız diye üzüldü. erkek değil diye sırf bu cümleleri kurdu.. bebeğim için de kendim için de öyle üzüldüm ki. hamile kaldığıma pişman oldum.. bu kadar cinsiyet takıntısı olduğunu bilsem çocuk da yapmazdım...

Bebekte cinsiyetini babanın belirlediğini tıbben anlatın ona belli ki takdiri ilahi ona yetmiyor ! Benim eşim de kızımız olsa keşke der ama malesef 5 yıldır sağlıklı bir bebeğimiz olmadı hiç . Çok şey söylemek geliyor içimden ama neyse
Erkeğin belirlediğini biliyor ama şu an ben taşıyorum ya ben yaptım, benim imalatım gibi bakılıyor mevzuya.. Veren Allah sonuçta, muhafazakar bir aile olduğu halde tutum böyle. 2 cinsiyet var; erkek 1. kalite, kız 2. kalite gibi anlayışları... Umarım sizin de sağlıklı bir çocuğunuz olur en kısa sürede..

Kendisi erkek doğmuş da nolmus acaba !
Adamlığı insanlığı koca bir " 0 "
Sorma... Hamileliğimin her aşamasında ağlattı üzüntüden. Şunu aldım bunu yemelisin bile demedi.. herkes için normal geçen süreçleri hep kendim tek başıma araştırarak geçirdim. sende baba olacaksın sende bak dediğimde “sen zaten yeterince bakıyorsun” cevabı aldım... Resmen eşimden soğudum bu tutumları yüzünden

Adam olaydin da erkek spermi yollasaydın ne ekersen onu biçiyor bu tarla kusura bakma sende iş yok demekki ben halimdende kizimdanda memnunum Allah sağlıcakla kucağıma almayi nasip etsin yeter deyiver... :KK69:
Bunları söyledim,ilk cinsiyet öğrendiğimizde ağlattığında. Şimdi tekrar tekrar kız/ erkek mevzusunu açması beni üzüyor.. Hamileyim,bebeğim sağlıklı. eşimin havalara uçması gerekirken 2. erkek bebeğe endekslemesi beni hiç özel hissettrirmiyor..

yatsın kalksın dua etsinki rabbim bir evlat nasip etmiş nasıl bi zihniyet çok üzüldüm..rabbim sizede bol bol sabır versin kardşm..
Amin.. çok saolun iyi dilekleriniz için. Her ne kadar önemli olan bebeğim desem de her şeyin bambaşka olmasını çok isterdim.Kızımızı bir bela olarak görmektense sevinçle beklemesini çok isterdim

Sorma... Hamileliğimin her aşamasında ağlattı üzüntüden. Şunu aldım bunu yemelisin bile demedi.. herkes için normal geçen süreçleri hep kendim tek başıma araştırarak geçirdim. sende baba olacaksın sende bak dediğimde “sen zaten yeterince bakıyorsun” cevabı aldım... Resmen eşimden soğudum bu tutumları yüzünden
Ne diyilir ki canm doğduktan sora böyle olmaz eşin

Bir kız bebeğe hamileyim. Öncelikle şunu belirteyim, benim hiç bir şekilde bebeğimin cinsiyeti ile ilgili olumsuz bir düşüncem ya da tutumum yok. Eşim ilk cinsiyetini öğrenmeye gittiğimizde doktor kız dediği zaman hiç sevinemedi ve hastaneden çıkar çıkmaz “bir oğlan doğuramadın” dedi. Benimde bu söz çok ağırıma gitti sokak ortasında ağladım bu konudan dolayı. eve geldik yine bir sevinç belirtisi yok. bu süreçte akrabaları “sağlıklı olsun da” cümlesi kuruyorlar sürekli... Ben bunlara anlam veremedim bir türlü. Sonra eşim alıştı kızım demeye başladı ama ne benimle ne hamileliğimle çok fazla ilgilenmiyor.. her şeyi kendim araştırıp kendim alıyorum. ne iyi geliyorsa bebeğime kendim alıyorum. bana özel bi ilgisi tutumu olmadı.Benden sonra görümcem de hamile kaldı, tüm gözler onun üstüne çevrildi, bugün yemekte “cinsiyeti belli olmuş, oğlu olacakmış” dedi. neşeli neşeli. iyi bol bol çük seversin dedim bende. zoruma gitti benim çocuğumun cinsiyetini öğrendiğim gün beni ağlattığı geldi aklıma, şimdi de kardeşinin çocuğuna sevinmesi moralimi bozdu. erkek olana kadar çocuk denemesi yapacağımızdan bahsetti. bende veren allah, isterse hiç vermez. bu senin istemen benim dememle mi dedim. olsun orası öyle ama dedi... Tüm gün yüzüm düşük dolaştım. benim çocuğum sırf kız diye hamileliğimi önemsememesi, kendini doğacak erkek çocuğu için heveslendirmesi beni mahvetti. bu en güzel zamanlarımı onun tutumu ve kardeşinin peşime hamile kalması yüzünden böyle üzgün geçirdiğim için asla affedemiyorum ailesini de kendini de. üniversite mezunu eğitimli bir insan ama nasıl oluyor da böyle konuşuyor anlamıyorum. Sizce benim nasıl bir tavır sergilemem gerekiyor? inanın çok üzülüyorum. ilk hamileliğim, daha özenli daha hevesli geçsin çok isterdim .. şimdiden doğacak oğlunu düşünmesi beni üzüyor...
Bebegin cinsiyetini baba belirliyormuş keşke araştırıp bununla ilgili Bi yazı okutsaydınz sizi suçlamasaydı benim çocugum yok şuan ama her ihtimalde eşim kız istiyordu Kız çocugu başkadır diye Allah evladınızı hayırlısıyla dogmayı nasip etsin inşallah Allah hayırlı eş hayırlı baba da nasip etsin herkese

Herkesin bir imtihanı var işte. Biz bebek istiyoruz olmuyor, size bebek nasip olmuş ama en güzel günlerinizin tadını cikaramiyorsunuz,eşiniz ise büyük bir nankörlük içinde...Boylelerinin muhafazakarligi batsın! İslam dan zerre nasibi olan insan hamile karısını doğmamış bebeğini uzemez. Siz bebeğinizi düşünün moralinizi yüksek tutun, size iyi gelen şeylerle meşgul olun,karninizdaki mucizenin kıymetini eşiniz bilmese de siz bilin:KK52:

Rabbimin hikmeti kime ne hayırlı ise onu veriyor biz bilemiyoruz ama insanoğluyuz gerçekten nankörüz😊 1.5 sene cocuk sahıbı olamadım bu süreçte tedavi gördüm hayalim hep bir evlat sahibi olabilmek anne olabilmek karnımda can tasıyabilmekti öyle zorluklar çektim ki o süreçte sırf bir evlat sahibi olabileyim diye en son tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım çok şükür.. Eşimle bep hayal ederdik minnacık cıtı pıtı kızımız olsun diye eşim hep kız evlat hayali kurar onu yetiştirmekten babasının biricik aşkı olmaktan gözleri parlayarak bahsederdi daha yokken o kadar severdi ki ay ben nasıl büyütür evlendiririm diye bile düşünürdü 😊 kız babası olmak gerçekten bambaşka ayrı bir aşk.. Neyse biz cinsiyet öğrenmeye gittik bekliyoruz ki hayalimizdeki gibi olacak kız diyecek anaa erkek dedi biz şok 😀 ben 1 2 gün afalladım sonra tekrar yaşadıklarım aklıma geldi dedim bencilleşme 4 ay önce bırak erkek kız bır evlat sahıbı bıle olamıyorduk belkide normal yolla hiç bir şekilde evladımız olamayacaktı ya hıc vermeseydı rabbım yolda gördüğüm hem kız hem erkek cocuklarına ah benımde bir bebeğim olsun dıye bakmaya devam etmeyecek miydim tedavi sürecinde ağladığım her Allah ın gününden 1 tanesini bile unutmuyorum dedim şimdi bu nankörlük de nedir hayırlısı erkek evlatmış çok şükür banada annelik nasip oldu ömür boyu evlat hasreti çekecektim doğurmak cocuk buyutmek ne belki hiç bilmeyecektim çok şükür bugünümüze 🙏 sakın kendinizi üzmeyin evladınız etkilenir Allah korusun doğmadan birşey olur kucağınıza alamazsınız büyük vicdan azabı 😊

Bunları söyledim,ilk cinsiyet öğrendiğimizde ağlattığında. Şimdi tekrar tekrar kız/ erkek mevzusunu açması beni üzüyor.. Hamileyim,bebeğim sağlıklı. eşimin havalara uçması gerekirken 2. erkek bebeğe endekslemesi beni hiç özel hissettrirmiyor..
Hic moralini bozma sen ona psikolojik baskı uygula madem öyle... Sana dediklerinin fazlasını ona söyle suçluluk duygusuna bürünürse tavrı değişir... Her laf deyişinde senden ötürü, beceremedin, 2. Ninde olacagi meçhul iş sende bitiryor yapamadin, o seni degil sen onu ez...
Sağlıcakla rabbim ne güzel nasip etmiş şükür edeceğine birde psikolojik baskı uyguluyor... Arayan bulamıyor insanlar nelerle uğraşıyor bebek sahibi olmak icin...
(Rabbim isteyen herkese hayirlisi ile nasip eder insallah...)
Hic umursama sen bebeğine odaklan bir kulağından girsin digerinden çıksın dedikleri... Evlâd ayrımı yapan bir adamada 2. Çocuğu yapmadan iyice düşün... :KK69:

sakın moralini bozma kendini üzme.. benim bir oglum var şimdi ikinciye hamileyim, deliriyoruz kız olsun diye..
var mı kız evlat gibisi ??
tabii ki önce SAGLIKLI HAYIRLI evlat olsun. hepsinin yeri başımızın üstünde ama bir dogsun bence eşin herkesten cok ustune titreyecek. moralini bozma üstüne de gitme derim ben. cok gorduk erkek isteyip de kızlarını hepsinden çok seven babaları.. sağlıkla gelsin kızınız inşallah. inşallah allah bana da saglıklı hayırlı bir kız evlat nasip etsin

Bu günleri ileride mutsuzluk ile hatırlamak istemezsin. En güzel, en heyecanlı ve hevesli geçmesi gereken günlerini zehir etmeye çalışan adama fırsat verme.
Her şeyinle kendin ilgilen, hiç bir isteğini ihtiyacını eksik etme. Kendini şımart.
Kendisinden veya ailesinden bu konu hakkında en ufak bir yorum geldiğinde lafını söyle ve geç. Gerekirse tersle ama kendini üzme. Üstüne görümcenin bebeği tuzu biberi olmuş çünkü. Seni psikolojik olarak daha fazla etkilemesine izin verme bu durumun.

Bebeğini sev, onunla konuş, dertleş, onu ne kadar sevdiğini anlat. Bebekler annelerinin üzüntü ve stresini anlar, etkilenir. Lütfen kendini ve bebeğini düşün. Kocan dahil hiç kimse sizden daha kıymetli değil.
Dertleşmeye, içini dökmeye ihtiyacın olursa yaz 🙋🏻‍♀️ kendine çok iyi bak

Bu günleri ileride mutsuzluk ile hatırlamak istemezsin. En güzel, en heyecanlı ve hevesli geçmesi gereken günlerini zehir etmeye çalışan adama fırsat verme.
Her şeyinle kendin ilgilen, hiç bir isteğini ihtiyacını eksik etme. Kendini şımart.
Kendisinden veya ailesinden bu konu hakkında en ufak bir yorum geldiğinde lafını söyle ve geç. Gerekirse tersle ama kendini üzme. Üstüne görümcenin bebeği tuzu biberi olmuş çünkü. Seni psikolojik olarak daha fazla etkilemesine izin verme bu durumun.

Bebeğini sev, onunla konuş, dertleş, onu ne kadar sevdiğini anlat. Bebekler annelerinin üzüntü ve stresini anlar, etkilenir. Lütfen kendini ve bebeğini düşün. Kocan dahil hiç kimse sizden daha kıymetli değil.
Dertleşmeye, içini dökmeye ihtiyacın olursa yaz 🙋🏻‍♀️ kendine çok iyi bak
Çok teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için... ilk hamileliğimin hiç böyle geçmesini istemezdim.. görümcemin de çocuk düşünmüyoruz diyip peşimden çocuk yapması dediğiniz gibi tuzu biberi oldu... eşimin aklında erkek bebek beklentisi olduğu için ve bunu bana söylediği için çok kırılıyorum.. hevesle beklemesini isterdim ama şimdiden 2. 3. çocuğuna odaklanmış durumda.. bu şartlarda bende bir daha düşünür müyüm bilmiyorum.. bu stresi yaşamak istemiyorum bir daha... inanın avmlerer kardeşlere bakıyorum, 1. kız 2. bebeğinin de kız olduğunu görünce umutsuzluk kaplıyor içimi.. asla eşim mutlu olmayacak gibi hissediyorum...

Çok teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için... ilk hamileliğimin hiç böyle geçmesini istemezdim.. görümcemin de çocuk düşünmüyoruz diyip peşimden çocuk yapması dediğiniz gibi tuzu biberi oldu... eşimin aklında erkek bebek beklentisi olduğu için ve bunu bana söylediği için çok kırılıyorum.. hevesle beklemesini isterdim ama şimdiden 2. 3. çocuğuna odaklanmış durumda.. bu şartlarda bende bir daha düşünür müyüm bilmiyorum.. bu stresi yaşamak istemiyorum bir daha... inanın avmlerer kardeşlere bakıyorum, 1. kız 2. bebeğinin de kız olduğunu görünce umutsuzluk kaplıyor içimi.. asla eşim mutlu olmayacak gibi hissediyorum...
Üzmeyin kendinizi bu kadar. Şu anda düşünmeniz gereken tek şey sizin ve bebeğinizin sağlığı. Gerisini ileride düşünürsünüz.
İnanın bu forumdakiler dahil olmak üzere yüzlerce insan istediği cinsiyeti tutturabilmek için türlü türlü şeyler deniyorlar. Takdir yine Allah'ın, bunu kimse kabullenmek istemiyor sanırım.
Biz 3 kız kardeşiz, babam hep bir oğlu olsun istemiş ama asla baskı yapmamış, heves etmiş sadece. Yıllardır diyor ki iyi ki oğlum olmamış şimdiki gençleri görünce korkuyorum ya benimki de haylaz olsaydı ne yapardım diye.
Bebeğiniz doğunca eşiniz çok pişman olacak bu tavırları yüzünden inanın. İçinizi ferah tutun sadece dua edin.
Benim görümcem de yok yok ediyordu, biz evlendik 6 ay geçmeden hamileydi. İstemiyordum kaza oldu falan diyor da, eşi de kendisi de arada keşke bekleseydik, şunu şöyle yapardık gibi şeyler söylüyorlar. Bence planlıydı sadece tepki alacağı için söylemek istemedi.
Anlayacağınız bu durum herkeste var, takmayın bu kadar, kendinizi düşünün 😊

X