• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğimin cildine bi haller oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
arkadaşlar istanbuldayken böyle sorunlarımız olmuyordu. memlekete geldik bir haftadır oğlumun cildinde kızarıklıklar oldu. bez bölgesi de pişik oldu. şimdiye kadar hiç olmamıştı. her marka bezi ve ıslak mendili kullanıyoduk etkilemiyodu. acaba hava değişiminden mi oldu? ne yapmam lazım. kolları bacakları filan kızarıyo ikide bir. bi de yüzünde ve vücudunda ucu beyaz olan kızarıklıklardan oluyor.

memleket neresi?ben şimdi kütahyadayım 2 gün sonra ben de memlekete izmire gideceğim ve aynı şeyler benim de başıma gelebilir büyük ihtimalle çünkü nem ve sıcaklık çok yüksek.bepanthen merhem kullan benim önerim ya da sebamed pişik önleyici.canları yanmasın da aman

evet sebamed pişik kremi sürdüm bugün yıkadım, yağladım uyuttum. konya. ama istanbul nemli bir yer. burası dokundu sanırım. bi de annemlerin evi hamam gibi. ondan galiba. istanbuldaki evim daha serindi

bol bol kremlemek ve kuru tutmak o bölgeyi.başka bilmiyorum canım ben.dedim ya canları yanmasın da.her gün yıkamasna bile orayı ıslak pamukla sil kurula ondan sonra kremle cnaım temiz cilde daha iyi olur

Arkadaşlar bu tarz sorunlarda kesinlikle bebek yağı kullanmayın bende aynı hataya düşmüştüm ve eczacımız bu durumlarda kesinlikle bebek yağı kullanmamamız gerektiğini söyledi pişik için sebamed kızarıklıklar içinde hametan krem önermişti günde 3-4 defa o bölgeleri yıkayıp kullanmıştım 1 haftada geçmişti hepsi bir deneyin isterseniz.Geçmiş olsun bebişe..

sebamed pişik kremimiz var onu sürüyorum hergece yıkıyorum. biraz düzeldi. ya kollarının büklüm yerlerinin içi yara gibi oluyo :(

sendemi hergün yıkıyosun canım benim gibi :)
en iyi krem ımpeteks akşama kadar geçiriyo kırmızılıkları...boynu bacakları kolları o büklüm yerlerine hep sürüyorum..

Oğlum 32 günlük ve 15 gündür isilik denen şeylerle uğraşıyoruz.
Doktora da gösterdik ve pişiğe dönmemiş yerler için sadece yıkamayı tavsiye etti.
Hatta kese ile hafifçe uçları olan kızarıklıkları sürtmemizi söyledi.
Ben keseyle değil ama lifle sürtüyorum. Pişik benzeri yara olan kol altları, kulak arkası ve boyun bölgesine ise prednol-a ile trosyd kremleri dönüşümlü sürüyorum, doktorun tarifine göre.
Tamamen sıcaktan kaynaklanıyor. ılk zamanlar aman üşütmesin diye annemlerin giydirmesinin neticesi bunlar.

sendemi hergün yıkıyosun canım benim gibi :)
en iyi krem ımpeteks akşama kadar geçiriyo kırmızılıkları...boynu bacakları kolları o büklüm yerlerine hep sürüyorum..

memlekete geldim geleli akşam uyutmadan yıkıyorum. pişti bebecik. impeteksi doktor mu yazdı. olmazsa ben de alıyım. sıcak pişiği için mi

Oğlum 32 günlük ve 15 gündür isilik denen şeylerle uğraşıyoruz.
Doktora da gösterdik ve pişiğe dönmemiş yerler için sadece yıkamayı tavsiye etti.
Hatta kese ile hafifçe uçları olan kızarıklıkları sürtmemizi söyledi.
Ben keseyle değil ama lifle sürtüyorum. Pişik benzeri yara olan kol altları, kulak arkası ve boyun bölgesine ise prednol-a ile trosyd kremleri dönüşümlü sürüyorum, doktorun tarifine göre.
Tamamen sıcaktan kaynaklanıyor. İlk zamanlar aman üşütmesin diye annemlerin giydirmesinin neticesi bunlar.

allah bağışlasın. doğumun yaza denk gelmesi bu bakımdan zor. çünkü bizde alışılmış bişey var yeni doğan bebekleri sardıkça sarıyoruz. biz de pişirmiştik oğlumu kilo kaybetmişti. olmazsa düzelmezse ben de doktora götüreyim

o çoğu bebekte cıkan ve önemsenmiğcek bir durum günlük banyosunu yaptırın yeter bence benim bebişimdede oldu geçti şimdi hiç mudalede etmedim pişiklerine ise hametan kullandım hep iyi geliyordu

benim oğlumun ellerindede sivilce gibi kızarıkjlar çıktı dr alerji dedi yediği bişeye karşı kahvaltıya başlamıştım yumurta yaptı galiba oysa sadece iki defa vermiştim anlamadım şurp ve jel yazdı bakalım bugün alcaz eczaneden kullanıcam nasıl olucak

arkadaşlar bu sıcaklarda çok fazla giydirmeyin bebeklerinizi derim. benim bebeğimde yenidoğan 21 günlük sadece alttan çıtçıtlı atlet giydiriyorum o kadar evin içi 27- 28 dereceden aşağıya düşmüyor.
serin bir yere çıkardığımızda asıl o zaman üşütür. birde isilik olursa önüne geçemeyiz valla.bende yenidoğan bişey olur diye korkuyordum. ama çocuk büyütenler sağolsun yönlendiriyorlar

benim bebeğim yenidoğduğunda sarıp sarmalamaktan isilik oldu ve kilo kaybetti.

Back