Stelatopia en çok önerilen krem ama ben de faydasını görmemiştim. Oğlumun egzamasına la roche posay lipikar krem daha iyi gelmişti. trubaby eczama cream de öneririm. Kremden de ziyade her gün ılık suyla (sıcak su değil) yıkayıp daha havluyla kurulamadan ıslakken nemlendirici sürmeyi deneyin. Banyo suyuna nişasta koyarsanız cildinde kalır ve nemi tutar. Günce 5-6 kez kremlemekten çekinmeyin. Şampuanlı banyoyu haftada 1 ancak yaptırın ve şampuanlı bekletmeyin. hemen köpürtüp hemen durulayın.
Egzama ise kıyafetlerini, çarşaf ve yastık kılıflarını 2 kez durulayın. Parfümsüz bez, parfümsüz ıslak mendil ve parfümsüz deterjan kullanın. bebe deterjanı olmasına gerek yok, hassas ciltler için olan temiz içerikli parfümsüz deterjanlar var. sadece %100 pamuklu giydirin. gri melanj renk kıyafetlerde polyester olabiliyor. mesela 2 renkli paket halinde satılan bodilerden biri gri ise o karşım, diğeri pamuk olabiliyor. ona dikkat edin. terlememesine, cildinin ıslak kalmamasına dikkat edin. kuru dut kürü vs var ama küçük bebeklerde uygulamak çok zor.
bir çocuk göğüz hastalıkları/alerji uzmanına gösterin. egzamalı bebeğin en büyük riski ileride alerji ve astım geliştirmeye yatkın olması. bu açılardan değerlendirip, testler yapıp öneriler verecektir.