Çocuk Hastalıkları bebegimin cigerine kacan mama

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
2 yasina geldi tabiki defalarca tikandi bu gune kadar, su icerken mama icerken, hic birinde paniklemedim aslinda..ancak bir kac gun once ogle uykusunun arasinda mama icmek istedi. mamayi icerken birsen tikandi ve ilk defa tesiegin etti bu beni. oksurdu oksurdu temizleyemedi sanki bogazini, cigere filan kacar mi onu da bilmiyorum hic ama meraklandim, sonra normal davraninca bosverdim.

bu sabah atesli uyandi, oksueuk yok burun akintisi yok ancak ates vardi, aklima takildi, esimi aradim isten geldi acile goturduk, cigerler temiz kulak burun bogaz temiz, atesin sebebini bulamadi doktor.

bir kac gun once mama yerken tikandi onunla alakali olabilir mi diye sordum, doktor bunu duyunca bir akciger filmi isteyecegim
o halde dedi.

evet, akcigere mama kacmis, enfeksiyon olusmus bir bolgede. antibiyotik tedavisi baslandi hemen.

cevreme gore ben pimpirikli bir anneyim. evet uzerine dustugum dogru, ancak 3 aylikken domuz gribi oldu benim evladim ve doktorlar anlamadi bile. kendi doktorumuz cozdu sagolsun 3 gun hastamede yattik. o zaman da normal bir grip olmadigini anlamistim, tipki bu kez normal bi tikanma olmadigini anlayana kadar...

ben doktora bugun tikandigindan soz etmeseydim muhtemelen ates dusurucu verip gonderecekti, belki de durum kotulesecekti allah korusun.

basina gelen varmi bilmiyorum, varsa icimi rahatltacak bir iki kelam ederlerse cok sevinirim.

basina gelmeyenler de temkinli olsunlar burdan duyurmus olayim.

"ben doktora bugun tikandigindan soz etmeseydim muhtemelen ates dusurucu verip gonderecekti, belki de durum kotulesecekti allah korusun"

Doktor müneccim değil tabiki bi olay oluştuysa sizin söylemeniz lazım. Doktorlar her hastaya tek tek check up yapmıyor malum

bahsettigim doktoru kotulemek degil, cocugun tikandigini onemseyip doktora bilgi vermek... "pimpirikli anne" olmasaydim gunler once tikandi diye bugun ateslendiginde alakali olsugunu dusunmek aklima bile gelmezdi

İyi ki yazdın. Ateşten başka belirti var mıydı? Ya da sence tıkanma neden farklıydı? Benim bebeğim doğduğundan beri kaşıkla mama yiyor(damak bozuklugundan ememedi) ve hep tıkanıyor haliyle. Cok korkuyorum kactı mı diye. Bazen ateş de oluyor sonra kendiliğinden düşüyor

atesten baska hic bir belirti yoktu, nasil farkliydi bu nasil anlatilir bilmiyorum. ama hissediyorsun inan. bogazina kacmis gibi degil de boyle daha derinlerde bir yerine kacmis gibi geliyor. oksurdu oksurdu bogazi temizlenmedi mesela. normalde tikanir oksurur temizlerdi bogazini.

doktor bir yorum yapmadi, panik olacagim birsey okurum diye internete de girmedim, ama saniyorum ki kati gida kacmadigi surece cocuklarda bu cok gorulen bir durum. antibiyotik ile tedavi edildigi icin bir cok aile farkinda olmadan bogaz enfeksiyonu filan sanarak atlatiyor.

Merhaba, geçmiş olsun öncelikle.
Benim de oğlum 2.5 yaşındayken ciğerine badem kaçmıştı. Bronoskopi ile çıkarmışlardı. Hala en büyük korkum. Şimdi 40 günlük bebeğim var genzine süt kaçırıyor sürekli bazen öksüre öksüre zor temizliyor. Ciğerine kaçacak diye ödüm kopuyor.

Bebeğiniz nasıl oldu şimdi

Çok geçmiş olsun bir yakınımın da basına geldı kuru yemiş kaçmış ciğere. Başka bi ülkede yaşıyorlardı. Orda anlamamıs doktoralar. Anne öksürükten iyicw şüpheleninxe buraya geldı ve Prof a muayene oldular. Kapalı yöntemle o paröa ameliyat ile çıkarıldı. Geç kalınsa kötü seyler olabılırmıs. 3 yaşından önce kuruyemiş vermeyiverin cocuklarınıza demiş doktor.. bu risk gözw alınmaz. Varsın yemesin

Çok geçmiş olsun benimde en korktuğun şey.bebeğim ek gıdayı reddettiği için hala mamayla beslemek zorundayım 14 aylık olduk.mamayı nasıl veriyorsunuz yastık koyuyor musunuz başının altına? Ben onu da koymuyorum normal uzanıp içiyor acaba yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ki

yastik koyuyorum mutlaka hatta bazen elimle de destekliyorum. benimki 25 aylik oldu hala ek gidayi reddediyor. bu aksam disarda yemek yedik onca etin icinde gitti lavas kemirdi

Merhaba, az önce oğlumu emzirirken birden boğazına süt kaçtı (oglum 11aylik) ve bi sn tıkandı hiç öksürmedi yani denedi ama bi türlü öksürmedi sonra normale döndü.simdi ise için içimi yiyor çok korkuyir6m.zaten yeni doğarken zature geçirmişligi var.
Nzmn belirtiler oldu sizde¿

Ben de bugün oğlumu doktora götürecegim cok sık kacıyor boğazına yedikleri ve arada öksürüğü var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…