Bebeğimin çift vatandaşlık alması için ne yapmam gerekiyor?

MaystenG

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
2.376
2.921
Selam kızlar,
Forum içerisinde konuyu aradım, taradım fakat bulamadım. Dediğim gibi,benimki bir dert değil merak, ve bu konu buraya uygunsuz ise lütfen taşınsın, nereye açacağımı bilemedim. Nette de sağlıklı bilgi bulamadım.

Soruma gelecek olursak:

10-12 gün sonra bebeğim olacak, Türkiye Cumhuriyeti kimliğini doğduğunda 30 gün içerisinde çıkarttıracağız. Ancak bebeğin bazı nedenlerden dolayı çifte vatandaş olmasını istiyorum (ben de çifte vatandaşım). Alman konsolosluğu var, aradım kimseye ulaşamadım, aramızdaki mesafe de 2 saat, araba olmayınca zor oluyor tabii.

- Çifte vatandaş olabilmesi için neler gereklidir?

-Hangi evrakları götürmeliyim?

-Senelerce Almanya'da yaşadığıma dair, okul diplomalarım yeterli midir? Ki doğum yerim zaten yazıyor kimlikte, sistemde.

-Nerelere başvurmam gerekiyor?

Bilen birisi paylaşırsa bilgilerini, sevinirim.

Bebek Türkiye de mi Almanya da mı doğuyor?
Bilgim yok ama zor değil diye biliyorum

Türkiye de dogup çifte vatandaş olmak için almanyaya gidip o rada başvuru yapmanız lazım diye biliyorum ,
arkadaşım abd vatandaşı kızını oraya götürdü bir kaç ay kalıp gerekli başvuru sonucu abd vatandaşı yaptı tekrar
Türkiye ye dönüş yaptılar ,

Türkiye de dogup çifte vatandaş olmak için almanyaya gidip o rada başvuru yapmanız lazım diye biliyorum ,
arkadaşım abd vatandaşı kızını oraya götürdü bir kaç ay kalıp gerekli başvuru sonucu abd vatandaşı yaptı tekrar
Türkiye ye dönüş yaptılar ,
Hemen gitme mecburiyetinde değiliz, değil mi? Yaşına girdikten sonra da alabilir? E buradaki Alman Konsoloslukları ne işe yarıyor git gel yapacaksak:işsiz:

o öyle oluyor muki?

misal ben avusturya vatandasiyim. esim alman.

oglum avusturyada dogdu ama almanyada yasiyoruz.

dogdugun yerin bi önemi yok aile nasilsa ona göre veriliyor dendi. oglum karisim oldugu icin iki vatandasligi verdiler. ama 18 de bi ülkeyi secmek zorunda dediler.

eger sen ciftsen otomatikmen o cift vatandas olur. yada sen türk baba alman vatandasiysa ozamanda cift olur. ki türk alman cifte vatandaslik benim bildigim skintili secim yapmalisin. cogu alman veya avusturya vatandaslari gizli türk vatandasligini aliyor. almanya fark ederse skinti ola biliyor.

o öyle oluyor muki?

misal ben avusturya vatandasiyim. esim alman.

oglum avusturyada dogdu ama almanyada yasiyoruz.

dogdugun yerin bi önemi yok aile nasilsa ona göre veriliyor dendi. oglum karisim oldugu icin iki vatandasligi verdiler. ama 18 de bi ülkeyi secmek zorunda dediler.

eger sen ciftsen otomatikmen o cift vatandas olur. yada sen türk baba alman vatandasiysa ozamanda cift olur. ki türk alman cifte vatandaslik benim bildigim skintili secim yapmalisin. cogu alman veya avusturya vatandaslari gizli türk vatandasligini aliyor. almanya fark ederse skinti ola biliyor.

Şöyle diyeyim, 1991 ve sonrası doğanlar seçme mecburiyetinde değiller, 1995den beri çifte vatandaşlık hakkına sahipler. Dediğin gibi anne veya baba hala Alman vatandaşıysa. Artık eskisi kadar kolay da olmuyor sanırım vatandaşlık değiştirmek. Bilmiyorum da şartlar baya değişti galiba

Şöyle diyeyim, 1991 ve sonrası doğanlar seçme mecburiyetinde değiller, 1995den beri çifte vatandaşlık hakkına sahipler. Dediğin gibi anne veya baba hala Alman vatandaşıysa. Artık eskisi kadar kolay da olmuyor sanırım vatandaşlık değiştirmek. Bilmiyorum da şartlar baya değişti galiba

benim oglan 2017 de dogdu, bana belediye bu bilgiyi verdi. 18 inde karar vermeli diye. aslerlik vs. vs. yüzünden

benim oglan 2017 de dogdu, bana belediye bu bilgiyi verdi. 18 inde karar vermeli diye. aslerlik vs. vs. yüzünden
Herkes işine geldiği gibi davranıyor desene?
Normalde 18 olmasa bile 21e çıkartılmıştı,. Yani
Eğer 21 yaşını doldurup bir vatandaşlık seçmediyseniz ve size gelen mektuba da 1 ay içerisinde itiraz etmediyseniz çifte vatandaşlık şansınız yok. Eğer; “Siz 21 yaşındaysanız ve artık sadece Almansınız!” diye yazan mektuplara itiraz edip, mahkemeye müracaat ettiyseniz, davanız sonuçlanmasa bile bu değişiklikle çifte vatandaşlık hakkına kavuşmuş oluyorsun.

Bunun dışında Almanya’da doğmayan, sonradan Almanya’ya gelen vatandaşlarımızda ise 6 yıl Almanya’da okuma şartı koşuluyor. Işler karışık desene

Herkes işine geldiği gibi davranıyor desene?
Normalde 18 olmasa bile 21e çıkartılmıştı,. Yani
Eğer 21 yaşını doldurup bir vatandaşlık seçmediyseniz ve size gelen mektuba da 1 ay içerisinde itiraz etmediyseniz çifte vatandaşlık şansınız yok. Eğer; “Siz 21 yaşındaysanız ve artık sadece Almansınız!” diye yazan mektuplara itiraz edip, mahkemeye müracaat ettiyseniz, davanız sonuçlanmasa bile bu değişiklikle çifte vatandaşlık hakkına kavuşmuş oluyorsun.

Bunun dışında Almanya’da doğmayan, sonradan Almanya’ya gelen vatandaşlarımızda ise 6 yıl Almanya’da okuma şartı koşuluyor. Işler karışık desene

yani belediyeden belediyeye bile degisio ozaman. ondan sonra kac kere daha yasa degisir Allah bilir.

sen türkiyede mi büyütceksin bebegi? ilerde almanyaya gitmek isterse kapi acik dursun mu diye istiyorsun?

yada sadecr almanya vatandasi olup tr de yasamadi bir skinti olur mu?

yani belediyeden belediyeye bile degisio ozaman. ondan sonra kac kere daha yasa degisir Allah bilir.

sen türkiyede mi büyütceksin bebegi? ilerde almanyaya gitmek isterse kapi acik dursun mu diye istiyorsun?

yada sadecr almanya vatandasi olup tr de yasamadi bir skinti olur mu?
Ileride gitmek isterse açık bir kapısı olsun istiyorum doğruyu söylemek gerekirse

X