• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin burnu tıkanıyo

tullayy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
61
1
86
44
Konya
slm arkadaşlar...inşallah siz tecrübeli annelerin fikirleri yardımcı olur sorunuma...bebeğim daha 38 günlük dün akşam saatlerinden gece 2 buçuğa kadar ağladı..gaz sancısı değildi ben burnu tıkalı diye düşündüm.dr a gittik arabada uyuyan bebek uyumadı yine bağırdı.deniz suyu yazdı dr.sanki işe yaradı da benim ev sobalı dün de yakmıştık acaba soba odayı kuruttu da ondanmı oldu.şu buhar mak nasıl işe yarıyo mu tavsiye eder misiniz.tşk..:sinifsinif:

canım benımde gorumcem dogum yapalı 3 ay oldu ve onunda bebegının burnu tıkanıyor daha sobada yakmadıgı halde her bebekde olan bısey bence gorumcemde burun damlası kullanıyor.

geçmiş olsun.. ben bebeğime d....r burun damlası kullanıyorum, sadece burnu tıkalı olduğunda değil ama, sürekli olarak.. şöyle; 5 gün kullanıyorum 3-5 gün ara veriyorum sonra yine 5 gün... eczacı düzenli kullanırsam tıkanmasını engelleyebileceğimi söylemişti.. ben memnunum, sana da öneririm.. bir de odaya su dolu bir kap koyarsan kuruluğu engeller sanırım, buhar makinası hakkında bir fikrim yok..

geçmiş olsun canım bizde aynı sorunları yaşamıştık bebeğim 4.ayını tamamladı ama zaman zaman yine aynı sorunu yaşıyoruz.Bulunduğumuz ilin havasından kaynaklanan bir kuruluk olduğu için aynı kuruluk bizlerde de oluyor.Bizim doktorumuz da bize 24 saatlik kullanım süresi olan deniz suyundan yazmıştı.Onunla yetinmeyip Tefalin buhar makinasını aldık oldukça işe yarıyor.Sadece soğuk buhar olması kış için sorun gibi düşünülebilir ama çok düşük ayarda kullanınca o sorunda ortadan kalkıyor.Bir de sana tavsiyem burun temizleme gereçlerinden alman ve deniz suyu kullandıktan sonra özellikle emmeden ve uyumadan önce bu aparatla bebeğinin burnunu temizlemen.Böylece bebeğinin daha rahat nefes aldığı için daha da rahat ettiğini göreceksin.Sağlıkla bebeğini büyütmen dileğiyle;opuyorumnanaktan

buhar makinası işe yarıyor canım.ama ilk günler benimde bebeğimin burnu hep tıkalıydı

Geçen gün tv de izlediğim çocuk doktoru, kalorifer ya da soba üzerine su koymanın yeterl olduğunu, buhar makinalarına gerek olmadığını söyledi.
Ayrıca burun tıkanıklarını engellemek için ortamı çok sıcak ya da soğuk olmamalı, bebeğin yanında elektrik süpürgesi çalıştırılmamalı, ev içerisinde çamaşır kurutulmamalı (eğer kurutulacaksa başka bir odada camlar açık kapı kapalı şekilde) ve evin temizliğinde deterjan kullanılmamalıymış.

iklimi havası kuru bir yerde yaşıyorsan buhar makinası işe yarar. nemli bir bölgede yaşıyorssan bir kap su koymak yeter diyor dr. lar
ben kullanıyorum sinbonukini işe yarıyor

benim kızım 22 günlük ve doğduğundan beri neredeyse burnu hep tıkalı. biz de okyanus suyu kullanıyoruz. 24 saatlik kullanım süresi olanlardan. ayrıca buhar makinamız var ama sürekli kullanıldığı taktirde onun da zararlı olduğunu söyledi doktorumuz zira duvarlarda gözle görülmeyen mantarların oluşmasına sebep oluyormuş aşırı nem.. 2-3 saatte bir 10 dk. kafi imiş.. okyanus suyunu sıkıp burun aspiratörü ve kulak pamuğu yardımıyla temizliyoruz. bir geçseydi şu sıkıntımız..:Saruboceq:

bizimki 4,5 aylık ve aynen sizinki gibi.buhar makinesini bugün aldık çünkü klima ile ısınıyoruz ve o da havayı iyice kurutuyor.bir de bugün arkadaşımın tavsiyesi ile tonimer baby diye bir burun spreyi aldım onu denicem.daha önce fizyofresh kullanıyorduk.o damla şeklinde idi kullanması zor oluyordu.oğlumda tik oluştu valla.elimde damlayı yada burun aspiratörünü görünce basıyor çığlığı...

benim kızım 2 haftalık dün doktora götürdüm..(almanyada yasıyorum )

doktorda denız suyu bıde damla verdii..bide bana emziriyorsan sütünü damlat dedi..iyi geliyormus..

ben bıraz daha ilkel yöntemler sectim,buhar makınası falan alamadım.kettle ı arada bir odanın içinde dugmesıne basılı tutarak havanın nemlenmesını sagladım bu bayagı rahatlattı.doktor tonımer verdı bazıları okyanus suyu kullan da demıstı fakat pahalı bırsey.saglık ocagındakı doktor da serum al onu ver burnuna aynı ıslemı gorur demıstı.tonımerı almıstk ama cok da gereklı degılmıs süt bile acıyor bebegın burnunu

ben buhar mak kullanıyorum ama evim klimalı die ama sen sobanın üstünde daima bi su kaynat makinaya ihtiyacın olmas ve faydasını görürsün canım aynı sorun bizde de var bizde burun spreyli ve serum fizyolojik kullanıozz gecçmiş olsun

ark tşk ederim o günden beri sobanın üstünde hep sıcak su bulundurdum buhar mak almadım bazen arkadaşın dediği gibi cattle de su kaynattım dr da dediki şu 2 ay falan sürer bu böyle dikkat ediyoruz hepinize tşk ederim

sevgili arkadaşlar hepiniz yazmışsınız ama şöylr bir durum var sıcak buharla soguk buhar faklı şeyler soguk buhar kalariferli klimalı evlerde kışın sürekli önerilir kuruyan hava nemlensin diye ama sobanın üzerinde ısıtılan su sıcak buhardır ve sadece çoçuğun bol bol terleyip su kaybedip hastalanmasına neden olur bunu bir bilen olarak söylüyorum 4 yaşında kızım var ve 5.ayından itibaren burun tıkanıklığı sorunu yaşadık ve doktor tavsiyesiyle soguk buhar makinesi aldık ve kurtulduk ketılla su kaynatma işini bende yaptım ve sadece çok geçiçi olduğunu gördüm doktorumuzda bana size yazdıklarımı anlattı ayrıca uzun süreli burun tıkanıklığı yaşayan çoçuklarda alerjik olma faktörü çok yüksek benim kızımda var mesela kışın odadaki kuru havadab baharda dışardaki polenlerden geçiş mevsimlerinde aynı problem ama soğuk buhar makinesi çok fazla faydalı oldu bize

kızım 38günlük burnu sürekli tıkanıyo :(( dr sinomarin diye deniz suyu verdi eve gelip içini okuduğumda dr tarafından başka türlü önerilmediyse 6 aylıktan küçük bebeklere verilmemelidir yazıyo, kafam karıştı doktorada ulaşamadım...
bu spreyi kullanan oldumu aranızda arkadaşlar???

kızım 38günlük burnu sürekli tıkanıyo :(( dr sinomarin diye deniz suyu verdi eve gelip içini okuduğumda dr tarafından başka türlü önerilmediyse 6 aylıktan küçük bebeklere verilmemelidir yazıyo, kafam karıştı doktorada ulaşamadım...
bu spreyi kullanan oldumu aranızda arkadaşlar???

canım benim kızım da biraz usutmustu burnu tıkandı serum fizyoloji verdi dr istedigim kadar kullanabilecegimi cunku vucuttaki serumla aynı oldugunu soyledi cok da guzel acıyo eger spreyi kullanmak istemiyosan serum fizyoloji kullan

Buhar makinesini ben değil ama iki tane arkadaşım kullanıyor ve memnunlar. Ben de almayı düşünüyorum çünkü biz klima ile ısınıyoruz yani bence olmazsa olmaz. Ama sen sobanın üzerinde su kaynatabilirsin.

Back