Bebek Beslenmesi Bebeğimin burnu tıkalı:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Littledaisy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
48
24
3
37
26 günlük oglum. 10. Gününden beri burnu tikaniyo. Bugün daha da ağırlaştı. Uyurken çok rahatsız ediyor. Çocuk bazen 10 dk içinde uyanıyor. Tekrar uyutuyorum. Tekrar uyaniyo. Ben de yaşadım burun tıkanıklığı gerçekten uykuyu kabusa çeviriyor. Serum fizyolojik kullanıyoruz bi de aspiratör. Ama çok fayda sağlamiyor. Burnunda parçacık varsa onları çıkarıyor fakat diplerde yoğun bi sümük var ona çok bi faydası olmuyo. Çocuğun burnunu, ciğerlerini tahriş etmek istemedigimden çok sık kullanamiyorum. Su an uyuyor ama çok hızlı nefes alıyor. Surekli burnunu açmaya çalışıyor. Gaz sıkıntımız da var zaten. Yavrucum dünya hayatına sıkıntıli başladı biraz, inşaallah böyle devam etmez. Benim gibi bu sıkıntıyı yaşayıp çare bulamayan var mi, odayi ketılla nemlendirdim şimdi az bi fayda etti sanki, yanına soğan kesip koydum filan, Allahim kimseyi dermansız birakmasin kendi başıma geldiğinde bu kadar onemsemiyodum. Bi şekilde uyuyup uyaniyodum. Ama evlat başkaymış gerçekten. Çok üzülüyorum bebisime. Ya da bu kadar uzulmemeli miyim sizce? Tecrübeli anneler ne düşünüyor acaba? En geç 6-7 aya kadar kendiliğinden geçiyormuş diyolar, doğru mu? Yardım lütfen...

Canım benim evladım yok henüz ama yardim etmek istedim. Kulak çöpünü biraz nemlendirdikten sonra ya da kreme batırdıktan sonra çocuğun burnunu devamlı temizle ve sıcak suyun buharını tut burnuna.. Geçmiş olsun.

Şu uzun hortumu olan ağızla çekilen aspiratorlerden kullaniyor musunuz. Derindekileri de çekiyor o. İnşallah en kısa zamanda düzelir kuzucugunuz.

Bebedor un aspiratörunu kullanıyorum evet uzun hortumlu, ağızla çekilen, benim aspiratör mu iyi degil, yoksa ben mi yapamiyorum?

Benim bebegim de 45 gunluk ve ayni sikayetten muzdaribim üstelik oksuruk de basladi doktor sebep olarak tikanikligini gosteriyo.agalrken falan tikaniyo burnu sora oksurmeye basliyo cok korkuyorum umarım cabuk gecer allah herkesin bebegine sifa versin

Be bebegim 39 gunluk ve Ayni problem bizdede var, iki dr goturdum, serum fizyolojik verdiler ,hortumlu temizlemeleri onermiyorlar, sutten tikaniyormus.ben kendimce soyle bi Cozum buldum, cok tikaninca Hatta bazen tikanmadan Ana kucaginda uyutuyorum,bu onu baya rahatlatiyor basic yuk area oldugu icin
,bide emzirdikten Sonora en az 5 dk,dik tutuyorum.. Banjo dada basina Bol Bol Su dokuyorum ki sinusler acilsin... Gecmis Olson..

Bebeğinizin yatak başını hafif yukseltebilirsiniz böylece başı yukarıda olacağı için daha rahat nefes alır bir beze biraz cold mix damlatabilirsiniz tüm odaya yayılacak kadar buda çözüm oluyo inşallah biran önce iyilesir

Biz de bebedor kullanıyoruz. Çekmesi çok zor oluyor. Diğerlerini denemedik belki daha iyileri vardır. Kızımın çok tıkanıklık sorunu yok o yüzden yetiyor. Umarım bir an önce rahatlar bebeğiniz.

Ne kadar bilimsel bilemiyorum ama annem bana hep kendi sütümden damlattırdı bebeğimin burnuna. Emzirirken iki damla koyuver diyordu :) Tıkanıklık normal dedi bize doktorumuz hep, zaten bir süre sonra kendiliğinden geçti. Ama süt damlatmak gerçekten rahatlatıyor bebeği, denemekten zarar gelmez bence.

Tam bende yazıcaktım anne sütünü önce okuyayım dedim yorumları.

Benim oglum 1 yasinda halen daha tikanir burnu, bircok sey denedik. Gün icerisindede cogunlukla agzi acik oldugu icin burnunda etmi var acaba diye düsündük. 2 doktor kontrolünden gecti et fln cikmadi. Sadece asiri kuruluk varmis burnunda. Enziriyormuyum diye sordu alman doktor, evet deyince en güzel ilac o dedi. Uyumadan önce her iki deliginede 1er damla damlat dedi kücük birde siringa verdi. Ve gercekten anne sütü mucizevi oldugunu birkez daha kanitladi.

Canım cold mix kullanma olur mu bebeğin çok minik o çok etkili bir şey.. Aspiratörün pompa gibi olan mı yoksa hortumlu olanmı ?

Bebeğinizin burnunu bol bol fizyolojik serum ile yıkayın ve daha sonra burun aspiratörü ile temizleyin.
Geniz akıntısı olduğu için bebeğinizi öksürtebilir de... Geçmiş olsun

Merhaba kızlar benımde 4aylık bebegımın burnu tıkalı 1hafta once de goturdum balgam var bogazında dedı surup verdı kullandık sun kontrol vardı sımdıse burnu tıkalı de gecmıs burnunda kalmıs dedı serum fıYolojık sık ama çekme dedı fakat cekmeyınce uyumuo emmıo yastıgını yukseltım ama cekıyorum buyuk ınsan gıbı sumuk cıkıo anında doluo neyapacagımı sasırdım

Benimde bebeğimin burnu açık herseyi yapıyorum sprey deniz suyu sıkıyorum nazalnem damla akitiyorum burnu açık fakat hirk hirk ses geliyor uyurken sıkıntı yok uyanıkken oluyor genelde neden olur acaba ne yapabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…