Çocuk Hastalıkları bebeğimin burnu tıkalı ne olur yardım edin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ipekyolu48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
34
0
36
Muğla
2 aylık bebeğim var.yaklaşık 1 aydır hırıltısı var doktora götürdüm sprey kullan aspiratörle çek dedi.yapıyorum ama geçmek bilmiyor.hele geceleri emerken veya uyurken o hırıltılı nefesini duyuyorum ya canımdan can gidiyor.başka nasıl geçirebilirim,bilen varsa ne olur söylesin

benim kızımda öyleydi daha küçük oldugundan öyle oluyor büyüyünce düzeliyor burnun içi kuruyodur damla damlat endişe etme arkadaşım zamanla geçiyor:)

gecmiş olsun
eczaneden serum fizyolojik alın damla halinde ve bol bol gun icine damlatın ki burnu genzi guzelce yıkansın,sık sık aspiratorle de temizlemeye devam edin

oğlum 15 günlükken başlamıştı urun tıkanıklığı ve hırıltısı.Geceleri tıkanıklıktan uyuyamıyordu.Çok bilmişler diyordu bebeğinde geniz eti var o yüzden hırlıyor.Eczaneden serum fizyolojik aldım doktorumuz günde 10-15 sefer damlatabilirsin demişti bir zararı yokmuş.Uyumudan önce,emzirmeden önce damlatıyordum biraz bekleyip o zaman aspiratörle çekiyordum.Eczanelerde uzun hortumlu aspiratör var.Hortumun ucu yumuşak silikondan onu bebeğinin burnuna sokuyosun hortumun diğer ucuylada sen nefesinle sümükleri çekiyosun ne var ne yok çıkıyor burundan.Benim bebeğimin hırıltısı üşütmektendi.8-9 aylıkken geçti arada burnu tıkanınca 1 su bardağı kaynamış soğumuş suyun içine 1 çay kaşığı silme tuz ve yarım çay kaşığı karbonat koyup karıştırıyorum burnuna damlatıyorum anında açılıyor burnu.Bu tarifide aile hekimimiz vermişti.

televizyonda reklamı varya ''bruno'' diye birşey, eczaneden temin edip deneyebilirsiniz, belki işe yarar.

Benim oğlumunda çok tıkanıyordu kulak çöpünün pamuğuna saf zeytinyağı sürüp burnunun içine sürebilirsin ayrıca anne sütüde çok iyi geliyor bunları yaptıktan sonra hortumlu aspiratörle temizleyince açılmaması imkansız, 6 ay sonra hastanede tüm burun yollarını açan bir alet var onu araştırabilirsin biz yaptırdık epey düzelme oldu. gecelereri dahada artıyor ve uykusuzluğa neden oluyor çok zor ya hastalıkları ile uğraşılması Rabbim sağlıklarını bozmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…