Çocuk Hastalıkları bebeğimin burnu tıkalı, hırıltısı ve öksürüğü var:(((( YARDIM EDİN LÜTFENNN:((((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

elmaerik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
45
0
36
Muğla
Merhaba kızlar, bebeğim 5 aylık. Bebeğimin burnu hep tıkalı, hırıltısı var ve arada da öksürüyor. Balgamını bi atsa rahatlıcak ama olmuyor Uzun süredir böyle bebeğim, öksürüğü kesiliyo bazen, sonra tekrar başlıyor. Serum fizyolojik kullanıyorum, ardından aspiratörle temizlemeye çalışıyorum, bebeğim yaptırmak istemiyor dün bir tonimer baby sprey aldım ama bi değişiklik olmadı. Doktorumuz aferin plus şurup, muconex balgam söktürücü şurup verdi. 8 gün kadar kullandık, öksürük hırıltı geçmişti ama şimdi aradan 5 gün geçti tekrar başladı. Daha fazla bebeğime ilaç vermek istemiyorum. Benim durumumda olan anneler, bebeğinize uyguladığınız doğal şeyler var mı?

Merhaba öncelikle üzme kendini hepsi geçiyor. Bizdede aynı belirtilerle bir hafta süren rahatsızlık oldu artık antibiyotik başlamak üzereyken doktorumuz çksürüğünü duyunca Krup olmuş bu serin açık havaya çıkartın rahatlar dedi kış mevsimi olduğu için daha dışarı çıkartır çıkartmaz rahatladı çocuk üst solunum yollarında bir virus ve ilacı serin hava aynısı yazın olduğunda sadece klimalı ortamlarda rahatladı ve iyileşti cocuk bir araştır istersen sende serin havada ilaca gerek kalmadan iyileşti bizim oğlan.

Geçmiş olsun.

canım surekli burnu tıkalı ve hırıltılıysa bnce geniz eti olabilir çünkü bnm oğlusumda öyeleydi ilk zmanlar hep grip oldu zannedip surupları dayardık doktorun bile aklına gelmedi sonradan bnm aklıma geldide film çektirdik 8 aylıktı şimdi 2,5 yaşında aldırdık kurtulduk bi baktır istersen

Çok teşekkürler:) bugün doktora gittik, çok şükür çok önemli bişey yok dedi, ilaca da gerek duymadı.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bugün doktora gittik, neyseki çok önemli bişey görmedi doktorumuz, ilaç vermedi. Geniz etini sormayı unuttum, 6 aylık kontrolünde sorayım onu.

Göğüsteki hırıltısı için; günlük sakızı diye bir şey var aktarlarda bulabilirsin.1 yemek kaşığı kadar pamuklu bir bezin içine koy, bezi katla ve ütüyü bas. uygun ılıklığa gelince bebeğinin göğsüne koy. Hırıltı Allahın izniyle geçecektir..

Benimde 11 aylık oğlum öksürüp gece uyumuyordu ilaçlar da fayda etmedi.sonra kuzenim soganı böl koklat gece basucuna koy dedi yaptım rahatladı uyudu kullanmaya devam.demek ki burnunda virus var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…