Çocuk Hastalıkları Bebegimin burnu çok tıkanıyor nedenini bilen anneler varmı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ozn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
59
0
86
İzmir
Bebegimin burnu çok tıkanıyor nefes almakta güçleniyor çok sık oluyor....

maalesef benim bebeğim de öyle. geniz eti varmış ve burnu çok basık dedi dr. sürekli bir hırıltı var. geceleri bazen ağlayarak uyanıyor. bu durum benim canımı çok sıkıyor.ileride ameliyatla alınıcak sanırım. ama bize ilk sezeryanla doğanlarda olur geçer dediler geçmedi. demekki yapısal bişey.

Ben bu konuda uzman oldum oğlumun ilk 5 ay hiç açılmadı burnu aradan 3 ay sonra yani şimdi yine öyle 3 günlük dozajlı sprey kullanmadan geçmiyor nazal aspiratörler ve çeşitlerimi damlalarmı serumlarmı sularmı neler kullanmadık ama geçmedi ;
bunun bir kaç nedeni olabilir ,
ilk ve en önemlisi bulunduğu ortamın havasız yada kaloriferlerden dolayı kuru olması
2.bulunduğu ortamda ucuşan görünmez tozların tıkıyor olması bunu kuru öksürüğünden anlayabilirsiniz
3. burun tıkanıklığının alerjik olması
4.nezle yada sürekli soğuk ortamda olması yada giyiminin yeterli olmaması vs.
başka nedenler şimdi aklıma gelmiyor ama çok var
benım oğlumun ortamın kuruluğundan oluyor buhar makinası aldım en azından aza indirebiliyorum.geçmiş olsun gerçekten zor bi durum anlıyorum seni burun tıkanıklığı çocuğun en önemli unsurlarını çok etkiliyo hem yemesi hem uykusu sürekli rahat ettirmek gerekiyor kolay gelsin sevgiler

buhar makinesi işe yarıyormu bu konuda alayım hemen benim oğlumda tıkalı ama geniz eti yok burun delikleri dar olduğu için deniyor ama çok fena bi durum bide evim yapı gereği çok toz üretiyo bunun için ne yapılabilir acaba

canım benım evımde yapı gereği eşya tozu oluyo sürekli havalandır 15 dl olsa bil yeter bebek için buhar makınası çok işe yarıyor onuda çok tavsiye ediyorumbenım oğlumu en aza ındıren odur kolay gelsın

buhar makinesini günde kaç saat çalıştırıyorsunuz, bir de tek odada çalışması tüm ev için nasıl yeterli oluyor, gece boyunca çalıştırıp bebeğin bulunduğu odanın kapısını mı kapalı tutuyorsunuz? bir de makinenin temizliğini nasıl ve ne kadar sıklıkta yapıyorsunuz?

Noyancığım makinayı bebeğin sürekli bulunduğu odada yani oturma odasında çalıştıryorum normalde 2 3 saat yeterli oluyormuş ama ben akşama kadar kapatmıyorum o ona gece boyu başka odada uyusada yetiyo çünkü burnu açılıyo zaten, makina sadece bulunduğu odayı nemlendiriyo makina, çok çok tıkalı olduğunda yatacağı odaya yatmadan önce 2 saat koyup ondan sonra yatırıyorum ben.makinanın temizliğide kullanım klavuzundada yazıyo zaten sirke ile bir noktası var oranın kirecini alıyorsun ben alalı 3 ay oldu henüz temizlik yapmadım aslında her ay yapmak gerekiyor..sevgile kolay gelsin birde gidip çok ii markalar falan almaya kalkmayı gereksiz olur 50 liralık malzemede işinizi görür ben sinbonunkini aldım çok da güzel piyasaya çiçekli böcekli tiplerini görüyorum onlar çok kalitesiz oluyo onlardan tercih etmedim orta halli aldım işimide görüyor...

çok teşekkür ederim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…