• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin burnu çok tıkalı:((

sule80

Meleğini Çok Sever
Kayıtlı Üye
12 Mart 2007
134
3
96
45
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,7.5 aylık kızım var ve burnu her ay mutlaka tıkanıyor:çok üzgünüm:
doktorumuz serum fizyoloji verdi ama bi faydasını göremedik etkili olamıyor anlıcanız:sinifsinif: tabi uykusundada huzursuzlaşıyor,ağlıyor.Bende çok üzülüyorum.Sizler ne yapıyorsunuz bu gibi bi durumda lütfen bi yardımmafoldumbenmafoldumben

Canım geçmiş olsun benim 3 aylık bebeğim var serum fizyolojik kullanamadım damla damla uğraşamadım ve etkili olmadı,doktorum STERIMAR adlı okyanus suyu önerdi sprey şeklinde,çok faydasını gördüm,gece yatağının yanında bulunduruyorum mutlaka,bazen burnuna sıktığım zaman hapşurtuyor ve bütün sümükler ne var ne yoksa dışarı çıkıyor rahatlıyor bebeğim:) denemende fayda var derim...

Canım fizyolojik serum işe yaramıştı bizde.Giffer adlı tek kullanımlık serum.Okyanus suyunu önermiyorlar.Bağımlılık yapabiliyor.Birde bitkisel bir damla var.kıyafetlerine veya çarşafına 1 damla damlatıyorsun.Coldmix ti sanırım adı.Ben çok faydasını görüyorum.Geçmiş olsun ....

Okyanus Suyu Soğukalgınlığı ılacı

Pazartesi günü Avrupalı araştırmacıların sunduğu çalışmaya göre Atlas Okyanusu suyunu içeren bir burun spreyinin, 6-10 yaş arası çocuklarda soğukalgınlığı semptomlarını yenmede kolaylık sağladığı ve öksürmeyi azalttığı belirlendi.

Çek Cumhuriyeti Brno Araştırma Hastanesi uzmanlarından Dr Ivo Slapak, tuzlu suyun, mukus tabakasını temizleyici bir etkisinin olduğunu, bunda nasıl etkili olduğu tam olarak bilinmeyen, içeriğindeki çözeltinin belirleyici bir etkisi olabileceğini söyledi.

Araştırma, 12 haftalık bir periyodda, standart tedavilerin uygulandığı ve okyanus suyu spreyi kullanan çocuklar olmak üzere iki çalışma grubu üzerinde yapıldı. 8. haftanın sonunda, okyanus suyu kullanılan çocukların standart tedavi yöntemleri uygulanan çocuklara oranla, daha az ateşlenme ve öksürüğe yakalandığı belirlendi.

Araştırmacılar, tuzlu su kullanan çocukların daha az hastalığa yakalandığını, ve eskisine oranla, daha az hastalık izni yapıldığını belirledi.

Reuters Çeviri: DenizHaber.Com

benim kızımın burnuda çok tıkanıyordu 1 aylıktan itibaren tonimer verdi okyanus suyu birde ağızla çekilen aspiratörlerden pompalılar hiçbir işe yaramıyor dedi gerçektende ağızla çekilen aspiratör ne var ne yok topluyor öneririm biz ççok memnun kaldık markası ortibebe

çok basit ama gerçektende işe yarayan yöntemi bize dr.muz söylemişti... önce inanmadım. ama uygulayınca ihtiyacımız olduğunda hep yapar oldum.. soğanı ikiye böl ve 1 tülbente sarıp yatağının başucuna as.. (ben gözlerini yakarmı diye endişelenmiştim, hiç1şey olmadı) 1 gece öyle uyusun... inan bana ertesi gün rahatlıkla nefes aldığını göreceksin... geçmiş olsun.

Çok çok teşekkür ederim arkadaşlar,dediklerinizi uygulayacam...opuyorumnanaktana.s.
HEPİNİZİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLARIM...

öncelikle geçmiş olsun canım eğer herşeyi denedin burun hala tıkanıksa ve bebeğin büyüdükçe onu rahatsız etmeye devam ediyorsa gece uykuları bölünüp horlamaya başlamışsa bir k.b.b dr götür derim.benim kızımda 2.ayından itibaren sürekli burun tıkanıklığı yaşadı spreyler falan denemedik şey kalmadı çocuk dr ne dediyse yaptık olmadı bir yaşına geldiğinde artık hiç uyuyamaz geceleri nefes alamaz oldu çocuk dr u 12 aydır bizi muayene eden dr bu hala serum fizyolojiğe devam dedi her kontrolde olduğu gibi çocuğum da meğer büyüyen tarzda çok büyük bir geniz eti varmış uyku apnesi oldu acil ameliyata alındı solunumu durduğu için 1 ay oldu çok şükür o kadar farkettiki meğer yavrum doğduğundan beri hiç normal nefes almamış bizde dr a uyup geçmesini bekledik

Back