Bebek Beslenmesi bebeğimin bulaşıkları Temizlik........Yardım edin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zerabuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2011
6
0
36
Ankara
Arkadaşlar kafam iyice bulandı. bebeğim yaşına girmek üzere. Bulaşıklarını antibakteriyel sıvı sabunla yıkıyordum ama zararlıymış. Normal bulaşık deterjanı ile yıkıyorum içime sinmiyor. Yıkayıp sirkede bekletiyorum . İnternetten araştırdım ama bulamadım. Her öğünde kaynatmam zor. Saf sabun diyorlar ama hangi saf sabun . ayy anne olmak ne zormuş. Ne olur. Ev, bulaşık temizliği ile ilgili doğal tavsiyelerinizi bekliyorummmm.

temizlik takıntın mı var çocuğa steril kaplarda yemek yedirmek mi istiyorsun :S
sindirim sistemi zaten koruyucu mide asiti falan
bu kadar yorma kendini normal sıcak suyunla deterjanınla yıka bulaşığını evin mikrop yuvası değilse bişeycik olmaz
sakınılan göze de çöp batar unutma :)

bazen ne kadar çok abartıyoruz bazı şeyleri. sokakta yerletde sürünen çocuklara hiç bişey olmaz, bizimkilere olur. ben de arçeliğin buhatlı sterilizatörünü aldım, biberonları, kaşıkları onla steril ediyorum normal deterjanla yıkadıktan sonra.

ben su ve süt içtiği biberonları normal hacı şakirin beyaz klasik sabunuyla yıkıyorum çok daha kolay durulanıyo..ayrı bir süngeri var..hem daha kolay durulanıyo hem detarjandaki gibi kalıntı kalmıyo..ve soguk suyla duruluyorum..biraz hamam gibi kokuyo biberonları ama napim:)deterjan içime sinmiyo hiç..biberon işi sürdüğü sürece böyle yapıcam..normal bardağa gecince zaten makine yıkıyacak..21 aylık olacak ayın sonunda ama hala beceremiyo normal bardağı..

Son düzenleme:
ben normal bulaşık deterjanı veya makinada yıkıyorum.ardından sıcak suylada bikaçkere çalkalıyorum

ben makineye koymuyorum mecburen polikarbon biberonlardan kullanıyoruz 4 tane cam biberonu kırdı ayağının dibinde..polikarbonlarıda sıcakla fazla temas ettirmemeye çalışıyorum..sıcak suya koyup kaynatmıyorumda..sterilizasyon yaşını geçtik artık..bitek ucunu sıcağa sokuyorum..onun dışında elimde hacı şakirle yıkıyorum..

bu kadar telas etmeyin.. arkadasin dedigi gibi sakinilan goze cop batar.. benim kizimda yasina girmek uzere..6 ayliktan sonra biberonu hic kaynatmadim.. ayri bir sungeri var.. sabunla yikayip cok iyi duruluyorum.. sadece sungeri iyi sikiyorum.. cabuk kurumasi icin. en cok bakteri islak bez ve sungerlerde oluyormus.. ev temizligi icinde yerleri mutlaka arap sabunu sivisiyla silip birde duru su ile siliyorum. vileda vs kullanmiyorum.. kocamine eskimis atletlerini kullaniyorum.. haftada bir onlarida makinede yikiyorum:)

Benim kızım da 9 ayının içinde, biberonunu ben de antibakteriyal sabunla yıkayıp hafta da 2 kez de philip avent'in sterilize makinasına koyuyorum. Fakat 1 aydır amway elde yıkama deterjanını aldım daha doğal ve çok güzel durulanıyo tavsiye ederim.

destek olanlara teşekkür ederim. Arada ne uğraşıyorsun yıka geç diyenler olmuş ama hergün televizyonlarda çıkan doktorları dinledikçe bu kadar da olsun. Kanser oranı çokk arttı ve 10 yıl içinde patlama olacakmış. Prof diyor. Yıkadığınız bulaşıktan temizlik ürünlerine kadar dikkat edin diye. Şuan bebeğim ben ne yaparsam onu kabullenmek zorunda çünkü küçük. Büyüyünce zaten yeterince yanlış ortamlarda bulunup yanlış beslenecek. En azında benimleyken dikkatli olayım diyorum. İnanın okadar abartan varki. Bitkisel deterjanlar vs.... Etrafımız neredeyse kuşatılmış. Cep telefonları, lcd ler, gdo lu ürünler, kimyasallar, lambalar, süpürgeler, makinalar hatta saç kurutma makineleri bile radyosyon yayıyormuş. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi çalışırken yanında durmayın deniyor. Kafanızı bulandırmayım ama böyle bir ortamda dikkat etmek istiyorum. Ne kadar dikkat etsemde hep yanlış birşeyler yapıyorum O yüzden buralardan yardım istiyorum. Eleştiren katılmayan kendi bildiğini yapsın ama yargılamasın lütfen....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…