Bebegimin boyu normal mi ?

hhoneyy

Sağlıkla ,huzurla ,bereketle ,hayırla gel kızım
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2015
245
356
39
Günaydın arkadaşlar.ben bu gün 8.haftama girdim.beş haftalıkken ulturasonla CRL 5,...çıktı.dün ulturasonla girdim.Orda da CRL 9.84 mm yazıyor.netten bakıyorum 8 haftalık bebek 50 _20 mm dır diyor.arkadaşımın ulturasonunu benle karsilastirdim. Onun nerdeyse benim iki katim.moralin.bozuldu.bebeğin gelişimi yok mu acaba ? Neden bu kadar mm si düşük ? Dün doktora soramadim.çok sinirliydi. Lütfen acil cevap lütfen canım annelerim :'(

Arkadaşlar cevap yazmak çok mu zor ,ya da bebegimin gelisimi kotu de kimse moralim bozulmasın diye mi cevap yazmiyor ?

Bende aynı durumu yaşadım. Internette yazilanlarla ve baskalariyla hep karsilastirdim ama cok yanlismis .birbirini tutmuyor int te yazilanlar .ayrica begin boyu gelişimi normal. Sıkıntı yapma bebeğim 52 cm dogdu .

Bir sorun olsaydi doktor soylerdi zaten size. Her cocugun gelisimi farklilik gosterir ilk aylar bu farkliliklar normal gibi. Mesela ben zayif bir insanim hamileligimin 4. Ayina girdim hafif bir gobek disinda hala zayifim cevremdekiler boyle olmaz bebegin kucuk kalir ye kilo al felan dediler. Doktora sordum bebegin kilosu ayri senin kilon ayri bebegin kilosu normal normal olmasa ben sana soylerdim mudahale ederdim dedi. Yani sizin beneginizde anormal birsey olsaydi doktor mutlaka belirtirdi. Belirmediyse normaldir.

Bilmiyorum inanın hiçbirşey bilmiyorum.zayıf biri değilim.73 le başladım gebeliğe.sürümü yogurdumu peynirimi meyvemi eksik etmiyorum haşlanmış yumurta yemekte zorlanıyorum.bazen kusuyorum haşlanmış yumurta yerken.ben de o yüzden yağda yiyorum yumurtayu.su ana kadar sadece bir kere balık yiyebildim.kırmızı et ne yalan söyleyeyim pahalı diye alamıyoruz onu de bir kere yiyebildim.beyaz etle idare etmeye çalışıyoruz çok sık olmamakla.sekiz haftalık bebek ozelliklerine bakıyorum göz el oluşmaya başlar diyorlar.ama bebeğin boyu 9 mm bilmiyorum arkadaslar inşallah sağlıklı hayırlı doğar.bütün bebekler ve bütün anneler sağlıklı bir doğum yaşar inşallah.Allah sağlıksız olani sağlıklı,hayirsiz olanı hayırlı yapsın inşallah.

canim bende gebeligim boyunca cok evhamliydim ama boşunaymiş gayet saglikli bebek dogurdum maşallah emin ol bir sorun olsaydi soylerdi doktor hamişliyin keyfini cikar

Bence yüreğini ferah tut senin bebeğinde bir sorun yok...

8 haftalıkken benimde 8 mm di şimdi uzadı son kontrolümde doktorum herşeyi normal keyfi yerinde dedi...

Sakın sıkıntı yapma... Doktorun bişey dememiş demekki normal... Benimki için ewet haftasına göre biraz küçük ama iyi demişti 8 haftalıkken.. Ama sonra nasl olduysa kendini şimdi belli etti büyüdü çok şükür =)

mesajınızı okuyunca resmen ağladım.zaten duygusal biriyim.hamilelikte daha duygusal oldum.eşim çorba yapayım sana diyor ağlıyorum ,bazen karnıma bebeğimize dokuyor ağlıyorum ,bana günaydın demiyor ağlıyorum ,yağmur yağıyor ağlıyorum resmen.hele yhaslanmış yumurta yiyemeyin vicdan yapıp ağlıyorum. ya insan yoğurt yiyince ' bebeğime kalsiyum gidiyor ' diyip ağlar mı ......duygularım aptallaştı resmen... Allah ım inşallah her şey istediğimiz gibi olur. peki doktor size bebeğiniz için haftasına göre biraz küçük deyince size neler tavsiye etti ? a neler ne yapmanız gerekmiş ne yemeniz gerekmiş ya da neler yapmamanız gerekmiş ?mesajınızı dört gözle bekliyorum... fikri olan varsa da lütfen yazsın...

Ayyy canım benim yaaaa valla bende tuhafım bazen suratsız olabiliyorum ağlak olabiliyorum ne yazıkki hamilelik işte ama olsun o da güzel neticede allah bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almamızı nasip etsin allah hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah canm benim boşuna üzme kendini...

haftasına göre küçük diyince 3 hfta sonra tekrar çağırdı... küçük dediğinde de;

hergün mutlaka ceviz badem fındık kuru üzüm yiyeceksin ama hepsinde 3 er 4 er tane fazla yeme dedi.. onun dışında balık tüket haftada 2 kere dedi ben 3 aylık hamileyim daha 1 kere yiyebildim mevsimi değil pek bulunmuyor. onun dışında günlük meyveni ye her meyveden ye dedi..

yoğurt yiyeceksin, süt içeceksin eğer içemiyorsan yoğurt ayran mutlaka tüket dedi. Peynir de öyle tabi yiyeceksin...

Hamur işlerine asla girme çok tatlıya girme tuza da girme tuz ödem yapıyor şişiriyor. boşuna yeme yani.. ayrıca hani bizim canımız tatlı çekio ya onun bebeğe bi faydası yok... yani sana kilo yaapr tatlı hamur işleri falan.. bebeğe daha çok sağlıklı tükettiğin şeyler yarıyor. canın istiyorsa ye ama 1 dilim falan ye..

Bol bol yesil sebzelerden ye... ıspanak, semizotu, salata çeşitleri... yumurtayı ben tavada kırıp yiyorum bazen mesela ona da tereyağ kullanıyorum sadece...

bunun dışında et tüket, köfte olur, ciğer olur canın ne istiyorsa.. tavuk da pek güvenilmiyor dışarda ama böyle güvendiğin bir yerden al ewde kendin yap ye... hastalaması güzl oluyor ben seviyorum... mevsim meyvesi sebzesi tüketmeye çalış... Abur cubur kesinlikle yeme dondurma yiyebilirsin ama =)

Günde 2-2,5 litre su içmeye çalış.. mideni bulandırıyorsa yudum yudum iç.. bir de maden suyunda çok fazla mineral war kesinlikle tüket ben içemiyorum ama belki sen içersin.. kimisi de maden suyuna 1 parça limon koy öyle iç diyor denemedim daha gerçi.. ayrana döküp öle içiyorum bende =)

Çok uzun oldu farkındayım canım ama napim sen ne yiosun içiosun diyince yazıverdim =)

ayyy ne uzunu sayfalar dolusu olsa yine okurdum yazınızı.cok teşekkür ederim...cevizvi üçer dörder tane yiyiyorum diyince tüm olarak mı 3_4 tane ceviz yoksa cevizin bir tanesi mi oluyor ?

Canim cevizi tum olarak 3 4 tane ye.. Birde sikma canini 3 aydan sonra bebek kendini toparlayıp daha iyi oluyo benim doktorumda bana oyle dedi ilk 3 ay bir hafta geriden gelebilir bu normaldir dedi uzulme olurmu..

ayyy ne uzunu sayfalar dolusu olsa yine okurdum yazınızı.cok teşekkür ederim...cevizvi üçer dörder tane yiyiyorum diyince tüm olarak mı 3_4 tane ceviz yoksa cevizin bir tanesi mi oluyor ?

ahhahaha valla onu sormadım canım herhalde bütün cevizdir.. sen bütün olarak ye bende öyle yapıyorum çünkü =)))

çok teşekkür ederim.inşallah her şey yolundadır....

Rica ederim canım... Allah hepimize hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlat nasip etsin.. Dünyanın en güzel duygusu anne olmak.. Allah evlatlarımızın yokluğunu göstermesin inşallah...

ilk doktorum bana neler neler dedi bebeği göremiorum bilmem ne müdahale edeceklerdi nasıl ağlamıştım anlatamam... Allahıma şükürler olsun biraz geç göründü ama sonunda içimiz rahatladı... Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah.... içimizi hep ferah tutmalıyız sret sıkıntı hiçbirşeyi kafaya takmamalıyız.. Bazen mümkün olmuyor ama bebeğimiz için önce biz iyi olmalıyız... Doğduktan snra çocukların hal ve tavırları birazda bizim hamilelikteki hallerimize bağlı unutmayın =)

:) :) :) bir önceki Mesajınızı eksik okumusum :) bence bütün şeklinde günde uç ceviz çok olur :) ne ceviz kalır ne de biz kalıriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…