• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğimin boyu neden kısa :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kuxsxum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2007
301
14
96
İstanbul
kızlar slm.benim kızım 16 aylık 50 cm doğdu 3,200 gram ama şu anda normal tablodan 1,5 cm kısa neden anlamıyorum.ben 1,69 um babası 1,86 anlamadım.çok iştahsız ondan olabilirmi yani pek bi şey yemiyo.ne yapabilirim bilmiyorum.hadi bir el atın uzatalım şu çocuğu sırnaşık şey nasıl olcaksa sanki çekicessssırnaşık şey
ne bileyim işte bilen varsa ltf yazsın

cnm o kadar takılcak bişey değil bence.
anne babada uzunmuş ama. belki birden atar boy.
süt içiyomu?

ya belki birdan atar guzelim.benim oglumda uc yasinda biraz kisa ya onunda yeme sorunlari oldu oluyoda bi turlu duzelmedi bende merak ediyorum.gidasiyla alakasi varmi artik ben seninki kadar kucukken inan cocuk arabasina koyup parka goturup oralarda yediriyodum ay neler cektim cekiyorumda hala.insallah bebesin duzelir canim.bu arada cok seker annesi op benim icin.bide makarna yiyo demisin bende makarnanin icine sevze yada suz koyuyorum peynir yanina yogurt falan yap uzerine domotes sosu ben boyle buldum cozumu

Canım bebeğinin boyuna takılma zamanla düzelir hep mi iştahsızdı? dişi çıkıyodur belki iştasızlığının sebebi budur..az da olsa bi şekilde sütü içirmeye çalış...

Alt sınırın altındamı yani, anlamadımki:sm_confused:
Eğer altındaysa doktorunuza bir danışın, çünkü anne babanın maşallahı var, bebe niye sınırın altında diye araştırmak lazım.

Hiçbirşey yememeside etken tabi, pekmez ver, balık yağı filan. Süt içir, peynir yedir, içmiyorsada yediği şeylerin içine kat(gerçi birşey yemiyormuş ama) olmadı tehdit et, yemezsen oyun oynamana izin vermem gibi, anlar o annesi anlar, ne kurttur onlarjeyyar

ayına göre sınırın altındaysa bi doktora danış derim...benimkide çok cılız...ama ümidim var çünkü ana baba devasal:roflol::asigim:

ya evet işte bende anlamadım genetik olarak desek herkes sırık gibi bizde.en kısa benim desem yeridir.ama bilmiyorum kafam çok karıştı.zaten doktoru söyledi normalden 1,5 cm kısa diye.aslında bu kadar takılmıcam ama daha 16 aylıkken 1,5 cm kısaysa kim bilir daha ne kadar olacaktakıntı yaptım hee resmen.kuzum şöyle anlatayım sana kız çocuğu olarak tam orta sınırda doğdu ama şu anda ortadan bir alta düştü yani alt sınırın bir üstü.ay anlatabildimmiki ya?doktorda bişi demiyor.ne biliyim işte sadece sebebini merak ediyorum.

1.si 16 ay süt için erken verme 24 den önce
yemeklerini çeşitlendir
genelde her çocuk kemikli et sever kızıma srekli günlük et pişiriyordum ben
eline verirsen kemirerek zevkle yer but veya pirzola olabiler
acıkma saatlerinde meyve falan tutuştur eline
damak tadını yavaş yavaş genişlet
yyerse gelişimi düzelecektir
sıkma canını
bişey daha gezerek yemmek isterse de zorlama çocuğu
hele bir yemeye alışsın sofra adabını ilerdede öğrenir
yumurta haşlama yemezse zorlama ta
yemeklerini kendi yesin
burakın döksün dağıtsın ama yesin
çocuk yerken ikidebir ağzını elini silip yemekten sıkılmasına neden olmayın
inanın böyle daha ii
benim kızımda aynı ölçülerde doğdu boy ve kilosu çok ii gidiyor:nazar:
6 ayda eline verdim kaşığı şimdi 3 yaşında çok düzenli temiz ve becerikli yiyor
demekki yolum doğru :)))
hanfendi çatalı kaşığı aştı bıçak çatal kullanmaya çalışıyor:))

bak demeyi unuttum
kansızlık olabiler bebeğinde
buda iştahsızlık yapar
keçiboynuzu pekmezi versenee sabahları aç karnına

bak demeyi unuttum
kansızlık olabiler bebeğinde
buda iştahsızlık yapar
keçiboynuzu pekmezi versenee sabahları aç karnına

ilk defa duydum bu keçi boynuzunu çok sağol çünkü dediğin gibi kansızlık problemimiz var bir türlü düzene sokamadım.hemen denicem çok teşekkürlera.s.a.s.

slm canim,bence dert etme normal ayindan sadece 1,5 cm kisaymis buda normal aanne babanin boyuda iyi genetik olur bnce,benm kiz cok ama cok ictahsiz ave asla sutu agzina almazz ama babasinin boyu uzun kiziminda boyu normal bnce dert etme,,,bazen bebekleribelli aylarda uzamazlar ama bir donm gelir birden boylari uzuyorr,cok dusunup dert etme ,,olur ins,yeterki saglikli sihhatli olsunlar gerisi kolay,,,

Sikma Canini Artik Ne Ilaçlar Ne çareler Var Boy Uzatan Benim Oğlumda Yaşitlarindan Kisa Ben Ona Balik Yaği Vermeye Başladim...

canını sıkma güzelim benim kızım en alt sınırdaydı, bende dert etmiştim çünkü abisinin maşallahı vardı, fakat bu sene yani 4 yaşını bitirdikten sonra birden boy attı ve kendisinden 2 gün küçük arkadaşımın kızını bile geçti.
Arkadaşlara katılıyorum özellikle süt ve süt ürünleri boy uzatmada birebir, bizimkiler abi kardeş günde yaklaşık 2 kilo süt bitirirler,

Iste her annenin derdi ayni lakin biri boyu kisaliktan yakinir biride benim gibi uzunluktan:sm_confused:benim kizim 6 yasinda ve yasitlarina göre baya boylu cogu gören onu 8 yasinda falan saniyor.

En kötüsüde sürekli boyuna veriyor yani kilo almiyor fakat boyu uzuyor, ne yapalim canim üzme kendini allah baska dert keder vermesin.

Sevgiylea.s.

uzerinden cok zaman gecmis.benim de bebegimin boyu kisa endiseleniyorum.nasil simdi cocugunuz neler yaptiniz?
cevaplarsaniz cok sevinirim.

Back