BEBEĞİMIN BOGAZI KIZARMIŞ

Cansuahsen

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
6
0
29
Merhaba arkadasları lütfen fikri olan tecrübeli anneler yazabilir mi. Bebeğim carsamba günü öglen 11 de hafif hafif ateşi yükseldi 10 aylık suan dişten diye calpol le destekledim. Sağlık ocagına götürdüm muayene edince bogazı temiz falan dedi agrı kesici ateş düşürücüye devam dedi. Sonra düşmeyine 2 kere ılık dus aldırıp 3 4 saate bi tekrar calpol vermeye basladım 39 u gördü ateşi ve cok az kusunca aksam 8 gibi acile gittik oradaki doktor bogazı kızarmış nedeni bu dedi serum takacaktı takamadı damar yolunu bulamayınca bi kac kere denedi bıraktı kustu baya aglamak tan cünkü igne vurdu bulantı için agzından dolven verdi düşmeyince fitil attı. Sonra dönüşümlü olarak calpol ve dolven ver düşmezse fitil at 3 gün sürer dedi ama ben hala aynı atesle devam ediyor niye böyle ilacın etkisi geçince yükseliyor 38 oldu en fazla ve sadece kafası artık sinirlerim cok bozuldu yetersiz miyim ben annelik mi yapamıyorum niye düzelmedi hala carsamba persembe cuma bugun pazar tekrar cagırdı 3 gün ates yapar dedi napmam lazım Baska doktora mı götürsem

Öncelikle sakin ol, ateşi düşmüyor diye hangi anne yetersiz olur ki saçmalama. Ateşini düşürsen düzgün anne mi olacaksın. Bebek kac aylik? Onu da yazarsan baska tavsiyeler gelir. Ayına gore doğal seyler de onerilirdi en azindan. Ateş 3 gün sürebilir, ılık banyo yaptır. Ateş düşürücü kullan. Ancak boğazında enfeksiyon varsa antibiyotikte gerekebilir. Acile degil varsa kendi çocuk doktorunuza gidin.

10 Aylık

10 aylık canım unutmuşum yazmayı tekrardan kendi doktorunuza götürüm acilde ki doktorda uzman cocuk doktoruydu

Ben kızım boğazlarında ağrı, enfeksiyon olunca udi hindi yağı var onu kullanıyorum iyi geliyor. 10 ayliksa 1 çay kaşığı kadar kullanabilirsin

Ates ve surekli aglamakta bogazi kizartir. Muhtemelen viraldir 3. Gun hala dusmezse doktora basvurun.

Ates ve surekli aglamakta bogazi kizartir. Muhtemelen viraldir 3. Gun hala dusmezse doktora basvurun.
Acildeki doktorda öyle dedi viral enfeksiyon dedi simdi cocuk doktoruna götürdüm antibiyotik basladı bugun Baska doktor. İyileşsin artık mahvoldum oda bende

Yüksek ateş, kanayan yaram..

Benim oğlumda da olduğu gibi bazı çocuklarda ateş inatçı oluyor. Kızımın 1 günde ateşi düşerken oğlumun 5 günde ancak düşüyor. Eğer boğaz kızarıklığı viral kaynaklı ise, dönüşümlü ateş düşürücü vermekten, ılık duş aldırmaktan ve başında beklemekten başka yapacak hiç bir şeyiniz yok.

Eğer bakteri kaynaklı ise o zaman antibiyotik tedavisi alması gerek ama bebeğiniz çok küçük. Nasıl bir ilaç ve doz uygularlar bilemedim.

Benim oğlum 5 yaşına geldi ama tekrarlayan boğaz enf sebebiyle doktoruyla beraber bademcik ameliyatı kararı aldık ne yazık ki. 2 ayda bir ateşleniyor, boğazı şişiyor ve ateşi düzenli ilaç kullanımına rağmen 40,8 lere kadar çıkıyor. En son şurup antibiyotikler fayda etmedi, 5 doz penisilin iğne oldu. Haftaya kurtulacağız inşallah bu sorundan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…