Çocuk Hastalıkları bebeğimin böbreklerinde taş varmış

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

albertine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2008
2
1
86
İstanbul
bebeğim henüz 6 aylık ama her iki böbreğinde de 7.5. mm büyüklüğünde taş varmış. benzer birşey yaşayan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edin!

geçmiş olsun arkdşım bebekte ne gibi belirti olduda anladın cnm çok ta ağrısı olur büyükler için hakiki zeytinyağ .maydonoz suyu iyi geldiğini biliyorumda bebek için bilgim yok dr bilgi vermiştir ztn bebişi öp cnm.

çok teşekkürler, umarım geçmiş olur. doğduğundan beri idrarda lökosit artıyordu sürekli ama anlamlı bakteri üremesi olmuyordu. son gün demir damlası verdim, gece zor geçti.dr ye gittik, usg istedi tekrar, taş çıktı.
korkuyorum ilerde tekrarlar mı filan diye, sebebinin araştırılması gerekiyormuş ama dr miz çok ağırdan alıyor.

mrb canım belki benim yazımı sılagülün açtığı sayfadan okumuşsundur.öncelikle bebeğin için geçmiş olsun diyeyim. benim 2.5 aylık oğlum da multikistik displastik hastası. yani sağ böbreği kistik yapılarla kaplı ve hiç çalışmıyor. Öncelikle çocuğun için iyi bir nefrolog bul. sık sık (bizim doktorumuz her ateşlendiğinde demişti) idrar kültürü yaptır ki idrar yolunda enfeksiyon olup olmadığı takip edilsin. böbrek hastalarında idrar yolu enfeksiyonu çok önemli çünkü.benim bebeğim için idrar reflüsü var mı yok mu anlaşılsın diye sondalı film çektirilmişti. bu ayın ortasında da renkli ilaçla film çekilecek. inşaallah çabucak düşürür taşı ve tekrarlamaz ama sen tedbiri elden bırakma. sık sık kontrole götür bebeğini. kendine ve bebeğine çok ii bak. tekrar geçmiş olsun.

benım bebegımdede suphelenılıyordu cunkı ben cok tas dusurdum ve aldırdım butun tahlıllerı yaptırdık sımdılık bısey yok ama ıdrarda urık asıt fazla oldugu ıcın sureklı kontrol altında tutlması lazım mıs bundan sonra her ay duzenlı olarak kontrole gıdıcez,sızın aılede tas gecmısı varmı?
benım tasım kalsıyum oksalat bu tası vucut kendı yapıyor yedıgınle ıctıgınle ılgısı yok o yuzden kalıtsal olabılıyor ,İnşallah benım kızımda cıkmaz,sen ıyı bır nefrolog edın ve erteleme cunkı cok onemlı ne kadar once onlem alınırsa o kadar ıyı
İnşallah birdaha olmaz cok gecmıs olsun canım

cok geçmis olsun ,İnşallah en yakın zamanda geçer

hepiniz için geçmişler olsun inşallah Rabbim acil şifalar versin kuzularım benim çok küçükler kıyamam onlara ben

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun.:çok üzgünüm:
Bebeklerde ve yetişkinlerde böbrek taşları çok ciddi komplikasyonlara neden olmasa da çok acı verici ne yazık ki ve idrar yollarında enfeksiyonlaraneden olabiliyor..(Bende de bebekliğimden beri idrar yolları enf. ve geçtiğimiz yıllarda da taş olduğu için bu konulara aşinayım) Böbrek taşlarının olması engellemek yahut olan taşların gelişimini yavaşlatmak için çok fazla tusz tüketiminden kaçınmalı;bol bol SIVI alınlmalı...Fakat sizin bebeğiniz normal beslenemeyecek kadar minik ZATEN..Son günlerde çocuk ve bebek grubunda o kadar çok yaygınlaştı ki böbrek taşları...Sistinüri,sistin ve dibazik amino asitlerin böbrekler ve gastrointestinal sistemden taşınmasındaki defekt sonucu ortaya çıkan kalıtsal bir semptom bebeklerdeki taş...Fakat yetişkinlere göre tedavileri çok daha basit oluyor...
İnşaallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur...:teselli:

merhabalar,

benim oglum 2000 dogumlu ve altı aylıkken tesadufun ultrason çektirdik ve tasları gorduk . o zamandan beri ilac kullanımı sintigrafi ilaclı bobrek filmi vs ugrasıyoruz. allahtan iyi nefrologlara denk geldik hep ve taslar zaman zaman azaldı zaman zaman arttı. su anda bir tane 5,0 mm tasımız var . onun dusmesini bekliyoruz. konuyla ilgili çok fazla arastırmam ve bilgim oldugunu dusunuyorum konusmak isteyen arkadaslar ozellikle ozel mesajdan bana daha rahat ulasırlar burayı her zaman takip edemeyebilirim.

Canım benim çok geçmiş olsun,umarım en kısa sürede bebişin sağılığına kavuşur...

mrb benım 4 aylık kızım var...gece cok aglaması sonucunda hasteneye goturduk ve gereklı ıdrar külturü yapıldıktan sonra calsiyum oksalat taşları ve 6-7 lökosit göruldu.sonra ultrasyon cektırdık ve sağ ve sol böbrekte en büyük 1.9 mm en küçük 1.4 mm 3-4 adet taşlar göruldu.doktorumuz bızı nefroji uzmanına yönlerdırdı.yarın rabedevumuz.ama içim içime sıgmıyor.çok tedirginim.bu konuda bilgili olduğunuzu yazmışsınız.bıraz bilgi verebılırmısız.bu aydakı bebekte taş olması ileride böbrek hastası olacagına mı ısarettır...bi bebk neden taş üretir?lütfen acil olarak cvp yazın..allah sızın yavrunuza saglıklı sihhatlı günler nasıp eylesın.

Ya kimse sonradan ne olduğunu yazmamis hazin lütfen benim oğlum slti aylik vebonda da cikti ne yapmam lazim hic bilmiyorum

Merhaba benimde bebeğim 45 günlük kusma şikayeti ile doktora gittik idrar tahlili ve ultrason istedi. Idrarda problem yok fakat böbrekte 3.6mm taş var dedi korkulacak bişey yok 1 ay sonra tekrar bakacağız büyüme olmazsa sıkıntı yok dedi. Ilaç felan vermedi. Ama eşimle biz endişeleniyoruz. Siz nasıl atlattınız.

Konu çok eski maalesef
2008 lerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…