• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin böbrekleri lütfen yardıımmm...

hasret27

oğluşuummm..
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
134
4
68
Gaziantep
mrhblar arkadaşlar, ben 24 yasındayım şu anda 20 haftalık hamileyim, allah izin verirse bi oğlum olacak. 11 haftalıkken 2 li test yaptırdık, kombine risk normal di ama ense kalınlığı 3mm çıktığı için risk 99\1 çıktı. dawn sendromlu olabilir dendi amiyosentez önerildi ama ben bebeğimi ne olursa olsun istediğim için yaptırmadım. 16 haftalıkken tekrar gittim doktara, doktor ense kalınlığı normala dönmüş hersey normal görünüyor dedi. ama biz 11 haftalık ölçümü baz alıyoruz dedi. nede olsa normala dönmüş diye sevindim birazda olsa. bugun 20 hafta doldu tekrar detaylı ultrason için gittim, yine ense kalınlığı iyce düzelmiş çok güzel dedi. hersey normal kalbinde gördüğüm kadar bişey yok dedi ama bide çocuk kardıyolağına gösterin dedi.tam çok şükür dedim içimden bu kezde ama tek gördüğüm iki böbreğindede genişleme, büyüme var dedi normalden 2mm fazlaymış, buda kromozom bozukluğu için baz alınır dedi tekrar yıkıldım ya. ama hiç bişey olmayada bilir erkek çocuklarında bu olada biliyor sonra gecedebiliyor dedi. ama ben söylemek zorundayım dedi. çok kötüyüm arkadaşlar neolur bu durumla bilgisi olan varmı. yardım edin bana. ilk hamileleiğim, bide doğudayız fazla doktor sansımda yok. hamile kaldığımdan beri her konrolde bişey çıkıyo 5 aydır burnumdan getirdiler hamileliğimi, her gidişimde ödüm kopuyor artık bu kez ne çıkıcak diye doktorun kapısından giremez oldum. rabim sabır ver diye her gün dua ediyorum, elbet bi sebebi vardır herseyin ama rabime sığınıyorum. biliyorum biraz uzun oldu ama, size hamilelik sürecimi anlatmaya calıştım, fikirlerinize çok ihtiyacım var. lütfen cvblarınızı bekliyorum.:58:

canım stres yapmamaya çalış. bebeğine daha çok zararı var. böbrek genişlemesi olayı erkek bebeklerde çok görülen bişey. forumda da topikler var. ama sonradan düzeliyo. bi arama yap istersen.

canım stres yapmamaya çalış. bebeğine daha çok zararı var. böbrek genişlemesi olayı erkek bebeklerde çok görülen bişey. forumda da topikler var. ama sonradan düzeliyo. bi arama yap istersen.

çok tesekkürederim cvbın için. inan iyi şeyler duymaya okadar ihtiyacım varki..

bana yardım edecek kimse yokmu :58:

Canim hic kafana takma! Iyiki aldirmamissin bu bebegi. Rabbim seni deniyo. Seninde imtihanin böyleymis, bakalim sabredecek mi yoksa aldiracakmi diye. Sen en dogrusunu yapmissin bak sonra ense kalinligi normale dönüsmüs. Bu seferde imtihanin bu böbrekler. Sen hic telaslanma. rabbim nelere kadirdir. Yoktan neleri yaratir. Hic tasalanma. Hamile olmanin tadini cikar. Zaten hersey sen üzülsende üzülmesenede olacagina varir. Bu yüzden bak keyfine tadini cikar ve allahtan gelene razi ol bol bol dua edelim insaallah oldumu canim.!!!!

Canim hic kafana takma! Iyiki aldirmamissin bu bebegi. Rabbim seni deniyo. Seninde imtihanin böyleymis, bakalim sabredecek mi yoksa aldiracakmi diye. Sen en dogrusunu yapmissin bak sonra ense kalinligi normale dönüsmüs. Bu seferde imtihanin bu böbrekler. Sen hic telaslanma. rabbim nelere kadirdir. Yoktan neleri yaratir. Hic tasalanma. Hamile olmanin tadini cikar. Zaten hersey sen üzülsende üzülmesenede olacagina varir. Bu yüzden bak keyfine tadini cikar ve allahtan gelene razi ol bol bol dua edelim insaallah oldumu canim.!!!!

çok tesekürederim canım aldırmayı bi an bile düşünmedim zaten rabim biliyo, rabimden gelen herseye razı oldum, ama eşimin görevi gereği ailemden uzaktayım burda kimsem yok, evde tek basına neler kuruyo insan, bazen çok bunalıyorum ama rabime sığınıyorum sabır diliyorum, insallah sag salim doğar bebeğim, cvbın için çok tesekürler

Son düzenleme:
canım benim kuzenim de benzer bir durum yaşadı. çocuk doğana kadar kahroldu resmen. bir noktadan sonra doktorların yapabileceği bir şey kalmıyor ve iki seçenek kalıyor. ya bebeği aldırmak ya da Allaha havale etmek. madem bebeği aldırmak istemiyorsun, esaslı bir duaya başla bence. kuzenimin bebeği için nasıl dualar ettik, bebek ufak bir sorun dışında sapasağlam doğdu çok şükür. sonradan o da hallolmuştu. tabii ki bu bir garanti değil, her dua aynen kabul olacak değil. ancak belki bu senin için imtihan sürecidir, dua etme zamanı gelmiş olabilir. tahmidiye duası var özellikle belli kısmı bu konuda zorluk yaşayanlar için tavsiye ediliyor. duanın manevi ve psikolojik etkilerine de inanıyorsan, medikal tüm işlemlere ek olarak vakit kaybetmeden duaya ağırlık ver derim

Son düzenleme:
canım benim kuzenim de benzer bir durum yaşadı. çocuk doğana kadar kahroldu resmen. bir noktadan sonra doktorların yapabileceği bir şey kalmıyor ve iki seçenek kalıyor. ya bebeği aldırmak ya da Allaha havale etmek. madem bebeği aldırmak istemiyorsun, esaslı bir duaya başla bence. kuzenimin bebeği için nasıl dualar ettik, bebek ufak bir sorun dışında sapasağlam doğdu çok şükür. sonradan o da hallolmuştu. tabii ki bu bir garanti değil, her dua aynen kabul olacak değil. ancak belki bu senin için imtihan sürecidir, dua etme zamanı gelmiş olabilir. tahmidiye duası var özellikle belli kısmı bu konuda zorluk yaşayanlar için tavsiye ediliyor. duanın manevi ve psikolojik etkilerine de inanıyorsan, medikal tüm işlemlere ek olarak vakit kaybetmeden duaya ağırlık ver derim

inan duayla ayakta duruyorum zaten, rabimden hayırlısı cvbn için tesekürler, sizlerden bişeyler duymak beni inanın çok rahatlatıyor

bu konuyla ilgili, başka fikri olan arkadaslarım varmı acaba, ayrıca bana cvb veren tüm arkadaslarada çok tesekür ederim tekrar.

Üzme kendini. Benim bebeğimin de sağ böbreğinde vardı genişleme. Doğumdan sonra kayboldu. Erkek bebeklerde görülen birşey bu. Büyük ihtimal sizinki de doğumdan sonra kaybolacaktır. Kaybolmasa bile ilk yıl ilaç tedavisi alarak atlatılıyor.
Down sendromu ile ilişkili olabilir ama ense kalınlığı normale dönmüş zaten bebeğinin. Ben bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Üzme kendini. Benim bebeğimin de sağ böbreğinde vardı genişleme. Doğumdan sonra kayboldu. Erkek bebeklerde görülen birşey bu. Büyük ihtimal sizinki de doğumdan sonra kaybolacaktır. Kaybolmasa bile ilk yıl ilaç tedavisi alarak atlatılıyor.
Down sendromu ile ilişkili olabilir ama ense kalınlığı normale dönmüş zaten bebeğinin. Ben bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.

insallah canım, hayırlısı artık dua etmekten baska elimden bişey gelmiyo zaten çok teşekürederim, cvb için

Back