• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğimin bıngıldağı kapanmıyor benzer durumda olan var mı??

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sinemty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2009
23
0
86
İstanbul
bebeğim 7 aylık ve bıngıldağı normalden geniş baş çevreside biraz geniş çıkıyor doktor başı buyuk olduğu için bıngıldağınında geniş olaabileceğini söyledi bu durumda olan var mı acaba varsa doktorlarınız ne söylediler,şimdiden teşekkürler...

bebeğim 7 aylık ve bıngıldağı normalden geniş baş çevreside biraz geniş çıkıyor doktor başı buyuk olduğu için bıngıldağınında geniş olaabileceğini söyledi bu durumda olan var mı acaba varsa doktorlarınız ne söylediler,şimdiden teşekkürler...

Bebeğin başı büyüdükçe boşluklar bir süre sonra dolar ve genellikle her çocuğun bıngıldağı 2 yaşına gelene kadar kapanmış olur. bebeğin kafasının büyümesi, beynin büyümesiyle tetiklenir. Beyin ilk 2 yılda çok hızlı büyür. İki alın kemiği arasındaki oluk dışında diğer oluklar, 10 yaş sonrasında kapanmaya başlar. Yenidoğanın 6 tane bıngıldağı vardır, ancak sıklıkla ön ve arka bıngıldaklar rahat hissedilir. Ön bıngıldak, genişliği 0.6 - 3.6 santim arasında değişebilir. Ortalama 2 santim çapındadır. İlk 1-2 ay genişleyebilir ve ortalama 13 ayda kapanır. Kapanma zamanı bebekten bebeğe değişkenlik gösterir. İlk 3 ayda bebeklerin yüzde 1′inde kapanabilir. 12 ayda ise yüzde 40′ında kapanma gerçekleşmiştir. Genellikle her bebeğin bıngıldağı 2 yaşına gelene kadar kapanmış olur. Doğumda arka bıngıldak 0.5 santim çapındadır ve 2 aya kadar kapanır.:teselli:

cevabın için teşekkür ederim,bazı hastalıkların belirtisi olabileceğini söylemişti doktor bende endişelendim ve benzer durumda olan var mı merak etmiştim tabii bir problem olmasıda gerekmiyor olabiliyormus Allah hepimizin bebeklerini koruyup saglıkla buyutmeyı nasıp etsın ınsallah...

benim bildiğim esas erken kapanması sorun yaratır 7 ay çok erken, min 8 ay diyorlar.. 2 yaşını geçtiği halde hala kapanmadıysa o zaman endişelenmek gerekir..

kızlar bu konu hakkında bilgisi olanlar lütfen paylaşır mı..bebeğim 1 yaşında ve 3 cm bıngıldak açıklığı var..baş çevresi de biraz geniş..48 cm...18. aya kadar bekleyelim diyor doktoru ama ben nette biraz bakınınca, çölyak, barsak hastalıkları, karaciğer hastalıkları,beyin hastalıkları ve tiroid hastalıklarının bıngıldağın kapanmasını geciktirdiğini okudum..ve endişeliyim..bu konuda tetkik yaptırmış olan ya da benzer durumda olanlar var mı?

kızlar bu konu hakkında bilgisi olanlar lütfen paylaşır mı..bebeğim 1 yaşında ve 3 cm bıngıldak açıklığı var..baş çevresi de biraz geniş..48 cm...18. aya kadar bekleyelim diyor doktoru ama ben nette biraz bakınınca, çölyak, barsak hastalıkları, karaciğer hastalıkları,beyin hastalıkları ve tiroid hastalıklarının bıngıldağın kapanmasını geciktirdiğini okudum..ve endişeliyim..bu konuda tetkik yaptırmış olan ya da benzer durumda olanlar var mı?

kızlar bu konuyu açalı bir hayli zaman olmuş ama bende yazmak istedim.benim oğlumunda bıngıldağındaki açıklık çok,raşitizm belirtisi dedi doktor,kemik iğnesi kullandık biz iki kere başka kullanmayacaz fazlası sakıncalı dedi.doktorum korkulacak bir şey yok dedi bende tedirgin oluyorum bazen,baş çevresi 45 cm bizimki 7 aylık benim oğlumda şu an.18.aya kadar sürermiş kapanması sanırım kızlar çocuklarımızı bol bol güneşte gezdirecez.birde biz d vitaminin günde 6 damla kullandık

Back